Är riktigt seg. Har en massa inspiration men vet inte riktigt var jag ska lägga den. Främst känner jag att jag vill bli klar. Klar med vadå? Ja alla små saker som jag påbörjat. Och de mellanstora sakerna. Och de stora sakerna. Varför ältar jag detta, det är väl bara att sätta igång, right? Mm, jag jobbar på det. Lustigt hur det där fungerar egentligen. Jag blev ju klar med draken idag t.ex. Varför är jag inte nöjd med bara det? Det är helt enkelt inte så jag fungerar. Jag strävar alltid efter mer. Nog med filosofi för ikväll, det kommer annars sluta med att jag ställer den oundvikliga frågan: men när blir man nöjd då?

En av mina klasskramrater postade i vår grupp på facebook att nu var kursutvärderingen öppen, så nu är den ifylld och klar. Bra att ha den gjord på en gång, annars brukar jag bara glömma bort dem. Det ska bli spännande att se vad de andra tyckte om sin praktik. Jag hoppas det var mestadels positivt!
Först måste jag få klaga på min skanner! Det blir en sådan intressant skugga på alla bilder jag skannar såvida det inte är ett enda papper som ska bearbetas. Och visst, jag skulle ju kunna orka frilägga den, men det känns lite väl ambitiöst för en skiss? Har sprayat den nu så den ska få torka i lugn och ro. Efter det kan det mycket väl hända att jag helt enkelt drar loss den från blockt och skannar om en ifall att jag sak färglägga den.

Så nöjd med att jag är klar med den i alla fall! Nu ska jag bara ta tag i det sista på en Oden och Sleipnirbild som jag håller på att färglägga. Vi får se när den blir klar.

Jupp, jag berättade ju att min nya bok Mastering Manga with Mark Crilley hade kommit fram. Igår hade jag gott om tid att öva, och lyckades få till fyra huvuden, vilket de första lektionerna gick ut på. 3/4 vy, framifrån, profil och sedan en 3/4 åt andra hållet. Vi får se när det blir mer. Jag har lite för många projekt igång samtidigt igen, precis så som jag alltid brukar göra. Bland annat håller jag på att rita en drake utifrån min andra bok jag köpt, och den har jag kvar skuggningen på. Bland annat. Jag har ännu mer på g, men det känns så fånigt att skriva om det och sen aldrig bli klar, så det väntar jag med. Bildbevis kanske? Här kommer det, Mastering Manga, lektion 1!

Idag cyklade jag och mamma ner till Skutan för att jag skulle få rida Raimik igen. Han var verkligen superduktig även idag när han kämpade på i värmen. Den stora volten var så pass dammig så i valet mellan damm eller lite hårdare underlag som det är på den lilla volten valde vi det sistnämnda.

Idag vågade jag mig även på att lägga upp stigbyglarna över sadeln och rida utan läder. Det var nyttigt, jag känner redan hur benen är ovanligt möra ska jag livligt erkänna! 

Extra roligt är det att åka förbi stallet, för nu har det verkligen börjat hända saker där det gamla stallet stod. Ett nytt skall ju byggas, och förutom att grunden och det som ska bli golv är klart har de börjat med väggarna. 

Idag var sista dagen på praktiken för min del. Hade riktig tur då det var få assistenter vilket gjorde att jag själv kunde assistera en veterinär hela dagen. Har lyckats få in snitsen på att ge intravenöst riktigt bra, inte ens en bloddroppe utanför sprutan blev det när jag idag stack en skimrande skimmel. Syns ju extra mycket när de är vita. Jag minns i början när jag verkligen ville ha koll på att jag låg i kärlet, då brukade det rinna ut en hel del innan jag var säker på det, satt i kanylen hela vägen och dessutom hunnit sätta dit sprutan... På häst sätter man allt som oftast i kanylen först, vilket också innebär att det blir mer spill innan man fått in snitsen ordentligt.

Idag fick jag äntligen ett efterlängtat sms som talade om att mitt paket från Adlibris var för stort för att leverera men att det nu fanns att hämta ut på Ica Värtan. Suck. Jag knatade ner dit och hämtade paketet för att sedan mer tunnelbana och knata hem till Nyman där Fluffigt sitter och pluggar. Extra tröttsamt då det är samma tunnelbanestation men andra änden som där Roslagsbanan från Täby rullar in.
Jag måste få lov att göra lite reklam här, dessutom så blir det ju mitt andra inlägg idag, och hur bra är inte det med tanke på inläggsbristen de senaste veckorna? Min kompis Jocke som är Fluffigts bästa vän sedan urminnes tider har lyckats göra ett eget mobilspel till android! Ett eget, det är oerhört imponerande! Han har kodat det själv och gjort all grafik.

Spelet heter Jons Space Adventures och är lagom härligt beroendeframkallande och går ut på att skjuta ut Jon i hans rymdskepp ut i rymden, förhoppnngsvis mot målet. På vägen ska man närma sig planeter, stjärnor och svarta hål på lagom avstånd för att inte krascha in i dem utan bara nyttja deras gravitation lite lagom mycket. Det låter svårare än det är, testa själva!

Spelet finns som sagt till Android och det finns både en gratisverision och en betalverision om man vill stötta Jocke lite extra och samtidigt få lite extra roliga funktioner. Betalverisionen kostar 7 kronor, ingen förmögenhet med andra ord.

Här nedan kan ni se hur spelet fungerar:


Hjälp Jocke och Jon att lyckas är ni snälla, det skulle betyda oerhört mycket för honom om så bara en utöver de han känner skulle tycka om och spela hans spel.
Via http://valporama.wordpress.com/ fick jag se en mycket lovande trailer till en instruktionsvideo för hundutställningsdomare. Den tar upp överdrivet utseende som skapar lidande för hundar, i trailern talar man om andningsproblem hos kortnosiga raser. Ingen nyhet egentligen, men nu går man väldigt officiellt ut och säger att det finns och att det inte är okej! Mycket bra!

Dock rimmar det lite illa med att köpahund.se i sina rasbeskrivningar inte alltid tar upp dessa problem. Rasartiklarna skrivs i samarbete med rasklubbarna enligt hemsidan, så det kan ju vara därför. Hos vissa raser står det noga vilka sjukdomar som finns i rasen och viktiga råd om vad man ska tänka på. På mopssidan under hälsa kan man exempelvis läsa att:
"Hälsa
Den är en frisk ras med få rasbundna sjukdomar. Vad beträffar skador är det ögonen som är mest utsatta, av naturliga skäl, då den inte har en lång nos. Ögonskador fordrar alltid veterinärvård"
"Hälsa
Den är en frisk ras med få rasbundna sjukdomar. Vad beträffar skador är det ögonen som är mest utsatta, av naturliga skäl, då den inte har en lång nos. Ögonskador fordrar alltid veterinärvård"
Jag tycker då att andingsproblematiken borde stå överst på deras lista, men det kanske bara är jag...

Jämför med rassidan för Pekingese där det står att:
"Hälsa
Diskbråck, hjärtfel och andningsbesvär kan förekomma."

Engels Bulldog:
"Hälsa
Inom rasen förekommer hälsoproblem, bland annat problem med andningen och rörelser. Rasklubben och seriösa uppfödare arbetar aktivt för att komma tillrätta med problemen och gör detta bland annat genom RAS (avelsspecifik avelsstrategi) och tuffa avelsregler."
Vem vet, det kanske kommer bli bättre? Men det kräver förstås att även köparna börjar inse att snarkningar inte är något gulligt utan tecken på andningsproblem i någon grad.
Jaha, då lyckades jag somna tokigt tidigt igår igen. Jag minns inte ens att Fluffigt pratade med mig och frågade om jag skulle sova för natten!

I torsdags bakade jag muffins som jag bjöd folket på kliniken på. Min handledare och den veterinär hon går mest med går på semester nästa vecka, så det kändes mer passande att ha hejdåfikat redan nu. Inte så långt kvar av praktiken, bara de där nedriga skriftliga uppgifterna, som för övrigt inte skulle vara så svåra om det inte var för att man måste hitta vetenskapliga artiklar som går att öppna!!

I torsdags passade jag även på att inkassera grova vuxenpoäng. Jag har gått med i IKEA Family! Haha, jag känner mig gammal. Har i alla fall tack vare detta äntligen funnit en ryggsäck med ett bra fack för min laptop. Tro mig, när man inte går omkring med en lövtunn Mac som tycks vara standard nuförtiden, då är det svårt att få ner sin gaminglaptop!

Glada boknyheter har jag också. Mastering Manga har skickats igår, så den borde vara framme senast på onsdag, och igår hade min beställning av Dragons and Fanstasy kommit in också, så den passade jag och Fluffigt på att hämta ut. Oerhört inspirerande, så det ska bli roligt att sätta igång att rita.
Ojoj, såg att det var två veckor sedan jag sist skrev ett inlägg. Det var inte dåligt det! Är så trött på kvällarna så jag varken orkar eller hinner engagera mig speciellt mycket i bloggandet. I alla fall, äntligen, äntligen har en bok jag letat efter sedan flera månader tillbaka blivit tillgänglig på adlibris och är nu beställd! Mastering Manga with Mark Crilley. Det fåniga är att jag tänkte beställa den från USA, men såg att den bara några veckor senare skulle finnas tillgänglig i Sverige, då med startdatum den 3:e mars eller nått sånt. Och tiden gick, och datumet blev framflyttat. Och sen var boken slut på obestämd tid. Skrev upp min mailadress så adlibris skickade ett meddelande när den kom in igen, men boken tog slut vilket gjorde att jag trots min beställning inte fick den. Nu äntligen har jag beställt den _igen_! För att se vad den innehåller kan ni ju titta på klippet nedan.