Nyårslöften känns passé. 
Jag minns i Skara när jag och Fäsk gymmade för jämnan. I början av januari var det fullt och i mars var det dött igen. Varför lova sådant man inte vill hålla? Jag tänker nu införa ett begrepp som heter nyårsförhoppningar istället. Där kan man lista saker man hoppas på, av både enklare och svårare sort.
 
Till nästa år hoppas jag att min novell Bunden av Lust har blivit utgiven. Jag halkade ner i listan ett tag men tack vare idogt frågande och i vissa fall tjatande har många vänner och bekanta gått in och röstat. Nu hoppas vi att det håller hela vägen fram!
Till nästa år hoppas jag att Hazardlanet blir toppen. Lokalen är bokad, nät är fixad, affishen är klar.
Till nästa år hoppas jag att Fluffigt tar sin examen och hittar sitt drömjobb. Det är bara ett halvår kvar...
Till nästa år hoppas jag att jag, Fluffigt och mormor får det roligt i Frankrike. Planerna finns, det är bara semester och bra planering som skall ordnas.
Till nästa år hoppas jag att feminismen slutat smutskastas och att de som tror att könsneutrala uttryck går ut på att osynliggöra människors kön istället för att bara ge alla oavsett könstillhörighet lika möjligheter kunde läsa på om ämnen de inte till fullo förstår innan de bildar en åsikt. Ett sätt är att skriva bra blogginlägg om detta och att ta upp ämnet, exempelvis inom nördkulturen.
Till nästa år hoppas jag att människor generellt lär sig kritiskt tänkande och källkritik. Se punkten innan.
Till nästa år hoppas jag att jag orkar sätta samman alla videoklipp som finns på Illidan! Allt som krävs är lite bestämdhet från min sida.
 
Här hemma hos oss är julen nästintill undanstädad. Kransen på dörren hänger kvar och kalendern är fortfarande uppe på väggen. Strax ska de packas undan. Fluffigt föreslog att vi skulle ha städat ur julen när det nya året började, och jag tyckte att det kändes ganska rätt.Så nu hänger de fina lila gardinerna vi fick av Fluffigts storasyster uppe i köket (fast om jag hängt dem rätt vete fåglarna. De är mycket komplicerade ska ni veta, någon gång blir det bildbevis), rött är utbytt mot lila även i vardagsrummet och granen är åter i låda och nere i källaren. Likaså alla girlanger, ljus, tomtar, julstrumpa och vepor.
 
Vad bjuder det nya året på då? 
Jobb troligtvis.
Själv skall jag inviga det nya året med ett tretton timmar långt arbetspass! Sätter inte det ribban för 2014 så säg?
Jag minns att jag en gång skrev ett inlägg som handlade om min natt på djursjukhuset. Denna gång får det handla om min jul på djursjukhuset.
 
Jag arbetade den 23:e på sköterskemottagningen, sedan julafton och juldagen inne på vårdavdelningen. Det var mycket att göra hela tiden, otroligt mycket faktiskt, men det liksom flöt på och blev aldrig stressigt. Kanske är det så att allt måste stå i kontrast till någonting annat. Jag som brukar tycka att julkraven är ganska stressiga, det är mycket att hinna med med kort deadlinge, tyckte att arbetet på vårdavdelningen under julen kändes lugn i jämförelse. Sedan hjälpte det ju också att vi hade få hundar och riktigt trevliga patienter. Det var så roligt också att få lämna hem djuren till sina djurägare. Det var som många sade, den bästa julklappen de kunnat få!
 
Julaftonen började tidigt. Ruggigt tidigt. Det har knappt övergått från natt till morgon innan man står vid busshållplatsen för att hinna fram i tid till jobbet. Lite julpyntat var det på avdelningen också. En fin tomte stod på vårt kylskåp, och i väntrumsfönstret hänger stora julstjärnor. I fönstrarna till alla polrum står en adventsljusstake. Jag började bli rejält hungrig där kring tio efter att vi sprungit med djur mest fram och tillbaka för uppföljande röntgenbilder, samt alla matningar och morgonmedicineringar. Då från ingenstans dök en gigantisk skål fylld med twistgodisar! Mums! Sen vet jag inte vad som hände men resten av dagen blev fylld av godis. Mörk Geisha och polkagrisstänger stod framme. Inne på poltorget fanns en Paradisask och de godaste praliner jag ätit. En fylld med hallonkräm och en annan med gyllene lysande saffransfyllning. Dessutom fick vi julbord till lunch! Jag rullade från jobbet ända bort till tunnelbanan och iväg till mormor där det bjöds på ännu mer julmat. Så vad gjorde jag under julafton? Åt godis och vårdade gosiga patienter!
 
Juldagen var lite i samma stuk men betydligt lugnare. Många av patienterna hade fått gå hem, mycket av godiset var uppätet vilket gjorde att jag rullade hem från jobbet inte fullt lika klotrund som dagen innan.
 
Nu är det strax nyår och eftersom jag blivit inkallad att jobba mer än vad som var planerat blir det hela nyårsdagen på vård. Åtta på morgonen börjar mitt pass och nio på kvällen går jag av. Jag hoppas att djuren är lika trevliga som i julas, för då kommer jag få en riktigt trevlig start på det nya året.
Ni vet väl om att det finns en liten sång om skogskatten och skogen? Inte? Här kommer texten.
 
"Skogskatten längtar efter skogen,
skogen är skogskattens hem!"
 
Katten blev så glad när julgranen kom upp. Först var lyckan enorm när jag kasserade julgranskulor som han fick leka med, och därefter hängdes det ju upp kattleksaker i hela julgranen! Med kameran i högsta hugg struntade han för en gångs skull i mina närgångna fotoförsök, uppslukad som han var över undehållningen, och lät mig ta följande juliga bilder!
 
Ah, den domesticerade skogskatten i sin naturliga miljö, plastgranen!
 
Åh plastgran, jag älskar dig så!
 
Låt mig älska dig! 
 
Najs! Kattleksak i granen!
 
"Gotcha! Nom nom nom..."
 
"Omf omf"
 
Som vanligt tänker jag påminna om att inte lämna era djur med tillgång till presentsnöre, andra snören, levande ljus, choklad, julstjärnor, hyacinter, tuggummin eller något annat som är roligt men farligt.
 
God Jul!
Ibland blir man bara inspirerad. Kort och gott tog jag fram mitt block, skissade upp en liten domherre på en pinne, bad Fluffigt googla fram en bild på en domherre och satte mig sedan att färglägga. Återupptäckte mina markers som jag insåg är ruskigt bra! Synd bara att jag inte har så många färger, har ju bara gråskala som det är nu. Det använde jag i alla fall till det mörkgråa och ljusgråa på fågeln. var lite synd, jag borde ha använt den ljusgråa till den övre vingsektionen, det blev ingen skillnad mellan de två nyanserna. Nåväl. Resten av färgläggningen är med vattenfärger. Linearten är tuschad.
 
 
Ska kanske tillägga att detta är fotat med min nya mobil, *suck*. De får säga vad de vill om bra mobilkamera, inget slår min riktiga. Här i blyerts och sedan med tuschad lineart och påbörjad färgläggning med markers.
 
 
Ja, alla bilderna är tillsnyggade i efterhand så långt det går. Note to self: fota inte bilder med mobilkamera. Det blir inte bra. 
 
Den lilla domherren blev jag nöjd med i alla fall. Hur söt som helst. Synd bara att jag ännu inte sett några äkta domherrar, och det lär jag väl inte få göra heller. Hela Orminge kryllar av katter, så vågar någon sig hit går de nog åt i ett nafs!
 
Vet ni vad detta är?
Jo det är en julbapelsin.
 
Man sätter hela nejlikor i den och ett fint rött band runt, och sedan hänger man upp den i en dörröppning. Då kan den hänga där och dofta jul.
Wow!
Min första hundutställning, och det liknar ingenting annat jag någonsin har sett. Det närmsta jag kan likna det vid är, otroligt nog, ett lan. Hur konstigt det än kan låta så kunde jag och Fluffigt se att alla dessa hundgalna människor helt enkelt var som vi, fast vi är fullkomligt inne i datorspel och nördkultur och de har gottat ner sig i hundraser, stamtavlor och pälsvårdsprodukter. Det är en annan typ av nördar helt enkelt. 
 
 
Vi började dagen med att komma till Stockholmsmässan i Älvsjö vid halv åtta. Jag hade läst att det lätt blev mycket kö och det fick vi rätt i! När vi gick en promenad kring utställningarna vid lunchtid var det lång kö, och en av mina arbetskamrater som vi mötte berättade att han stått i kö i över en halvtimma. Eftersom vi kom så tidigt fick vi chansen att se SM i Heelwork to Music och Freestyle. Här är en länk till några glimtar av den som gick idag, lördag. Stora scenen alltså. Där ingången var omringad av en storpudel och en chihuahua (??) gjuten i jätteformat och i röd plast. Just ja, klicka här för att se på Finalshowen från idag. Jag vet att det streamades en hel del men jag minns tyvärr inte adressen. Google hittar det säkert för de som är intresserade!
 
 
En massa uställare fanns det också. Det var lite tråkigt att vi inte var med detta år, och med vi så menar jag ju Bagis såklart. Det fanns massor av annat att kika på, allt från djurpolisen, försäkringsbolag, olika rasmontrar till föreläsningar, butiker med gosedjur i alla tänkbara raser och tävlingar i lydnad m.fl.
 
 
Sen kom vi så till utställningsringarna. För mig som är oinvigd finner jag det så fascinerande hur effektivt det är konstruerat. Ringar har olika nummer så att man lätt hittar dit, och egentligen är det mer utav en fyrkant. En grön matta med diagonal ställs fram, och det är denna som ekipagen sedan visas upp på. Runt dessa banor har de som ska ställas ut i den aktuella ringen placerat sig. Bland de med mer frisyrbehov än andra kunde man se hur det putsades och donades och här fick jag förklaringen till varför man vill använda en blomspruta på sin sheltie. För volymens skull helt enkelt. Man sprayar och så fluffa upp med en borste. Det gjorde att de blev ännu mer kramgoa än i vanliga fall, och det vill inte säga lite.
 
 
Här skall tilläggas att jag verkligen inte vet hur man skall fota hundar generellt för att det skall anses vara en bra bild. Här är en av min arbetskamrats sötnosar som ställdes ut idag. Alldeles uppfluffad fin och förtjusande. Många hade med sig bord eller en så pass hög bur att man lätt kunde stå bekvämt och fila på det sista inför ens egen tur.
 
 
Här är de senare i ringen och jag gissar att de försöker enas om hur man skall stå så fint som möjligt för att göra bästa möjliga intryck. Jag fick lära mig en hel hög med saker idag, för som sagt, jag kan absolut ingenting sedan innan. Här får man t.ex. olika färg på kort och rött betyder inte utvisning utan tvärtom att man fått så bra betyg som går att få. Sen tävlas det tikar och hanar för sig, olika ålder eller egentligen mera erfarenhetsmässigt för sig och så slutligen vinnarna i dessa mot varandra i ett sinnrikt system. Många bedömningar blir det i alla fall och i slutändan bedöms till och med olika rasers vinnare mot varandra. Det tänkte jag mig måste vara ruskigt svårt, för olika hundraser kan ju se så extremt olika ut. Jag fick dock förklarat att man har flera olika domare med erfarenhet av flera olika raser.
 
 
Slutligen då, favoriten av min arbetskamrats hundar, ja förutom en av hennes valpar förstås, men mer om henne i ett senare inlägg. En riktig veteran och van vid livet på utställning satt hon lugnt på en bur och lät mig fota henne. Jag och Fluffigt avvek efter närmare sex timmar på mässan. Då hade många raser redan bedömts klart och en stor del av deltagarna packat ihop och åkt hem. Sheltieklassen var dock mycket större än många andra och medan vi tackade för oss var den ännu i full gång med ett gäng fluffbollar som visade upp sig från sin bästa sida.
Likes kan faktiskt förändra saker och ting. Nu när röstningar online blir mer och mer populärt så finns ju där i slutändan vinnare. I detta fall så skulle det kunna vara jag. Om du vill hjälpa mig vill säga. Snälla?
 
Ja, det är en ytterst egoistisk fråga, och det är inte lika lätt som att bara klicka på en gillaknapp på Facebook. Låt mig först få berätta vad det hela handlar om i detta fallet. Jag skrev i somras en erotiknovell som är med i sajten Kapitel 1:s novelltävling Fångad av Lust. Min novell blev tack vare många vänners röster god  tvåa och tog sig därmed vidare till finalen som är just nu! De tio bästa novellerna kommer bli utgivna som E-bok och ytterligare priser tillkommer till de 5 bästa.
 
Hur gör man då för att rösta? Jo, klicka in på denna länk. Scrolla ner och klicka sedan på "Rösta på den här boken till månadens novell!" Då kommer du bli ombedd att logga in alternativt skapa ett konto. Gör något av det beroende på om du redan har ett konto eller inte.
 
 
Jag vet att det är betydligt mer ansträngande än en vanlig ytlig Facebook-like. Och kanske hjälper det inte alls, men jag vill tro det, jag som har en författardröm i hjärtat. 
 
Därför ber jag er om att rösta igen, att rösta nu om ni inte var med och tog mig till finalen och kanske till och med be någon ni känner att rösta eller dela med er av detta på Facebook? Och gärna ge novellen fem hjärtan också, om ni är riktigt snälla och tycker att den är tillräckligt bra =)
 
Tack på förhand, och har ni roliga idéer på fler erotiknoveller så tveka inte att skriva en kommentar!
Lite sent, jo jag vet. Vi tände det första ljuset på söndagkvällen. Lite lingonris och det där andra gröna som jag inte riktigt vet vad det är fick vara med och dekorera den otroligt fina adventsljusstaken som ingen mindre än min duktiga mamma har gjort till mig! 
 
 
Jag upptäckte lustigt nog också att mossan från föregående år inte hade torkat ut. Skumt, eller hur? Jag antar att det är på grund av förslutningen den fått då jag lindat in hela ljusstaken i bubbelplast för att skydda den i flytten bland annat.
 
I år lyxade vi till det lite också och har köpt röda ljus som faktiskt är röda alltigenom också. Jag blir så besviken när de är vita med bara ett ytterskikt av rött. Åh mys. Det är så fint med juleljus.
För att hitta mitt recept kan ni klicka in här.
 
Idag fick jag chansen att ta med mig lussebullar till jobbet för att bjuda labpersonalen. Jag har försökt sprida ut vilken avdelning jag bakar till, lab stod näst på tur och nästa gång är det dags för telefonrummet. Jag, eh, kan nämligen vid alldeles för många tillfällen för att det inte ska vara pinsamt ha glömt att sätta på etiketter på provrören. Oroa er inte, vi har inte blandat ihop något alls, utan de ringer direkt och säger att nu har jag minsann glömt något, *host*! Sen får man glatt knata iväg till lab igen, skämmas lite lagom och skriva ut etiketterna.
 
Det är relativt lätt att glömma det, för har man ibland av en snäll kollega fått remissen i handen, då är det lätt att tänka att man har de saker man ska ha, nämligen provrör och beställning. Det var bara den lilla detaljen att skriva ut etiketter. Jag undrar hur man gör inom humanvården? Jag minns faktiskt inte hur det fungerade sist jag tog blodprov, och om de hade färdigutskrivna etiketter med sig tillsammans med all annan utrustning?
 
 
Tillbaka till lussebullsbaket! I år blev det 64 stycken lussebullar, och de blev på tok för stora! De jäste hur mycket som helst fastän jag ett tag trodde att det skulle bli pannkaka av alltsammans. Jästen löste inte upp sig som den skulle riktigt. Mycket märkligt. De smakade som vanligt dock. Fluffiga och goda. Tror ändå att jag ska göra dem något mindre nästa gång, de blir ju så stora att de jäser in i varandra.
 
Vi hittade saffran för bra pris, 10 kronor styck, så jag har 2g extra saffran, om jag nu bara kan komma ihåg var jag la den! Sen får vi se om det blir något annan form av saffranssmakande bakverk eller om det helt enkelt blir mer lussebullar lite senare i december.
Åh Facebook. Ibland kommer där upp en och annan inspirationspärla. Som när en arbetskamrat länkade en krans som hon tänkte arbeta med denna jul. Jag blev inspirerad, klickade in, och fick massor av idéer eftersom Panduro som var butiken ifråga visar upp olika pysselförslag. Blev inte bättre än att jag åkte in till Panduro och handlade en krans, två sorters band, limpistol och limstift och blomstertråd (som aldrig gick åt, men i alla fall). Ur min jullåda hittade jag en riktigt korpulent domherre, på Coop små plastflugsvampar och ute i skogen lingonris, näver, kottar och en massa saker som jag inte vet vad det är, hahah! Tänker passa på att säga att all näver låg lös på marken, jag har inte slitit av björkar deras kostym! xD
 
Bilder? Klart det kommer! För övrigt, denna lilla limpistol är jag kär i. Den är fantastisk. Aldrig mera limstift.