Idag gick vi igenom vad vi egentligen kan förvänta oss av vårt yrkesval, och det kändes spännande för de flesta av oss, nu börjar vi äntligen få information som är mera riktade mot oss. Tidigare har vi ju mest fått höra om Skara och om SLU och dess forskning, men nu var det alltså dags.

Som Djursjukskötare skall vi fungera som en länk mellan veterinär och ägare, mellan djur och ägare, mellan oss själva och våra kollegor, djuren och ägarna. Vi ska kunna bedömma patienterna och rapportera till veterinärer eller ägare. Det kan handla om att ge råd via telefon såväl som att tolka veterinärens kryptiska språk med latinska termer till något som en hundägare kan förstå och känna sig trygg med.

Vi är även de som på veterinärens order kommer utföra vissa typer av behandlingar såsom sårtvätt och bandagering. Vi kan få ta hand om öronbehandlingar, tandstensbortagning och böja hästben vid böjprov. Ibland kommer vi att få ta hand om djuren och ge dem pälsvård eller rykt och annan uppmärksamhet så de trivs om de är inlagda. Vi kommer få städa och hålla klinikerna i hygieniskt toppskick.

Det har sagts att vi är vad sjuksköterskorna är på humansidan, men jag tror vi är lite mer än så. Här där djuren verkligen inte kan tala för sig lika tydligt som en annan människa, och där veterinären inte på samma sätt som en läkare alla gånger direkt vänder sig till patienten är vi något av en avancerad tolk och medlare. Där djuren inte kan få komma till tals med vad de tycker är bäst för sig själva kommer vi många gånger att få göra den första bedömningen. Jag ser fram emot fortsättningen på dessa ämnen.

Idag beställde vi även de skor med stålhätta som vi kommer få använda i de många stallmiljöer vi kommer vistas i. Härligt!
Ja klockan är 22:00 och jag är strax klar med min kvällsmat, bara pastavattnet vill koka upp. Har svängt ihop en rejäl korvstroganoff med svamp i, så den ser jag fram emot att få smaka utav.

Jag var så hungrig när jag kom hem ifrån skolan att jag inte klarade av att laga mat direkt. Istället tog jag ett mellanmål och blev inte hungrig förrän runt sent. Sen ringde min mamma. Sen kom Ellen upp. Till slut blev klockan såhär mycket utan att jag riktigt förstod hur det gick till.

God kvällsmat allesammans!
Upprop och upprop.
Vi samlades i aulan och fick höra en presentation och ett tal om Skara och om SLU. Med hjälp av teknikens under fick vi möjlighet att se hur de hade det i Uppsala när deras upprop var. Då vår presentation var över tog den i Uppsala vid och man kan likna det vid en videokonferens.

Vi fick höra om vad SLU är för något, om forskning, mer forskning och mest forskning. Om institutionerna och fakulteterna. Egentligen inget som intresserar oss i stor grad skulle jag vilja sammanfatta det hela som. Det blev långtråkigt. Vi är inte ute efter att forska, vi kommer vara praktiker som vill lära oss och umgås med husdjur så att vi kan behandla och rehabilitera dem.

Väl inne i klassrummet blev vi uppropade, och jag såg till att varenda kotte kom ihåg mitt namn i och med att jag påpekade att det stod fel namn på min namnskylt. Vi fick höra mer om programmet, och det var däremot intressant. Träffa våra lärare och höra dem presentera sig samt presentationer av oss själva. Det verkar som om vi har glada kunniga lärare på vår utbildning, och jag längtar verkligen tills vi får sätta igång och börja lära oss saker!

Klockan tre tog kåren över och därefter var det inte jätteroligt. Vi blev indelade i grupper så att vi så småningom var runt femton personer i varje lag från de olika programmen. Sedan var det ut och leka, som visserligen hade kunnat vara kul, men vi tävlade aldrig mot någon när leken väl var. Vi gick runt till olika stationer och bara utförde en lek. Det hela går ut på att samla så mycket poäng som möjligt tills på onsdag eller om det var torsdag för prisutdelningen som är på torsdag, och för att vara med på den måste man vara med i kåren, vilket jag inte vet om jag känner för just nu. Sittningar och pubkvällar är inte min grej, och när jag pratade med Ellen om vad vi skulle vilja ha insåg jag att det kan vi ju fixa själva. Ska grunna mera på det.
Sitter på morgonkvisten och ska till att göra frukost. Kom på att jag hittade en så underbart rolig kattvideo på youtube igår, som jag bara är tvungen att dela med mig av. Den innehåller delar av den klassiska "Funny Cats" som jag tror är mest spridd på nätet, men det är en hel del klipp åtminstone jag inte sett förutom. Det allra första som händer i den är ju helt suveränt, oj vad vi skrattade igår. Se efter själva!

Nu ska jag fortsätta med min morgon här. Om en timma ska jag ner och knacka på hos Ellen så vi kan göra sällskap till uppropet. Önska oss lycka till!

 

Enkelt och penningsparande, det är de två ord jag vill använda för att beskriva varför man kan baka sitt eget bröd. Idag gjorde jag tekakor med vetekli, och det var det enklaste bak jag någonsin gjort. Nästa gång jag gör det ska jag fota och lägga upp det bland mina recept. Jag har redan smaskat i mig en tekaka, resten får vänta till frukosten imorgon.

Äntligen lider veckan mot sitt slut och jag kan på måndag se fram emot uppropet. Detta är även den första dagen med sol utan regn som varit nu under veckan. Detta måste ju vara ett gott tecken!

Jag har tagit fram min väska och lagt ner ett block och pennskrin, man vet aldrig när det kan komma att behövas, ofta ska man skriva upp saker redan första dagen, samt köpt synålar så jag äntligen kan få sy på mitt Gotlandsmärke på väskan.

Upropet är klockan 10:00 i aulan i Undervisningshuset här i Skara.
På mitt schema står det att det är Intro djuromvårdnad och Upprop i aulan på förmiddagen samt Intro djuromvårdnad, information, presentation mm. på efermiddagen.
Jag längtar redan. Ska ta en titt på kursmålen ikväll också, det skadar inte att vara extra förberedd.

Jag tror att Illidan vann även denna match. Grejjen med honom är att han vill vara precis där jag är, och om jag håller på med något ovanligt så vill han verkligen vara med! När jag då tar fram dammsugaren för att få ren mattan lägger sig kort sagt katten på mattan precis där just håller på att dammsuga. På bilden är alltså dammsugaren på, men, nu borde några av er ha tänkt till lite.

Hur kan det komma sig att han absolut inte bryr sig? Och att när jag började dammsuga hans klösträd hoppade Illidan helt sonika upp på den högsta platån när jag skulle till att dammsuga där?
Svaret, tror jag, är ju givetvis att han inte hör dammsugaren. Han ser bara att jag rör något konstigt objekt fram och tillbaka över mattan, en leksak helt enkelt, och när han kommer nära känner han att själva dammsugaren är varm och ganska mysig.
Någon som haft en hörande katt som varit så här på dammsugaren?
Igår natt jagade Illidan runt efter en envis långbent mygga som flög runt längs med väggarna. Han spanade på den i säkert tio minuter medan jag satt och läste. Till sist gjorde insekten det fatala misstaget att sänka sig lite och ta genvägen över min säng. Snabb som bara ett jelon kan vara kastade sig Illidan fram och slog till den med tassen. Att han sedan tappade bort insekten tar vi ingen notis om, utan när han därefter hoppade ner på golvet för att leta vidare fick jag kasta ner den mosade myggan på golvet, för i min säng ska den då rakt inte ligga! När Illidan funnit den igen åt han upp den! Jag är så stolt, det är första gången han fäller ett byte av någon sort och äter upp det!

Duktiga duktiga katt.
Det finns instinkter kvar under all den där tjocka pälsen.

Här spanar Illidan på fåglar...
Då var kapitel 7 uppe på Kapitel 1 efter en veckas paus ifrån uppläggandet i och med flytten, men nu är jag igång igen. Fredgar är min stadiga uppläggningsdag, och jag hoppas att jag lyckas hålla det så också.

I Kapitel 7 fortsätter problemen med den galna lilla ponnyn Djinn. Hon har länge gått och burit på sin mångbenta överraskning. Jag tänkte att ni skulle få ett litet smakprov ifrån kapitlet, så varsågoda:

"Djinns stenhårda ponnyhov hade träffat mig på benet och jag kände hur jag kastades fram emot Debbans spilta! Russvalacken tittade fridfullt på mig, han hetsade just aldrig upp sig, när jag dunsade in i honom och tog spjärn emot hans stadiga ljusbruna bak. Där tittade jag ner i hans hårrem och hämtade mig en smula."
Åh Ellen, du är superbra!

Insåg desperat att mina högtalare som jag äntligen skulle få sätta upp inte har en kontakt som matchar ett svenskt uttag, går ner för att fråga Ellen om hon vill följa med ner till Jula i regnet för att inköpa en ny. Istället letar hon i sina korgar vid skrivbordet och inom en minut fiskat fram precis vad jag behövde!

Tack, tack!
Nu kan jag diska med musik till.
Dagen och disken är räddad!
Nu har jag ringt Nackademin för att få ut något slags intyg på att jag ju faktiskt var där och gjorde mina uppgifter som jag skulle fram tills det att jag avbröt studierna där innan praktiken.

Svaret var att de inte kan ge ut något slags intyg på icke klarade kurser, men jag skulle få prata med min lärare när han var tillbaka ifrån sin pappaledighet den sjätte september. CSN vill ha in kompletteringarna senast den femtonde. Suck. Jag kan bara hoppas på att min lärare minns att jag gjorde alla uppgifterna och har mitt konto sparat så han kan se vad jag faktiskt lämnade in. Jag vet ju med mig att jag satt och gjorde en massa uppgifter som skulle lämnas in så jag skulle få godkänt på delkurserna.

Nu ska jag ta och göra mig ordning, ska ner till CentrumBostäders kontor och se efter om en av gipsväggarna är tillräckligt borrvänliga för att sätta upp min nyinköpta klocka.
Alltid problem med CSN.
Det var så mycket bätte för i tiden när jag inte hade pluggat på högskola/universitet förut. Då bara godkändes ens ansökan utan trubbel.

Idag fick jag svar att det saknas uppgifter i min ansökan. Nu vill de veta om jag studerade på heltid och ha ett intyg ifrån skolan, samt betyg ifrån de kurser som jag inte kan ge dem betyg på i och med att jag inte gjorde de sista delarna på den allra sista terminen som ingick i den stora gemensamma kursen där man får betyg. Hängde ni med? Flera små kurser bildar en stor kurs, och det är den på den stora kursen som betyget sätts. Missar du en av de små får du inget betyg. Kul va? Så trots att jag har studerat på Nackademin som jag ska och gjort alla uppgifter i 1½ år av 2 möjliga anses det inte som om jag klarat tillräckligt många poäng.

Jag försöker tänka tillbaka på mina studier vid lärarhögskolan och vid Nackademin. Vad vore jag utan de lärdomarna? Borde jag ha hoppat på den här utbildningen direkt? Svaret är att jag först och främst inte kunnat hoppa på den här utbildningen direkt. Dels krävdes det praktik då, och därtill hade jag inte klarat av att bo ensam för fyra år sedan. När jag avbröt studierna på Nackademin trodde jag att jag gjort allting rätt. Jag lämnade in alla mina uppgifter på kurserna jag läste, så att jag visste att jag skulle få godkänt. Jag kollade med csn så att allt var som det skulle med utbetalning av studiebidraget så att det var i sin ordning. Det var det. Jag har inte kunnat göra något annorlunda känns det som. Mer än att inte ha pluggat det jag pluggade innan det här.

Förhoppningsvis löser det sig, i värsta fall har jag plan B. Banklån. Det har bättre ränta men ingen bidragsdel.
När allt det har löst sig ska jag ansöka om bostadsbidrag också. Länken går till en informationsbroshyr om vad bostadsbidrag är och när och hur man kan söka det. Jag kommer skriva mera om det hela när det är dags.
Jag vet att ni har väntat, det har jag med! Här kommer de äntligen, bilderna på lägenheten!

Välkommen hem till mig och Illidan. Han har precis fått sin frukost och undrar varför Matte öppnar dörren.


Här ser ni mitt kök och min matsal. Bord och stolar är ifrån IKEA av märket Jokkmokk har jag för mig. Borstabletterna är med julmotiv, men de är de enda jag har! För er som funderar på att flytta till en etta här kan jag säga att matlagningsmöjligheterna är väldigt bra. Man har tre plattor på spisen, en ugn, även om den är smal samt en kyl med frysfack. Hitills har jag klarat mig på frysfacket ganska bra. Tänk er att kylen är uppdelad i fyra delar, och i en av dem är det en frys.


Här kan ni bättre se utsikten jag har ifrån mitt köksbord. Det är alltså här utanför som ånglokomotivet tuffar förbi på helgerna!

Närbild på min köksängel som sitter i köksgardinen. Den fick jag av mormor i julklapp. Tycker så mycket om den att den fått följa med till Skara.

Mitt badrums ena sida. Detta är duschdraperiet jag köpte mamma, det matchar kaklet!

Andra sidan av badrummet. Jag älskar mitt badrumsskåp. Det gör att man får plats med precis allt!

Mitt andra fönster. Nere till höger ser ni guldklimpen ifrån ComHem. Internet <3. Jag vill även påpeka att en lavalampa aldrig blir omodern!

Mitt skrivbord och Illidans klösmöbel. Där tycker han om att ligga och sova på kvällarna när jag gamar. Jag har ingen kontorsstol ännu, utan jag tar en av köksstolarna och använder den.


Den viktigaste platsen, sängen! När det är dags att sova så hoppar Illidan upp i sängen och lägger sig vid min huvudkudde. Det är supermysigt, och det går inte att låta bli att sova gott med en purrmaskin bredvid sig. Jag är för övrigt väldigt nöjd med mina bokhyllor. Allting har faktiskt fått plats. Till vänster i bild finns garderober, varav den ena har korgar för kläder. Det enda jag saknar i lägenheten är ett vettigt städskåp! Nu har jag fått knöla in dammsugarn i en av garderoberna och gjort om den delen till allmän förvaring.


Jag avslutar med en bild på Illidan som lagt sig till rätta på mattan min mamma har vävt till mig. Så mysigt han har på den, även om hans nya favoritställe är på mina stolsdynor under köksbordet. Ja se katter...


Kom hem till mig ComHem!

När jag sprang ner tidigare idag så låg där faktiskt en avi i mitt postfack! Oh så glad jag blev. Tills jag öppnade brevet och läste att mitt paket fanns tillgängligt från klockan 17:00.

Halv sex på kvällen gick jag hem med mitt uppkopplande paket och sen runt sju var det färdigt att användas!
Äntligen! Nu ska bara räkningen betalas också!
Nej, nu blir det inget mera bloggande just just nu, för jag är i full färd med att grädda plättar till mig och Ellen.
Igår fick jag mitt comhem brev där det står att nu är allt färdigt att använda. Eller hur? Jag behöver mitt modem också, vilket ju givetvis inte kunde levereras till mitt lilla postfack. Min gissning är att de kommer skicka ut en avi istället, så att jag får hämta ut den på Pressbyrån eller Ica här i stan.

Åtminstone vi som bor här i studentlägenheterna har inte brevinkast i dörren. Istället har vi små postfack på nedre botten dit vi kan gå och kika, för att se om någon kommer ihåg oss. Jag tycker det är ganska charmigt! Tills nu då, när jag bara vill ge mig ut till utlämningsstället så snart jag har den förmodade avin i handen. Dilemmat är ju att jag inte vet när den kommer? När delas posten ut här i Skara? Jag kan ju inte gärna springa nerför trapporna och kolla posten en gång i kvarten, mina grannar skulle tro att jag var knäpp. Och antagligen irriterande också.

Så, vad gör jag tills vidare? Jag har packat upp nästan allt som var kvar. Har en endaste flyttkartong kvar. Jag har gått ner med nästan allt som ska ner i källaren och jag har gått en promenad ner till kontoret för CentrumBostäder för att lämna de brev som låg kvar i mitt postfack sedan den förra hyresgästen flyttade ut.

Ju snarare modemet kommer desto snabbare kommer bilder upp på lägenheten, för er som kanske funderar på om ni vill bo i en av dessa, eller för de som bara vill se hur jag har det! Dessutom vill jag få lägga upp mitt senaste kapitel i min bok på Kapitel 1, och det tänker jag inte ens försöka med förrän jag har modemet i hand och fungerande. Yes, nu springer jag ner och kollar posten...
Här på kvällen fick jag och Illidan fint besök av Ellen och Isidor.
Isidor är en liten papillonvalp på runt 4 månader om jag minns det hela korrekt, och han har en aldrig sinande energi! Ellen hade gjort en jättegod vegetarisk tacopaj som hon bar upp till min lägenhet. Mums!

Ellen håller i Isidor som tittar nyfiket på Illidan. Jag har döpt om Isidor till Tungan, för han slickar jämt på mig med sin skära långa tunga!


Isidor hälsar på Illidan lite för ivrigt. Illidan var jätteduktig och slog inte efter valpen. Istället väste han om han tyckte att Isidor var för påstridig och i värsta fall tog han sin tillflykt till klösträdet. I slutet kunde de faktiskt ligga ganska nära varandra och Illidan kunde göra några av sina tricks inför publik!
Äntligen!
Nu har jag sovit middag och packat upp ytterligare en flyttkartong, så nu är jag värd att få ta en liten paus och blogga. Nu skall ni äntligen få se bilder ifrån flytten till Skara. Just bilder på lägenheten får faktiskt vänta, ännu ser det inte tillräckligt snyggt ut men det kommer! Kan även meddela att en portkompis jag hittat här hjälpte mig bli kvitt en Skitstor Spindel som placerat sig i mitt källarförråd. Medelst lilaprickig sopborste tog jag bort all spindelväv och förhoppningsvis även spindeln!

Tack varget, Fluffigt och Ensten som hjälpte mig med flytten. Ensten körde mig hela vägen till Skara och sedan tillbaka igen tillsammans med min mor som tog tåget ner med Illidan. Djur är inte tillåtna i de där flyttbilarna, och jag trodde att han skulle få en snabbare och lugnare resa med tåg. I slutändan kom vi fram ungefär samtidigt, och att vi kom fram, det var ju det viktigaste!


Ah, vägen när vi precis lämnat Haninge bakom oss. Asfalt och en del berg.


Att det var gråmulet bekymrade inte Fluffigt och Ensten, de var glada hela vägen! Här ser vi dem göra Harry Potterleendet. Vi hade med oss ett TP, så vi körde frågesport en stor del av sträckan. Ensten hade dessutom med sig bland det roligaste jag pysslat med, ja tills jag blev frustrerad och gav upp. Små magnetiska kulor! Och flera hundra av dem! Det var ju bara att börja bygga och rätt snart upptäckte vi att det var extremt svårt att skapa en kub med fem gånger fem kulor. Magetism. Vilka grejjer!


Ännu gladare blev de när de fick mat! Vi hade med oss sallad också, men det kändes så rätt att få svänga förbi McDonalds och köpa cheeseburgare och få lite dricka.


Om nom nom! Jag äter en god kyckling, ost och köttbullssallad.


Åker på båda sidorna om vägen, få bilar och inget mitträcke eller belysning. Nog är vi på landet! Den här bilden är tagen max en timma innan vi äntligen var framme i Skara. Fler bilder på där jag bor och lägenheten kommer senare i veckan. Jag tror ni kommer tycka om det, åtminstone jag blev väldigt positivt överraskad över hur fräsch lägenheten är!
Igår natt var den absolut första natten här som det regnade. Det riktigt vräkte ner! Jag är ju sådan att jag tycker att det är hur mysigt som helst när det smattrar mot rutan där utanför, gärna så att vinden viner också, för då kurar jag ner mig lite djupare under täcket och gosar ner mig mot kudden.

När jag vaknade någon gång mitt på natten så hade jag en liten sömnig vit hårbull som hade placerat sig vid min huvudkudde. Precis som den första natten själv hade Illidan till slut kommit och lagt sig hos mig. Då duger inte fotändan! Nej nej, han lägger sig så tätt emot mig han kan och sen toksover han. När man toksover vaknar man till exempel inte av att Matte går upp ur sängen.

Nu ska jag göra iordning frukost åt mig och Illidan, sedan blir det till att städa vidare i lägenheten så den är någorlunda presentabel. Kanske väntar besök idag. Tänkte publicera lite bilder ifrån flytten senare idag, och när allt är färdigstädat kommer det givetvis bilder ifrån lägenheten också, för jag vet att ni vill se dem!
Hallå!

Först insåg jag att jag inte skulle ha tillgång till internet, men det löste varg och skickade med mig ett 3G modem.
Väl i Skara på söndagen insåg vi att den externa adaptern till min ultraslimmade skärm sagt upp sig för gott. Vi sprang runt i Skara på jakt efter en ny skärm eller adapter men det var kört. De butiker som hade kunnat hjälpa oss hade helt enkelt söndagsstängt.

Nu idag, måndag, har jag äntligen lyckats skaffa mig en skärm efter mycket gående fram och tillbaka. Hittade en butik som jag inte blivit tipsad om Logic Datorbutik där jag fick köpa en 22" för 1200. Visst den är inte lika bra, kontrasten är inte i närheten, och det är en widescreen men det är en skärm!

Jag tänkte publicera alla delar om mina strapatser här lite i taget. Finns ju massor att skriva om som jag nu missat.
Tänkte i alla fall berätta lite om hur jag och Fluffigt tog oss runt i Skara i söndags då vi letade febrilt efter en ny skärm och en lampa åt mig. Vi började med att gå åt det håll där jag trodde att Jula och Jysk låg. Det var åt precis motsatt håll, men det hela resulterade i att vi gick in på en Statoilmack och frågade om vägen. Tjejen bakom kassan, som var helt underbart hjälpsam, gav oss dessutom en karta där hon markerade var vi var och var ÖB samt Jula låg. Därefter var det lite som ett äventyrsspel där vi gick omkring med en karta och där olika personer vi frågade efter vägen fick kryssa i vart vi skulle någonstans.

Slutligen kom vi fram till att Skara är de trevliga kvinnornas stad, för alla kvinnor vi mötte hälsade och hjälpte oss mer än gärna att hitta rätt. Underbart. Jag skriver mera om ett tag, och bilder kommer givetvis snart.
Jag kommer spräcka tidsplanen hur jag än gör.
Sent sent igår kom jag fram till att jag, just jag, nörden, hästtjenen, gamern hade glömt att hämta ut sina nyklackade skor! Butiken öppnar vid 10 så tidigare än så kommer vi inte åka hur vi än gör.

Ny tidsplan!
efter 10:00 vi åker
e.m. vi är framme.

Jag tror att det här planen håller! Givetvis med reservation för ändringar.
Äntligen klar med all packning.
Allt mitt minus IKEAbord, klösträd och golvlampa står ute på balkongen där det är snyggt och prydligt packat och uppställt. Det känns bra att ha koll. Så, plan inför imorgon:

07:45 gå upp
08:00 Ensten hämtar flyttbilen
08:01 vi börjar bära ner saker till porten
08:30-08:45 Ensten kommer med flyttbilen
09:00-10:00 Flyttbilen åker iväg mot Skara
09:25 Mamma och Illidan går till tåget
14:00-14:30 vi är förhoppningsvis framme
14:30-15:00 Mamma och Illidan är framme

Så, vem tror att denna tidsplan kommer att brista någonstans?!
Jag!

Godnatt med er, Skara, vi ses imorgon.
 
Eftersom jag inte riktigt visste vad jag skulle fråga efter men är i stort behov av en internetanslutning i Skara så bad jag Fluffigt att kontakta ComHem för att jag skulle få det jag behövde och inget mer. Jag vill inte ha fåniga extraerbjudanden eller bandbredd jag inte behöver. Punkt.

Så han ringer och en datoriserad röst i andra änden ber honom beskriva sitt ärende så skall hon koppla honom vidare.
"Jag skulle vilja beställa bredband till Skara"
"Vill du ha en majonäsmacka i Kista?"
"Nej"
"Ursäkta, jag förstod inte vad du sa. Var god försök igen"

Okej, rösten frågade absolut inte efter en majonäsmacka, men det var definitivt inte rätt! Fluffigt försökte igen medan jag fnissande satt bredvid och försökte höra vad som sades.

"I slutet av samtalet kommer du att kunna betygsätta vår kundsupport"
"Det kommer jag", svarade Fluffigt mycket road.

Nu när jag tänker på det tror jag inte att han gjorde det. Röststyrda funktioner i en support är riktigt dåliga. Våga älska knappval! Det går snabbt och man slipper ha beställt en messmörsmacka eller en marmeladpannkaka när man ska försöka beskriva sitt ärende.

Nu är internet donat för min del, även om det inte kommer att gälla direkt från det att jag flyttar in. Jag sätter mitt hopp till en kompis som kanske hade en lösning på problemet fram tills dess, i annat fall blir det till att jaga runt på internetcaféer.
Jag fick lite inspiration ifrån en annan blogg där bloggaren berättade att det var en god idé att låta sina läsare lära känna en lite bättre via en presentation. Jag tyckte det var en bra idé och redan igår lade jag upp bloggens beskrivning under mitt namn till vänster på bloggen. Det var väl fint? Vad gäller presentationen tyckte jag att det inte räckte med att bara skriva om mig, en stor del av min vardag handlar ju om min katt också. Därför låter jag Illidan få gå först ut och berätta om sig själv. Han viskade i mitt öra och jag skrev ner hans tankar helt enkelt.

Namn: S*Månlyckans John Mayall

Nygivet namn: Lussekatten Illidan den Eminente
Det han aktivt kallas: Illidan
Det vi ibland säger: Knaskatt, Tröttkatt, Katten

Ras: norsk skogskatt
färg: bländande vit
nosfärg: rosa
trampdynefärg: rosa

Favoritleksak: laserpekaren!
Andra leksaker som går an: plastbollar, papperskassar, skokartonger, flyttkartonger, fisk på spö och den lilla röda mattan
Bästa sovplatsen på dagen: på scannern
Bästa sovplatsen på natten: i mattes säng

Äter: Whiskas mjukmat och Whiskas torrfoder. Herrn har en känslig mage och ska inte byta omkring för mycket.
Favoritgodis: Godis mot tandsten han fick hos veterinären samt leverpastej.

Påtvingat motto: "I'm deaf, not blind"
Pratar: Massor!
Lyssnar: Kan jag inte se er finns ni inte.
Personlighet: social, kelsugen och i stort behov av att vara precis just där matte är.
Illidan kan: gå i sele, tricks på komando (ibland med rätt godis) samt trycka på spacetangenten när Matte ska spela DotA.

Detta är med andra ord min bästa fyrbenta vän i världen. Jag vet att vi kommer ha massor av skoj i Skara och jag ser verkligen fram emot i morgon. Äventyret började redan på IKEA, men på nått sätt har jag inte fattat det ännu. Här i slutet av inlägget får ni en supersöt bild på Illidan när han ligger och gonar precis så som katter ska.

Jag kan nu meddela att jag har gett upp och låtit min mamma vaccinera mig och det gjorde inte alls ont! Så där ser du mamma, jag erkänner, du är världsbäst på att stickas! För er som inte listat ut detta så är min mor sjuksköterska. Nu när jag börjar på Skara så kommer jag att bli djursjuksköterska (djursjukskötare) så det är min mors yrke, fast mycket mycket bättre!

Appropå djur så kan jag även meddela dig Ann, och Ann är Illidans uppfödare för er som inte vet det, att Illidan nu är vaccinerad mot kattpest och kattsnuva. Djursjukskötaren som utförde vaccinationen sa att han inte behöver påfyllnad förrän om ett år då det anses att katter över 1 år har tillräckligt starkt imunförsvar för att endast behöva fylla på en gång per år.
Hur många personer krävs det för att bära ett klösträd från mormors lägenhet till mammas lägenhet?

Svar: Det beror på hur stor den är samt hur långt det är.

Haha!
Eftersom jag ändå ska flytta över allt som är mitt ifrån mormors lägenhet drog jag på mig häxhatten som jag hittat i klädkammaren och bad Fluffigt hjälpa mig med Illidans klösmöbel. För er som har glömt hur den ser ut bifogar jag här en bild.

Gigantisk, eller hur?
Detta klätterträd skulle jag och Fluffigt i alla fall bära iväg med hem till mamma, för det börjar dra ihop sig till flytten nu. Bäst som vi stod där i hallen och skulle dra på oss skorna för att gå iväg tassade en liten katt undrande fram till oss för att fråga vad vi skulle med hans klösträd till? Han satte sig mitt på golvplattan och höll sig fast med sina små klor i ett sista desperat försök att hålla kvar sin älskade möbel. Ända tills Fluffigt öppnade dörren varpå Illidan kom på att frihet > klösmöbel varpå han sprang nerför trapporna. Fluffigt fångade in rymlingen som med sur min lät oss stänga dörren och gå iväg. Man ska inte projicera mänskliga känslor på ett djur men han blir putt när man inte låter honom vara på ett visst ställe.

På vägen gick vi förbi några människor som skrattade åt oss. Huruvida det var på grund av min lustiga hatt eller om det var för klösträdet skull låter jag vara osagt, men roligt var det.

Slutligen har vi placerat den mitt framför TV:n hemma hos mamma!
Kram!

 

Jag har en tendens att bli väldigt förvirrad när det är för mycket saker att göra på en gång då jag själv saknar nödvändiga kunskaper inom området. T.ex. lysrörslampor i golvlampor och det faktum att jag behöver, detta slog mig först igår, en hemförsäkring!

Min snälla mamma följde med mig upp till centrum sedan jag ringt henne, och nu har vi avklarat att lämna in ett par skor för klackning, fått mitt hår klippt samt införskaffat ett lysrör som troligtvis är rätt modell, jag återkommer om det sista. Hon ska dessutom leta fram sina hemförsäkringspapper så jag vet vad det hela innebär och kan skaffa en innan flytten.

Tack Mamma! <3
När borde man starta den här typen av nedräkning? Tio dagar innan, eller tre dagar innan?
Idag måndag, är det fem dagar kvar tills det är lördag och flyttlasset rullar iväg mot Skara.

Jag har under förmiddagen varit hemma hos min mor och packat änu mer och flyttat ut allt på balkongen som ska med i flyttlasset. Detta för att underlätta för min mormor som ska sova i mitt rum då jag och Fluffigt sover i hennes lägenhet. Vi har gjort en komplicerad rokad helt enkelt. Nu hemma i min mormors lägenhet igen försöker jag börja plocka ihop det sista som ska packas ned och antingen ställas ner i källaren eller åka med till Skara. Jag har insett att jag har fruktansvärt många par skor. Antagligen inte i närheten av vad många kvinnor därute kan uppbåda, men definitivt tillräckligt! Dilemmat är att en hel del av dem är trasiga på något vis, åtminstone sandalerna så de måste jag hinna gå iväg med till skomakaren i centrum

Flera saker finns kvar att hinnas med innan jag åker. Hur ska jag hinna? Jag borde klippa håret, borde hinna jobba en gång till och säga hej då till alla arbetskamrater, säga hej då till kompisar, få tag på och byta lysrör till min golvlampa, städa bra i min mormors lägenhet, packa det sista, rida, ut och springa och.. och...

Jag tror att jag planerar in lite för mycket?
Mitt största stressmoment just nu är dock CSN. Trots att jag ansökte om csn-lån långt innan mitt antagningsbesked och så snart jag kunde därefter kompletterade med de papper de eftersökte har de fortfarande inte kunnat ge mig ett besked. Jag pratade med en kvinna förra veckan som meddelade att det kunde dröja två till tre veckor till. Detta är ju frustrerande och nervöst. Jag vet att de jobbar på så gott de kan, men visst är det läskigt att åka iväg till en utbildning utan att veta om man får pengar utbetalda? Okej, det finns en plan B och en plan C, men ingen av dem är lika bra som plan A, CSN-lån.

Vi får hoppas helt enkelt.
Lite som jag gjort hela tiden med andra ord.
Idag var jag och Fluffigt ute och sprang den lilla rundan på en och en halv kilometer. Med träningsvärk ifrån promenad och ridtillfällen var jag mycket mör redan innan vi började springa. Skojja inte att jag är mör nu när vi är klara. Mina lår gör ont, ljumskarna ömmar och att gå i trappor är riktigt jobbigt. Detta ska tydligen vara nyttigt, hur är det möjligt?
Det här var bland de första videos jag såg på youtube med kattinnehåll. Detta är antagligen inte den bästa verisionen, men det är söt i alla fall! Som vanligt lägger jag detta under kategorin Illidan, för gillar man katter, då gillar man detta. Vet inte vilken jag tycker är bäst, men en favorit är den lilla kattungen som laddar för att hoppa upp på köksbordet och missar med flera decimeter.

 

Vad har kattsand och tantparfym gemensamt?

Svaret är: normalt sett ingenting alls!

Jag brukar köpa kattsand på Grizzly av märket Flamingo till Illidan. Det räcker länge, det blir snabbt och bra klumpar och viktigast av allt, det luktar allt som oftast ingenting. Såvida inte Illidan "glömt" att gräva ner sina högar förståss.

Nu till vad kattsand och tantparfym har gemensamt. Sist jag skulle fylla på i kattsandsförrådet fanns det nämligen bara den parfymerade varianten av det märke jag ville ha kvar. Med en naiv föreställning av att det hela inte skulle innebära någon stor förändring förutom när jag ska till att städa ur kattlådan köpte jag två säckar. Det blev dock något värre än så. Chocken var stor, nejmen, lite förvånad blev jag ändå, när jag skulle gosa med Illidans trampdynor och gosa ner näsan i hans mage för att upptäcka att hela hans undersida luktade gammal blommig tantparfym!

Nu har jag bara 14kg kattsand att bli av med, men sen ska nog Illidan lukta katt igen! Ja, när han öppnar munnen så luktar han ju faktiskt fortfarande katt, och tur är väl det.

Jag har precis lagt upp det sjätte kapitlet av Stall Blåklinten på Kapitel 1.
Kapitlet heter Äggletarjakt och handlar om vårens äggletarjakt samt veterinärens första besök på gården för att titta på Djinn, ponnyn som ingen verkar förstå sig på.

Jag har inte skrivit jättemycket på boken den senaste tiden då jag haft fullt upp med packning och nu senast min havererande dator. Ett kapitel till har jag i alla fall färdigskrivet, men sedan har jag så att säga publicerat ikapp min buffert. Jag får helt enkelt passa på att skriva en massa under veckan.
Först måste jag kort berätta om virusattacken på min stackars dator som gjorde att den blev helt oanvändbar i nästan två dygn. Detta är anledningen till att det inte blev något inlägg igår. Tack vare många timmars jobb ifrån min sambo lyckades han i slutändan få bort det aggresiva viruset och nu fungerar allt igen. Så vitt vi vet.

Gårdagen innehöll skutan från tidigt på morgonen till halv sju på kvällen.
Malin och jag, fast mest Malin, jobbade på som tokar mest hela dagen. Hon har städat och stått i och under gårdagen hjälptes vi åt att lasta hela transporten med skräp, däribland ett icke fungerande kylskåp, varpå vi tog med oss två tjejer ifrån stallet och åkte iväg till återvinningscentralen. Vi var helt säkra på att de stängde tre, så vi var där i hyffsat god tid vid två. De öppnade tre. Nåväl, vi tog tillfället i akt och åkte till ett centrum inte långt därifrån och fikade. Det var vi värda! När vi sedan väl började lasta ur och slänga tog det 40 minuter att bli av med allt på rätt ställe, så nog var vi effektiva.

Det kom också en ny häst till Skutan idag, Lydia. Hon är inhyrd och kommer vara hos oss åtminstone den här terminen. Eftersom jag installerat om min dator har jag inget bra bildredigeringsprogram just nu, så för tillfället har jag inga fler bra bilder att lägga upp. Jag återkommer. Riktigt fin var hon i alla fall och såg ut att ha härligt steg när hon travade runt i hagen. Det bådar gott!

Malin tvingade också iväg mig på en promenad på säkert 4km, om inte mer med motiveringen att åtminstone hon inte skulle hinna motionera senare, och det fick jag ju ge henne rätt i. Dessutom behövde jag hitta till grusstigen där vi senare samma dag skulle galoppera.

Senare på eftermiddagen gav vi oss iväg. Genom träsk, diken, rotöversållad stig, mer blötmark, berg, smala stigar övervuxna av gräs och en vägövergång senare var vi framme vid grusstigen. Den travade vi på ett tag och sedan blev det galopp. Och så vända och galopp tillbaka där det inte var nerförsbackar. Lilla Kemir som var med och som ju är shetlandsponny, han fick pinna på ordentligt för att hinna med! Oj så söt han var.

Efter allt detta var jag minst sagt trött när jag kom hem. Faktum var att jag höll på att somna hela tiden kändes det som. Lite pannkakor och ett avsnitt Family Guy piggade upp, samt att min dator var nästan fungerande gjorde att jag lite senare somnade och sov riktigt gott.
Haha, idag red jag på gotlandsrusset Verona! Med mina 167 centimeter måste jag ha sett flera nummer för stor ut för henne, men vad gör det, lyckan var total. Jag hade fått i uppgift av Malin Linder, ny personal på Skutans Gård, att rida det runda lilla russet och se om jag inte kunde få henne att ställa åt båda hållen och se till att hon hade lite framåtbjudning. Ritten i sig var väldigt mysig, bland annat galopperade vi upp för en lång backe i skogen i långsam galopp. På volten red jag också en sväng, och bitvis ställde hon rätt åt båda hållen, även om hon speciellt vid slutet av passet protesterade en hel del. Hon stannade och slängde upp huvudet samt backade några steg. Det gick snabbt att korrigera det, lite skänkel och en smackning och hon gick fram igen, men det visar ju för mig ganska tydligt att det var väldans jobbigt det jag begärde av henne.

Malin har för övrigt fått massor av energi som hon använder till att städa upp på hela gården. Imorgon ska vi iväg till jordbro återvinningscentral med bland annat ett kylskåp som inte fungerat på flera månader, samt diverse elektronikavfall. Här kommer lite bilder ifrån vår städdag.

Malin hittade något som vi fann oerhört lustigt, två hål i väggen!


Under skåpet ni såg på föregående bild fann Malin prisrosetter. Måhända rosetter vi var värda efter så mycket städande? Nåväl, Malin i alla fall, hon har ju röjt i flera dagar!


Slutligen så hittade vi Bipbop och BeepBeep inlåsta i ett skåp i värmestugan. De har velat lämna Tellus för flera år sedan men någon tryckte ner dem i en svart sopsäck. Mars hälsar.

Imorgon blir det som sagt en heldag i stallet. Jordbro och en lång uteritt hägrar. Desvärre också sorgliga tider. Karnas tid på jorden börjar gå mot sitt slut och imorgon skall jag vara med när hon tar språnget in i trapalanda. Oroa dig inte Lollo, jag ska klia henne enligt dina instruktioner och önska henne lycka till.
Stackars min bostadsvärd på Centrumbostäder i Skara. Han måste vara jättetrött på att svara på min frågor, men å andra sidan, vem ska annars göra det? Han svarar snabbt och han svarar bra, så nu kan jag omöjligt ha fler frågor känns det som.

Det jag undrade över var i alla fall följande.

*Kommer jag kunna hämta ut nycklarna till lägenheten på lördagen?
*Finns det något förråd eller källarutrymme som tillhör lägenheten?
*Vad finns det för internetmöjligheter? Finns det ethernetuttag eller är det dsl som gäller?
*Slutligen så undrar jag bara för sakens skull om det går bra att ha en egen frys i lägenheten?

Svaren jag fick var följande.

*Han ska skicka nycklarna idag, vi håller alla tummarna för att posten inte slarvar bort fler brev. Deras öppetider är annars 7-16 på vardagar.
*Det finns ett källarförråd till varje lägenhet.
*Båda möjligheterna.
*Frys gick alldeles utmärkt att ha en extra utav.

Det kan ju nämligen inte vara enbart jag som undrar om de här sakerna. Nu vet ni i alla fall, alla ni som ska bo i studentlägenheterna i Skara.

Mamma, jag har nu invigt mina nya joggingskor. Joggat har jag, där vid spårcentralen och lyckades ta mig runt 1,5km spåret. Som många förstår nu har jag verkligen inte bra kondition, men jag jobbar på det!

I och med mina snart kommande studier har jag skrivit en lista med bra meningar som jag läser igenom för att hjälpa mig komma i rätt sinnesstämning och lyckas bättre. En av de meningarna lyder som följer.

#8 Motion, sömn och en balanserad kost hjälper min koncentration, min sinnesstämning och mina resultat.

Med detta skrivet så är anledningen till min konditionsträning att det ska hjälpa mig att orka bibehålla ork och bättre koncentration när jag måste lära in väldigt mycket. Jag tror att kroppen och sinnet beror mycket av varandra, och mår den ena bra mår den andra bra och vice verca.
Bra Lollo! säger jag bara. Hon tvingade med mig in till stan där jag fick prova ett par jeans. Ett endaste par jeans och de satt perfekt. Otroligt snygga, otroligt tajta och till kostnaden av 359 kronor, ett minst sagt utmärkt reapris för ett par byxor i 1200 kronorsklassen.

Desvärre har jag inga bilder på dem, för de blev kvar i gallerian där de ska läggas upp. Så långa ben har jag nämligen inte, men å andra sidan vem har det. Fluffigt får hämta upp dem imorgon, och sedan blir det jeanspremiär. Tror inte jag har ägt ett par jeans som jag använt flitigt på flera år. Det kanske börjar bli dags.
Nu när det inte är så långt kvar innan jag måste klara mig själv därborta i Skara har Fluffigt lärt mig en del av hans recept. Idag har jag tillagat och ätit utav hans korvstroganoff. Mycket färgglad och god. Detta kommer bli perfekt studentmat som ger många matlådor.

Fluffigts korvstroganoff med chilismak 5-6 personer

2/3 korvring
1 gul lök
500 g finkrossade tomater med chilismak
1½ dl Ica Hot Chili
2 dl matlagningsgrädde
grillkrydda
cayennepeppar

Vi ska bara använda 2/3 av korven, men nu vet ni i alla fall vad jag menar med en korvring.


Skär korven i 1½ cm tjocka skivor och stapla därefter fyra stycken på höjden. Skär dem nu i tre delar på längden som ni kan se på bilden. Börja stek korven i stekpannan på medelvärme. Den skall inte få färg på samma sätt som när man bara skall steka den och servera.


Medan korven steks skivar du löken. Skär först skåror upp mot roten på löken som i detta fall vätter mot min hand. Därefter kan man enkelt skära längs med löken som ni ser på bilden och få bra skivor.


När korven fått en smula färg och löken är färdigskivad kan man putta upp korven mot stekpannekanterna med stekspaden. Där det är tomt i stekpannan är där löken strax skall få plats. Om man gör som på bilden och bara låter den del av stekpannan där löken skall ligga vara kvar på plattan kommer inte korven att fortsätta stekas lika intensivt som löken.


Sådär, i med löken och stek den tills den blivit gul. När så skett kan man börja röra ihop korv och lök.


Nu är tid att ha i grillkrydda och cayennepeppar. Grillkryddan skall vara som en tunn matta över korven och löken medan cayennepepparm används mera sparsamt. Mellan 1-2 kryddmått skulle jag rekomendera, ju mer cayenne desto starkare smak.


Häll i Icas Hot Chilisås. Viktigt att det är just det märket. För att få ut det sista i flaskan kan man fylla på med lite vatten och skaka runt och därefter hälla i det i stekpannan. Det överflödiga vattnet kommer att koka bort.


Finkrossade tomater med smak av chili eller vanliga krossade tomater, det väljer du själv. Häll i det bara! Nu skall såsen sjuda en smula. Vill ni ha pasta till maten är det en god idé att börja koka upp vatten ungefär nu.


När såsen börjat sjuda är det dags att ha i matlagningsgrädden. Blir såsen för tjock kan man ha i en skvätt till och vice verca. Det går även bra att ha i en skvätt mjölk om såsen är något för tjock och man inte vill ha i mer matlagningsgrädde.


Härligt orangeröd skall såsen vara när den är färdig. I det här skedet kan man låta den fortsätta sjuda. Såsen blir krämigare och godare.

Det var ett tag sedan jag sist lade upp ett matlagningsrecept. Jag hoppas ni uppskattar detta recept och kanske till och med testar det. Hör gärna av er om vad ni tycke om det.
När jag idag skulle handla kattsand kunde jag inte låta bli att köpa den när jag såg den. En laserpekare! Minst lika rolig för matte och husse som för katten ifråga. Testa själva =D Tänk på att inte lysa direkt med den vare sig i kattens eller i någon annans ögon.

Illidan inviger laserpekaren.
Wow säger jag bara.
Ikea är som ett läskigt maskineri där folk slussas igenom en labyrint omgivna av saker att köpa. Hade det varit mer folk just när vi var där hade det antagligen inte gått att gå tillbaka längs med labyrinten.
Ett bord och fyra stolar, 2 ikeakassar fyllda med husgeråd samt en stadiumkasse med ett par löparskor i blev skörden för dagen. För endast 1379 kronor. Min mamma betalade lite av mina saker samt skorna och det gick totalt på 400 kronor respektive 500 kronor, men ändå! Det är ju faktiskt överkomligt. Jag hade trott att det minst skulle kosta mig någonstans mellan 2000-3000kronor. Minst.

För mina 1379 kronor fick jag:
6st tallrikar
6st djupa tallrikar
3st ikeakassar
1st diskställ
1st bestickställ
1st liten stekpanna
1st större stekpanna
2st lågenergilampa
1st vägglampa
1st knivställ med 4 knivar
4st handdukar
1st ugnsform i glas
1st vispset med en ballongvisp och en vanlig visp
1st toalettborste
1st bord och fyra stolar
8st galgar
4st matlådor
1st kastrullset med 3 kastruller och 2 lock
3st underlägg
1st potatisskalare

Jag är nu övertygad om att jag och Illidan kommer att överleva i Skara. Speciellt förtjust är jag i mitt nya bord som min snälla mamma köpte stolsdynor till. Det kommer se supermysigt ut och eftersom de är vita kommer Illidan inte lika snabbt hinna håra ner dem till oigenkännlighet.

Jag insåg precis just nu att jag inte har en måttsats, ni vet, med decilitermått och kryddmått och alla de andra måtten. Ica Maxi, här kommer jag.
Alldeles strax ska jag, mamma och Fluffigt åka till IKEA för att handla massor av konstiga saker som jag insett at jag behöver nu när jag ska flytta hemifrån på riktigt för första gången. Jag räknar inte riktigt flytten till min pojkvän, för då fanns ju redan allt som man behöver i lägenheten. Nej, nu blir det på riktigt, och det är nu jag lite i taget kommer att komma på precis vad jag saknar. Exempelvis:

"Pastan är färdigkokad och avhälld, såsen uppställd och nu skall jag bara lägga upp den på min tallrik. Jag öppnar upp en låda för att ta fram pastasleven, men den är inte där! Jag tittar mig förvirrat omkring och inser att jag inte äger någon pastaslev! Istället skopar jag upp maten med en gaffel och avnjuter den som tanken var ifrån början..."

Det var väl tur att berättelsen slutade lyckligt! Men tänk när jag glömt något som är riktigt viktigt som en... en... skattkista med choklad! Sanningen är nog att jag inte vet vad jag saknar. Men jag har skrivit en lång lista på vad jag behöver:

Ardentes Flytta-Hemifrån-Lista

köksbord + stolar
gympaskor (motion, jag måste ut och springa)
2 par byxor (jag behöver verkligen nya till hösten)
roller (för katthår, jag har en norsk skogskatt med rätt att håra ner!)
frys
durkslag
ballongvisp
dammsugare
mopp + skurhink
diskborste + slaskjonas
stekpincett + stekspade
knivar
rivplatta + skärbrädor
matlådor
tallrikar, djupa tallrikar, glas, bestick
kökssax
stekpanna + kasruller
stallskor (kommer vara i stall och öva på fyrbenta saker med mular på min utbildning)
toaborste
sänglampa
underlägg, bordsunderlägg
snygg regnjacka (jag är trött på att se ut som ett blåbär)
någon slags finskor till finbyxorna
diskställ
handdukar
tillbringare
uppläggningsfat
gratängform

Jag tror inte jag kommer införskaffa allt detta. Eller kommer jag?! Tanken är väl att jag måste prioritera, bland annat gick Illidans dricksfontän fetbort. Han får den någon annan gång istället. Vilket tur att han inte hört vad jag har sagt!!
Jag fick dem igår, men nu har jag tid att berätta om dem!
Nu när jag ska flytta finns det ju vissa saker man oundvikligen behöver. Sedan finns det saker man tycker att man behöver. Jag tror dessa inköp faller under den senare kategorin.

Först ut är mitt nya röda slimmade tangentbord. Jag fick nämligen till slut ge upp mitt gamla när en av bakstöden gick av på det och sladden satt lösare och lösare. Tangenterna på vänster sida var så slitna av allt datorspelande att det inte gick att se vad det stod längre. Det kan tilläggas att det första tangentbordet jag hade, som såg likadant ut, det hällde jag ett halvt glas mjölk i och så gick det sönder >.<


Mina nya fräsiga högtalare. De förra hade man tur om det blev ljud i. Blev det väl det var det inte heller säkert hur länge det blev det. Hyffsat ljud. Nu kan vi se på film från min dator igen, och det är bra. Idén med högtalarna är dock att jag ska kunna lyssna på musik i Skara. Blir så mycket roligare att diska med musik än att diska utan.


Hihi, den ser ut som en liten kamera eller möjligtvis en snäll robot. Jag ville ha en webcamera så att jag och Fluffigt kan kommunicera lite lättare när jag är i Skara. Mitt viktigaste krav var att den inte fick se ut som en spindel eller något annat som ser ut att kunna anfalla en mitt i natten!

Samtliga bilder är tagna ifrån webhallens hemsida. Det finns länkar till varje produkt i texten under bilden. Givetvis handlade Fluffigt sakerna på webhallens butik också, men det säger väl sig självt. De har för övrigt ett utmärkt system där man kan se vad de har i lager i vilken butik och sedan boka varan och åka in till butiken för att där betala den.
Nu är Stall Blåklintens femte kapitel uppe på Kapitel 1!
Vanan trogen publicerar jag ett nytt kapitel varje fredag. Detta kapitel har ännu inte fått något namn utan det är något jag får lägga till i efterhand. Antagligen kommer jag byta namn på flera av de andra kapitlena också innan boken är slut, det är ju trots allt en kreativ process och den kommer arbetas igenom flera gånger innan jag blir nöjd.

I detta kapitel får vi följa måndagsgruppens första hopplektion för terminen. Elisabeth vet att tjejerna längtat både länge och väl efter detta och blir smått bekymmrad när hon märker att brorsdottern Linda inte verkar må bra. 
Vidare är det också premiär för dvärgpudeln Ludde som studsar rakt in i allas hjärtan.

Jag upptäckte också att Kapitel 1 sparar intron till de olika kapitlena där jag kan editera dem. De lät ju riktigt spännande när jag läste igenom dem, så nu tänker jag publicera dem här så får ni som ännu inte börjat läsa min bok en chans att lockas lite!

Kapitel 1
Med orange tuschpenna fyllde jag noggrant i påskkycklingens näbb och lutade mig därefter tillbaka på den nötta gamla trästolen för att beundra mitt, min arbetskamrat och tillika bästa väns verk.
”Jag förstår inte hur du kan rita dem sådär gulliga, Elisabeth” klagade Robyn missnöjt och ritade dit ett par rangliga ben på en särdeles oformlig kyckling, som påminde mycket om en solros med näbb...

Kapitel 2
”Vad ska du med konerna till Elisabeth, och varför har du med dig hästskor ner till volten?”
Frågorna var många när jag hemlighetsfullt gick än hit, än dit, runt i stallet och på stallplanen och då och då även in i huset...

Kapitel 3
På fredageftermiddagen samma vecka rullade så hyrtransporten in med stall Blåklintens nya ponny. Jag kom på mig själv med att oroa mig än en gång men det glömde jag snabbt bort då Robyn nästan hoppade jämfota av iver inför att få se den nya hästen...

Kapitel 4
Under veckan som kom lät jag Djinn vara med på mina småbarnslektioner, hästisgrupperna kallade, och hon var mycket populär. Lugn och rund knatade hon fram med ungarna på ryggen. På lektionerna för de lite duktigare barnen var det dock en annan femma...Detta var troligen min tredje sista gång som jag kommer arbeta på vårdcentralen i Skogås. I och med detta passade jag på att meddela att jag kommit in på min utbildning, även om de flesta redan visste, jag misstänker att någon skvallrat! Jag fick flertalet gratulationer, tack allesammans, och sedan bad någon mig att städa akvariet.

Motiveringen: Det är ju bra att öva redan nu, på att ta hand om djur!

Akvariet är nu nystädat men jag hoppas verkligen att akvariefiskar blir det minst vanliga jag får ta hand om som djursjukskötare! Jag skriver detta med glimten i ögat, för jag trivs verkligen på Skogås och jag vet att alla läkarna där uppskattar min arbetsinsats. Jag kommer sakna er massor!
Nu har vi svarat ja
Puss älskling!

 

Idag kördes då det sista ut ur mitt och Fluffigts gamla källarförråd. Nu står en säng, en blå soffa och min rottinghylla köpt för 40 kronor på en loppmarknad inne på mitt rum. Fyra flyttkartonger är färdigpackade med allt ifrån en sockerkaksform till gardiner. Appropå gardiner! Min mamma kan bara inte sluta fråga efter tillgången på gardinstänger i min lägenhet i Skara. Hon förklarade att detta är en nervositetsgrej, och att hon hängt upp all sin nervositet på själva gardinstängsfrågan. Vad gäller frågan i sig så får vi se när vi kommer dit. Antingen finns det gardinstänger, eller så finns det inte det.

Det är nog såhär de kommande veckorna kommer att bli. Packande och inköpande av saker som jag kommer att behöva. En fullständig inköpslista kommer jag nog att få skriva, hitills vet jag ialla fall att jag kommer att åka förbi IKEA och redan imorgon ska jag förbi någon utförsäljning från kommunen där jag kanske hittar ett litet köksbord och stolar.
Idag kom antagningsbeskedet.
Jag har kommit in! Klart och tydligt står det. Antagen.

Nu har jag skrikit och sprungit runt runt i lägenheten, ring sambon, uppdaterat status på facebook, bloggar nu om det! Heliga Gudinna, jag är så virrig att jag knappt vet vad jag ska ta mig till! Är inte lyckan total så säg?

Det är nu det börjar. Det stora äventyret, jag ska bli djursjuksköterska!
Följ mig på vägen till Skara!
Det låter rätt bra, eller hur? Ett flyttlass på väg. Nu är det ju bara en slags nedräkning för mig och Fluffigt där vi båda längtar efter förändringen och framtiden. Studier. Nya rutiner. Nya utmaningar.

Många timmar senare idag är det dags för lite av Fluffigt saker att få byta boning, från förra lägenhetens mörka förråd till tvillingsysterns. Själv tänkte jag lägga beslag på sängen, för den är enorm och den är bekväm. Sängen som jag annars får ta med mig i min flytt är runt 80 centimeter bred. Vänder man sig om lite oförsiktigt är risken stor att man ramlar ur.

Imorgon är även dagen då någon chansade på att antagningsbesked 2 ska komma ut. Det finns absolut inga som helst belägg för att detta skulle stämma, men jag hoppas ju givetvis! Det tycks mig som om det borde vara rätt dag för något sådant i och med att jag kommer vara upptagen större delen av dagen. Förmiddagen kommer ägnas åt att fortsätta städa och packa i mitt rum hemma hos min mor inför en flytt till Skara, och eftermiddagen åt att flytta alla sakerna ur källarförrådet.

Ni hoppas väl liksom jag på att antagningsbeskedet kommer imorgon och att jag är antagen?
Det vore fantastiskt. Det vore bäst.

Ibland råkar man ut för en dag som är sådär riktigt trist. Man har antagligen haft lite ledigt tidigare och har njutit av tiden utan måsten. Idag känns det som om jag inte har gjort något vettigt över huvud taget. För att försöka förklara precis hur händelselös min dag hitills har varit tänker jag illustrera det med dessa två korta berättelser.

På bänken i köket ligger det en nyinköpt racersvart diskborste. Det kommer gå vilt till i diskhon ikväll!

När vi handlade idag stod det en dam före oss i kassan som troligen aldrig tidigare handlat i en vanlig matvarubutik. För det första ställde hon upp korgen med maten hon plockat på sig direkt på bandet, hon betalade med ett kort som glimmade mer gyllene än guld och dessutom kunde hon inte koden på det. Avslutningsvis såg hon mycket fundersam ut när hon skulle till att packa matvarorna.

Ni förstår kanske, att om mitt första blogginlägg för dagen handlar om inköpet av en diskborste, då har man inte mycket på gång. Kan meddela att antagningsbesked 2 ännu inte dykt upp. Jag är helt säker på detta då jag sett efter minst 10 gånger idag.
Oj vad länge sedan det var jag postade något i min artworkkategori. Idag gick jag igenom några av mina block och fick en hel del bilder inscannade av min snälla pojkvän, så framöver kommer jag att ha en hel del att färglägga och snygga till på ett eller annat sätt.

Idag ber jag att få presentera Baby Enidno verision 3.0. Enidno kan ni se mer av om ni tittar längre ner i min artworkkategori. Han figurerar i en bok jag skriver med samma namn där han är en demonhäst till själ och kropp är fjättrat i en arbetshästs kropp. Han minns knappt vem han är längre och känner bara längtan. Längtan efter den som kan komma att befria honom och förmå honom att ännu en gång få sträcka ut sina vingar mot skyarna och låta sina dödliga käkar slita i levande kött. Baby Enidno är en gulligt tecknad verision av Enidno som, ja just det, liten och söt. Missta er inte! Han är fortfarande mycket farlig och jagar gärna efter demonmorötter!

Någon som ännu vet varför han heter Enidno?

Notera gärna att han bara har en fullt utväxt huggtand i överkäken!
Äntligen klar med att gå igenom Skutans hemsida och kolla så att allt är uppdaterat. Jag insåg bland annat att vår mailadress inte stod på ett enda ställe på hela hemsidan! Snacka om failande från min sida. Själv hade jag ju inte tänkt på det, alla jag känner som är engagerade i Skutan kan mailadressen utantill så det slog mig aldrig att den fattades.

Valberedningen har fått en egen mailadress nu, så ni som är engagerade i Skutans Gård och är medlemmar kan nu maila era nomineringar till valberedningen@skutansgard.se.

Slutligen så fick jag uppdatera häst och kaninstatusen. Det stod till exempel att kaninen Alex hade fått en ny kompis. Den kaninkompisen togs av en räv för ett halvår sedan. Och jag brukar ha mage att klaga på dålig uppdatering!
Nu är i alla fall det mesta tiptop och informationen ska vara korrekt. Ni kan ju gå in och kika, klicka här.
Längtan. Lite så känner jag varje gång Fluffigt går iväg till jobbet. Det vore så mycket mysigare att få sova vidare bredvid honom än utan. Även om Illidan är ett alldeles utmärkt sällskap där nere i fotändan!
Min poäng i detta är att det är mysigt när man vet om att man ligger bredvid någon man tycker om, såvida de inte har iskalla fötter förstås, men det är det jag som har i vårt förhållande så det drabbar aldrig mig, haha! När man sover märker man inte aktivt att man sover bredvid personen man tycker om och således är det som mysigtast precis när man ska sova och precis när man ska till att vakna. Därför längtar jag efter Fluffigt när han går upp på morgonen, för då försvinner ett av de tillfällena utan att jag minns det. Jag vaknar för övrigt inte av hans väckarklocka över huvud taget.

De två små hemligheterna. Kanske är det ganska uppenbart om man funderar på det en stund. Har ni funderat nu? Fluffigts och min fundering besog mest i att välja vilka två små hemligheter vi tyckte var finast, och sedan bestämma oss för gravyr och text. Texten var nästan svårast. De två små hemligheterna ligger i en djupblå sammetsask i sovrummet och bara väntar på rätt dag. Nu är ni beredda när den stora rubriken dyker upp.
Alltså.

Jag loggar in på mina sidor på studera.nu för att se om det möjligtvis har kommit ett antagningsbesked 2. Om och om igen tittar jag. Det är ju faktiskt i början på augusti nu.
Då och då kikar jag in på csn.se för att se om de behandlat min komplettering ännu.

Jag håller på att gå sönder av all nervositet. Jag vill bara få se ett positivt antagningbesked. HoppasHoppasHoppas.
Tills dess går jag runt och gör saker jag knappt minns att jag gör. Idag satte jag t.ex ihop en träpall jag haft liggande. Träplugg och trälim, hammare och tidningar att ha palldelarna på så jag inte råkade kladda ner någonstans och efter 10 minuter var pallen alldeles färdig.

Jag har öppnat upp Stall Blåklinten och tänkt att skriva. Det går inte. Jag spelar Bejeweld, men jag är så stressad att jag inte kan klicka ordentligt. Utmattad är nog rätt ord. Kan inte titta på TV, sover dåligt gör jag för att jag är så uppe i varv. Faktum är att jag inte har den blekaste aning om vad jag ska hitta på tills dess att jag får antagningsbesked 2 i handen. Eller digitalt.

Och tänk om det inte är positivt? Det vågar man ju knappt tänka på. Det liksom måste vara bra. Det måste stå antagen i beskedet. HoppasHoppasHoppas.
Alla som har eller haft katt kommer att förstå vad jag pratar om nu.
Men varför händer det alltid utan undantag när man försöker att inte vakna.

Igår, precis när jag och Fluffigt har slagit oss till ro och ska till att sova efter fyra dagars lanande hörs ett ljud. Rullrulll. Ljudet av en mjuk alldeles snövit tass som slår till en platsboll. Klonk! Plastbollen har slagit till golvlampan i vardagsrummet och har studsat. Därefter något slags ljud som påminner om en bil som varvar fast istället för hjul så är det klor, och istället för asfalt så är det fråga om en matta som underlag. Katten rusar, mattan flyger all världens väg och sedan hör vi hur katten galopperar in i badrummet, det omisskänsliga ljudet av när han hoppar ner i badkaret, gör en helomvändning och springer ut i full kareta igen! Där gav vi upp försöket att låtsas om att vi ingenting hörde utan började skratta precis samtidigt.

I morse när jag hade bestämt mig för att få en underbart härlig och lång, framförallt lång, sovmorgon tyckte Illidan att det var roligt att gå in i datorrummet och leka högljutt och intensivt med sin rosalila boll. Jag önskar att jag fått se det, för det är riktigt underhållande när man lyckas se en katt leka sådär. Tyvärr fungerar han ju som alla katter jag känt. När de väl ser att man tittar på dem så kommer de fram till en istället för att fortsätta leka.

Nu har han dock lugnat ner sig och ligger i mitt knä medan jag skriver det här inlägget. Purrpurr på er också säger han

.

En bild på Illidan när tassarna går snabbt som trumpinnar när han leker med ett snöre. Så snabbt att kameran inte kunde ta ens i närheten av en skarp bild.
Hyffsat lite lanande har det blivit på det här lanet. Mest brädspel i alla möjliga konstiga former. Å andra sidan är det precis det som är så roligt på Hazard, vi har allt möjligt. Jag vet att jag pratar lite för varan här i och med att jag ju är delaktig i föreningen, men den betyder oerhört mycket för mig. Om jag nu kommer in på min utbildning, HoppasHoppasHoppas, så är det en av de saker som jag kommer sakna mest hemifrån. Det är ju inte säkert att jag kan åka på alla Hazardlan i framtiden.

Tanken är att lanet ska ta slut ikväll vid sex och det är blandade känslor. Jag har så mycket att se fram emot nu i början av augusti, det är redan första augusti, har ni tänkt på det? Å andra sidan är det också ett ganska långvarigt hejdå till många av de människor jag bara får träffa på Hazardlan. Lite utav effekten av den digitala eran. Vi känner folk, massor av folk, men vi träffas sällan på riktigt.

En del tankar här känner jag. Behöver hålla mig själv distraherad ifrån all nervositet.
HoppasHoppasHoppas.