Tänk så mycket roligare det är att städa när det är för att man väntar främmande. Om lite drygt fyra timmar får jag gå ner till stationen och möta upp Fluffigt. Glad! Innan dess vill jag dock röja upp så vi får julpynta när han kommer hit. Kanske lite tidigt, men vad är annars poängen när man åker härifrån dagarna innan julafton. Då missar man ju det roliga med julpyntandet alldeles. Jag ska även försöka fota lägenheten sen när den är snygg så folk som vill får se bilder på hur den ser ut utan flyttkartonger.
Via 9gag hittade jag den här videon av en slump här nu strax efter midnatt. Jag är otroligt imponerad!
 
Eftersom vi hade muntligt arbete idag och man ju berättar vilken patient man har arbetat med så insåg jag att informationen så att säga redan finns därute - om någon lärare är intresserad av att försöka luska ut vilken elev som har skrivit vilken hemtenta.
 
Idag hade vi även en muntlig presentation av de fall vi blivit tilldelade. Jag körde på en powerpointpresentation och gick ut först, tack och lov. Man vet ju själv hur det är, i slutet av dagen instängd i de där syrebefriade salarna somnar alla, oavsett hur intressant ämnet än är, och därför är jag glad över att ha gått ut först. Folk tittar liksom upp på en med intresse i blicken istället för att sakta vagga fram och tillbaka i stolarna som i någon slags dvala. Extra jobbigt blir det att lyssna om den som talar inte har en powerpointpresentation eller dylikt. Tyvärr, så är det. Efter fyra timmar i motsatsen till syrgasburar närmar sig uppmärksamhetsförmågan nollstrecket med skrämmande hastighet.
 
Mitt tänkta föl Lassie hade grav sepsismisstanke och var även född två veckor för tidgt. Appropå ingenting särskilt så blev ju både jag och en annan klasskamrat som hade samma fall rejält lurade. Vi trodde att vi skulle skriva om en collietik, men icke. Fy Emelie som lurar oss! På biblioteket hittade jag en underbar bok för den här uppgiften som heter Equine Neonatal Medicine, A Case-Based Approach. Fenomenal. Den hade alla svar och lite till på det jag undrade. Den är så bra att jag nästan vill köpa den till mig själv. En snabb titt på Bokus respektive Adlibris visade att den kostar 1147kr respektive 1030kr avgjorde saken. Den får bli ett senare inköp.
 
Fölet var som sagt född två veckor före normalt de cirka 330 dagar som är någon slags standard. Dock kan ston gå både kortare och längre tid utan att det är något fel. Vissa ston har konsekvent längre eller kortare dräktighetstid. Det som avgör om ett föl är fött för tidigt och är underutvecklad är dess eget tillstånd. Allt är med andra ord inte hugget i sten. Svårigheten med fallet var dock att flera symptom för sepsis och för tidigt födda föl är lika. Frågan blir ju då vad som är hönan och vad som är ägget. För att inte tala om att för tidigt födda föl är predisponerade för sepsis. 
 
Insåg att det blev väldigt mycket text här, men jag kan ju alltid dela med mig av omvårdnadsplanen sedan och då kommer alla referenser med om någon vill läsa vidare. För den text jag skrivit här använde jag föreläsningsanteckningar från pediatrikföreläsning föl med Maria Edshammar samt boken Equine Neonatal Medicine, A Case-Based Approach.
Mer på nördigt tema, mest ifall jag vill hitta hit till videon igen, finalerna från Dreamhack Winter 2012. Dota 2-finalerna är någonstans runt 10-11 timmar in.

Ett tag var jag lite rädd för att jag blivit för gammal för att vara uppe sent och gamea. Lite som att kroppen liksom inte klarade av det längre. Nu tror jag snarare att den inte klarar av det om man samtidigt ska ha någon form av arbete. Däremot nu, när vi har extremt frikostigt med tid, ja då hinner ju gamern inom en vakna upp igen.
 
Jag kände mig nästan lite olydig och väldigt lycklig när jag spelade två Dota 2-games så sent att det nästan började närma sig morgon. Först strax efter fyra kom jag i säng och vet ni, det var nice! Är uppe och pigg, har ätit frukost sedan länge och därefter fortsatte jag med den skrifltiga uppgiften. Så sensmoralen är följande: man blir lycklig av att göra det som gör en glad. Och inspirerad. Just det. Det borde spelas mer spel i världen och krigas mindre! Förutom i spelens värld. Där är det okej.
 
Jag märker att jag glider iväg i tankegången här och börjar associera till konstigare och konstigare saker. Men är inte det ganska roligt så säg? Inspiration! 
Muntlig powerpointpresentation klar att presentera, eller nått.
Gick iväg till skolan idag för att hitta ytterligare artiklar om vård av sjuka föl och fann fem stycken bra som jag nu har att utgå ifrån. Bestämde mig även för att göra klart powerpointen som jag tänkte ha med mig inför den muntliga redovisningen. Själv tycker jag att det är rätt skönt att ha en bild med stödord att luta sig tillbaka på så att min inte förorar flytet.
 
Nu är i alla fall den klar som sagt, och det betyder att jag kan fokusera helhjärtat på själva omvårdnadsplanen - äntligen! Jag brukar alltid skriva upp vad uppgiften går ut på i dokumentet där jag sedan skriver svaren och då kan jag ju, när jag är klar med ett svar, sudda ut uppgiften. Lite i taget försvinner instruktionerna och mer och mer tar dokumentet sin slutliga form. Mycket tillfredsställande.
 
Det bästa var att i samband med att jag gjorde powerpointen så hittade jag en massa mer fakta som jag kan använda mig av till själva vårdplanen. Lycka! Lite mer skrivande blir det dock idag, vill ha uppgiften nästintill klar så jag inte måste stressa sen. Helst.
Jag tror att min lägenhet är en typisk konstnärskvart.Litet, rustikt, mörkt. Snedtak och vindsvåning. Liten stad med mycket historia. Kakelugn om än igenmurad. Takfönster. Vind som viner och regn som bitvis piskar mot fönstrarna. Katt i soffan.
 
Jag har återigen lyckats få inspiration till att skriva klart min bok Stall Blåklinten, boken som Fluffigt tror är den som har en chans att slå. Nåja, jag vet väl inte om den har det, men han tror att den har störst potential helt enkelt för att det finns så många i den tänkta målgruppen.
 
Jag gick in på kapitel 1 för att kika lite på mina stats. Om man söker på barn- och ungdomsbok och väljer mest lästa dyker boken upp på fjärde sidan. Då har jag ändå inte uppdaterat på väldigt länge. 615 visningar har boken. Fem hjärtan, fast inte tillräckligt många röster för att visas bland böckerna med med bäst betyg.
 
Vad är kvar? Typ slutet, inte mycket alls kvar nu. Kanske runt 4 sidor. Sedan är boken så att säga färdig men inte klar. Efter det måste jag gå tillbaka, se till så att allting stämmer, att den röda tråden finns där, att alla lösa ändar knyts ihop. Lägga till beskrivningar, omformulera mig, rätta till stavfel. En hel del med andra ord, men det är ändå lättare att göra än när man inte har något alls att arbeta med.
 
Nyfikna på boken? Den finns länkad under just länkar längre ner till vänster här på bloggen. Dock kommer mycket ändra sig varefter jag går igenom kapitlena och rättar till.
Nu ser du till att överleva dumma fölunge!
 
Jag tror det är kontentan av det jag har skrivit inför den skriftliga uppgiften hitills. Det känns lite som att föl på klinik, då kan precis allt gå fel! Jag skulle kunna skriva hur många sidor som helst om allt man ska tänka på, men nu skulle vi begränsa oss och rätt rejält om jag inte fullständigt missförstått instruktionerna.
 
För betyg 3 tolkar jag det som att man bara måste ha en muntlig redovisning där man besvarar frågor kopplade till sitt fall (vi har olika fall inom klassen) och därefter ska lämna in en skriftlig uppgift 350-600 ord utan källhänvisning där vi svarar på totalt fyra frågor från två klasskamrater. Givetvis ska man själv formulera två frågor som man ska ge ut.
 
Okej, sen då för att få betyg 4, då ska man göra en omvårdnadsplan och motivera varför man valde en viss modell och vad som ligger till grund för ens omvårdnadsbeslut. 650-900 ord för denna del. Känns lite som att detta gör man ju i alla fall för betyg 3 fast man nu skriver ner alltsammans också.
 
För betyg 5 då ska man utöver allting annat skriva 200-300 ord om vad som är bra och dåligt med den omvårdnadsmodell man valt och om det är relevant att använda sig av omvårdnadsmodeller. Och så tillkommer referenslista och minst 2 vetenskapliga artiklar skall användas oavsett vilket betygsteg man skriver för. Känns med andra ord som att det är ganska lite arbete bakom att få ett högre betyg.
 
Har skrivit ned svar på de flesta av de frågor som ställts om mitt fall samt skrivit klart drygt hälften av alla omvårdnadspunkterna i min plan och motiverat varför jag vill göra som jag planerat. Eftersom internet ändå är publikt och vi lämnar in med kod så kan jag inte skriva mer detaljer än såhär, men när jag får tillbaka uppgiften kan jag lägga ut några punkter i min omvårdnadsmodell och skriva lite om hur jag har tänkt.
En lärare till mig berättade en gång om en författare han kände. Hon lyckades aldrig skriva klart sin bok förrän deadlinen var precis runt husknuten. Innan dess hittade hon på hur mycket som helst som hon bara var tvungen att göra, städa ugnen till exempel.
 
En annan kompis till mig påpekar också just det att det aldrig är så rent hemma som under tentamenstider, och kanske ligger det något i det, för trots att jag har hur mycket tid som helst i världen går det oerhört långsamt att göra de tre saker jag vill fokusera på just nu.
 
1. Skriva klart skolarbetet 
2. Skriva klart boken Stall Blåklinten
3. Städa klart i lägenheten
 
Och som Fluffigt sa, för mycket tid är den största inspirationsdödaren. 
Kanske, men det är inte det att jag inte har inspiration, jag har bara inte riktigt kapabel till att utföra arbetet som krävs.

Glöm nu inte att rösta på bilden i inlägget här nedanför om ni inte har gjort det! Tack på förhand, det behövs!
Hej alla snälla läsare därute!
Ibland behöver man lite hjälp, detta är ett sådant tillfälle!
 
Grizzly Zoo har anordnat en fototävling där man skickar in en rolig bild på sitt djur och den med flest röster vinner en telefon, en telefon som jag vill ge till min underbara mamma! Snälla hjälp mig genom att rösta på min bild!
 
Gå in här, och gilla sidan, sedan klickar ni på hjärtat på vår bild som ser ut såhär:

 
Tack så jättemycket om det bara finns några därute som orkar! Min mamma har precis börjat med en ny modern orienteringssport (jag har fortfarande inte förstått hur det fungerar, men allt som min mamma mår bra av är jag lycklig över) och hon behöver en modernare telefon med kartor och gps. Tack än en gång om ni orkar engagera er, det betyder jättemycket!
Klar med ytterligare ett inlägg för Ctrl-Alt-Elite. Denna gång handlar det om en enormt stor tävling i Dota 2. Häpnadsväckande är att de hade 1 miljon dollar i prispengar till det vinnande laget, och det är inte häpnadsväckande på grund av summan i sig utan för att spelet bara är i betastadiet! Fortfarande finns spexiga buggar, alla hjältar är ännu inte tillgängliga och vissa grundläggande funktioner saknas, exempelvis möjligheten att ff:a. FF står för Forfeit och innebär att man helt enket ger upp.
 
Videon som jag länkat till i artikeln handlar om turneringen i sin helhet men där man på ett personligare plan får följa lagen, hur de bor under tävlingen, hur det kom sig att de började spela och vad de har för drömmar och förhoppningar. Den är spännande, och drygt 22 minuter lång, helt klart något man orkar titta på även om man har ont om tid.
 
Inte vet jag om vårt lag någonsin kommer bli ens halvbra, men det är klart man bli inspirerad när man ser de extremt snygga matchavgörande striderna som de visar i filmen.
Idag fick vi möjlighet att lösa tänkta sårvårdsfall genom att studera produktkataloger och känna och klämma på sårvårdsmaterial. Mycket nyttigt. Jag känner att jag börjar koppla samman de förband jag sett på praktiken med idéerna bakom dem så att säga. På praktiken hann jag aldrig få en förklaring på varför vi valde ett visst sorts förband. Så kanske det är när man gör det mycket, det går på rutin och det blir så självklart vad man ska välja för produkter.
 
Själv är man inte riktigt där ännu. Det som verkar vara det viktigaste att tänka på är att såret skall få läka i en fuktig miljö och skall inte torka ut. Bort med jodopaxtvättar med andra ord. Sen får ju inte sår bli för blöta heller, men lagom fuktiga. Åtminstone på smådjur verkar vår bästa vän vara Intrasitegel som förutom att bibehålla fukten i ett sår även kan lösa upp skorpor och dött material. På häst verkar största farhågan vara svallkött som bland annat kan uppkomma som resultat av syrebrist i såret. 
IKEA, bäst när det gäller billiga möbler snabbt. Lite mindre bäst när man ska sätta ihop dem. Absolut vedervärdiga när man behöver skruva ihop möblerna och inte har rätt nyckel till det. Fastän CB tog med sig en nyckel som hon själv använt för att skruva ihop en IKEA-möbel så stämde ändå inte måtten överens. Sagt och gjort. Jag, CB och Linnea åkte till Rusta, köpte extra skruv ifall att det inte skulle gå att skruva i de eländiga IKEA-skruvarna med multimejselmåjjen som jag också inhandlade. 
 
Två skruvar bytte vi ut för att de var i dåligt skick och riskerade att inte kunna skruvas ur igen. Resten gick i. Faktiskt. Så haha IKEA, vi vann över er och er egen standard! Stort tack till mina vänner som hjälpte mig. Kanske hade jag kunnat skruva ihop hyllan själv, men aldrig att jag hade kunnat resa den eller baxa bort den till rätt läge i rummet.
Idag var det första seminariet för kursen och terminen.
Senare har vi bland annat ett etikseminarium att se fram emot, men denna gång presenterade och diskuterade vi dels olika behandlingar och procedurer som vi sett på praktiken och jämförde det med hur vi lärt oss hur man ska göra och vad vetenskapen har att säga i frågan. Bland annat tog vi upp permanentkanylsunderhåll och placering, blodtrycksmätning, blodprovstagning och steriltvätt. En intressant sak som kom upp, vilket jag inte visste, är att permanentkanyler, förutsatt att de är fräscha, fungerande och att vävnaden inte tagit skada, gärna får fortsätta sitta i. De måste med andra ord inte alls bytas var tredje dag utan detta kan istället riskera att skapa mer skada och onödig stress. Ytterligare en intressant sak som kom upp är att det inte är bäst att få i en så stor kanyl som möjligt - tvärtom. En mindre kanyl blockerar inte lika mycket av kärlet vilket tillåter bättre genomströmning av blod. Dessutom har det visat sig att de klarar av att släppa igenom mer än nog vid exempelvis vätsketerapi.
 
Del två under dagen var fokuserad kring vårdplaner som vi har läst två artiklar inför. Vårdplaner går kortfattat ut på att komma fram till vilka behov en patient har, vad som är målet med vår vård, hur vi skall uppnå den vården samt hur det gick. Det verkade som att de flesta av oss var positivt inställda, det är bara det att vi hitills saknar program och teknik för att göra det smidigt. Vi behöver att journalsystemen som finns ute på klinikerna anpassar sig efter de nya behov som nu kommer mer och mer. Enda sättet är att göra programutvecklarna medvetna om behovet så att de gör om systemet. Känns som om detta kommer bli något att lobba för redan nu, men defintivt på den klinik eller det djursjukhus man hamnar på sen.
Har inte blivt mycket bloggande under helgen, bland annat för att jag har försökt bli klar med en bild. Jag är generellt ganska långsam på att bli klar med bilder, och ett problem är att jag dessutom tenderar till att få inspiration ungefär samtidigt som en viss helg eller ett event är, exempelvis jul, halloween, ny wow-expansion osv, gör ju att mina bilder så att säga hamnar efter. Detta bryr vi oss dock inte om i nuläget, utan njuter av höstliga bilder här i höstmörkret.
 
Happy försenad Halloween
Som ni vet har jag en 5x5 Expedithylla i större delen av mitt vardagsrum. Vad kan man göra med denna funderade jag på ett tag. Två idéer kröp fram efter ett tag.
 
Den först var till för mig. Jag skulle kunna gå fram och tillbaka genom den som något slags substitut för däckträning. Ni vet, när man ska springa genom en serie däck. Dock verkade detta ganska ogenomtänkt. För det första är jag inte superförtjust i att motionera, för det andra är jag så klantig att jag antagligen skulle snubbla på en kant och falla platt till marken, och för det tredje så är det så lågt i tak att jag i slutet av hyllan antagligen skulle springa rakt in i taket. Vidare till idé nummer två.
 
Activity Feeding! Om jag sprider ut Illidans portioner i alla fyrkanter som bildas på denna hylla så kommer det ta honom evigheter att äta. Då är han vaken mer, sover mindre på dagen och därmed mer på natten vilket betyder att jag får sova. Och så får han motion. 
 
Jag valde idé nummer två, och det är ju roligare att ha en enorm kattaktivitetsmatskål i vardagsrummet än en hylla som inte gör någon nytta.
Är det inte det ena så är det det andra.
 
Nu var det tvättmaskinsproblem. Det känns lite som att jag skrivit väldigt mycket om mitt boende och vad som händer. Hur är det relevant till Skarautbildningen? Jo det ska jag tala om. Saker som jag råkar ut för har en tendens att hända väldigt mycket här, helt enkelt för att boendet ser ut så på de flesta platser. Billigt och bra, javisst, men man får det man betalar för så att säga. I Skara lyser de toppmoderna nyrenoverade (eller nytillverkade) tvättstugorna med sin frånvaro.
 
Det är därför fläktarna knappt fungerade på Kaplan, Fäsk fick sin tvätt inlåst i en tvättmaskin, och om jag inte missminner mig så började det rinna vatten ur den också, på Tullportagatan. Här då så ville en maskin inte starta och luckan inte öppnas. Ringde på vaktmästaren som kom som ett skott. Underbart. Var samma goa kille som satt upp min lampa och gjort min badrumsdörr stängbar. Han meckade lite, kämpade lite och nu kör maskinen i alla fall tvätten. Ska försöka få ut den sen om en timma lite drygt och om inte annat så får jag ringa igen helt enkelt. Så kan det gå.
Äntligen!
 
Visst har jag väl berättat om lampan i taket? Stor lysrörslampa i vardagsrummet som hängde löst i skruvar på ena sidan och halvdant (i lutande tillstånd!) var fastsnurrad med en tvättlina som gick från lampan till en krok i taket och vidare till en gardinstång... Låter ju säkert och bra. Idag efter lite tjat hade de äntligen varit här och skruvat upp den ordentligt och dessutom gjort så det går att stänga badrumsdörren. Tackar tackar, nu känns det mycket bättre! Kändes som sagt som att lampan skulle skaka loss sig ur de sista skruvarna och sedan likt Indiana Jones svinga sig ut genom fönstret i tvättlinan...
 
Nu ska bara den eländiga jättehyllan upp så jag kan pula in det sista av mina saker. Ska få hjälp av CB på måndag. Sen ska tavlor upp och sen kanske det blir lite ordning. Yay!
Jag tänkte prata lite kort om förgiftningar eftersom det är ämnet för veckans PBL-fall. Mötte upp med Linnea efter lunchen och så satt vi i bibblan i Undervisningshuset och jobbade. Skrev allt jag kunde från en bok jag lånat som jag nu kunde lämna tillbaka. Den var riktigt bra på vissa områden, bland annat beskrev den hur man får tackla en NSAID-förgiftning, något som gemene man ju inte måste hantera, men som kan vara bra att känna till vid rådgivning per telefon.
 
Inför fallet fick vi utdrag ur forumtrådar där folk frågar det ena och det andra om sina förgiftade husdjur. Oerhört skrämmande. Inte bara det som de fått i sig, men också hur människor väljer att hantera det. Att de hör av sig till ett forum utan krav på expertis istället för att konsultera en veterinär. Svaren är nästan mer skrämmande, där självutnämnda experter ger tips och råd i frågor där de anser sig ha kunskap. Detta är ett farligt felaktigt beteende som potentiellt kan döda ett husdjur.
 
Jag ska kort sammanfatta det ni behöver veta om förgiftningar i några enkla punkter.
 
1) Ta bort djuret från det giftiga så de inte kan få i sig mer av det.
2) Vid misstanke om förgiftning eller intag av olämpligt innehåll, ring en veterinärklinik och rådfråga!
3) Försök inte att behandla djuret själv.Ha det i stillhet, försök inte inducera kräkning och ta det till närmsta veterinärklinik.
4) Choklad, människoläkemedel som Alvedon, Påskliljor, Kylarvätska mm är giftigt för djur. 
 
Tror jag ska ta mig tid och skriva en julartikel om giftiga saker faktiskt. Då blir det källhänvisning och hela baletten!
Man vet att katten är sällskapssjuk när han följer efter en överallt, inklusive in i badrummet och ner i badkaret. När jag ska duscha. Sen satt han där, ungefär halva duschtiden tills någon slags uråldrig tanke kom tillbaka till honom och han insåg att han höll på att bli ruskigt blöt.
 
Det är inget ovanligt att han blir så här i samband med flyttar. Så mycket som vi har hoppat fram och tillbaka har både han och jag lärt oss rutinerna. Dom första veckorna är han världens klängmoster och måste ha koll på var jag är, vara i samma rum och ha fullständig koll på att jag inte ska gå någonstans. Sen när jag kommer hem efter att han handlat eller efter skolan så brukar jag hitta honom sovandes i soffan. Jag hoppas på att han faktiskt kan ta det lugnt när jag inte är hemma och bara sova. I de stunder som jag tvivlar så kommer jag ihåg att han kör sina nattrace fram och tillbaka och väcker mig på morgonen vilket sannolikt betyder att han har sussat sött hela dagen och formligen sprudlar av energi lagom till läggdags.
Tror att jag har pratat om vuxenpoäng förut. Det är sådant man får när man lyckas med något som det är självständighetsstatus på. Exempelvis att veta vad en luftningsnyckel är och hur man använder den.
 
Jag har nu postat svarsbreven för min adressändring, till internetleverantören, till mitt försäkringsbolag och har nu även tecknat ett elavtal. Skönt att ha det ur världen.
 
Har även kommit överens med spindeln i köket och den får nu titulera sig Husspindeln. Husspindeln bor i vänstra hörnet och får där fånga flugor mot att den inte skräms och inte kryper upp på mig eller mina saker.
God Morgon!
 
Jag kan avslöja att strax efter tolv så kunde jag äntligen skicka in min skriftliga uppgift. Jag är fortfarande förvirrad över om jag skrivit om rätt saker på rätt sätt, men som Linnea sa, se det som en övning inför examensuppgiften, så det är det jag gör nu.
 
Insåg sent igår kväll att hoppsan, imorgon har jag ju föreläsningar. Anteckningar brukar vara bra. Hm. Jag minns att jag har sett ett block någonstans, var är det nu? Penna är bra också. Den delen tror jag att jag har större chans att hitta. Matlåda har jag i alla fall, men ingen förmiddagsfrukt. Detta är så roligt att se tillbaka på vilka rutiner som var så självklara för åtta månader sen, och nu inse att hoppsan, mina rutiner är visst nerpackade i lådor!
 
Nu en dusch, lite hela och rena kläder och sen ska jag på seriöst jakt efter anteckningsmaterial. 
Ingen panik.
 
Katten och jag är under belägring. I köket finns det en skitstor spindel, säkert tre centimeter tvärs över! För tillfället uppehåller den sig i hörnet till vänster om spisen. Tack och lov är hoppet inte ute. Jag har en oöppnad Marabou Daim 200g, ett kakpaket på 500g, en kattmatsburk till Illidan och slutligen en halv burk valnötter. Linnea, om du läser detta, min plan är att du ska befria oss från vår inneboende.
 
Nu är datorskrivbordet på plats också, vilket gör att det är ofantligt mycket mer bekvämare att skriva på arbetet än det var innan. Det är inte bara jag som kämpar på här sista kvällen, klasskamraters kommentarer på facebook avslöjar att det är fler än jag som tycker att detta var knepigt, även fast vi började i god tid! Tro mig, jag letade artiklar redan första veckan, hade skrivit ut saker i förväg innan jag åkte iväg hem till Stockholm och började skriva för över en månad sen. Det är bara det att det tar tid. Och är svårt. Och låt oss inte förglömma att jag har jobbat, ätit, sovit. Typ. Det ska bli skönt med lite avkopplande studier. Men nu, mer plugg!
Det går framåt!
 
Har ställt min rottinghylla mot skorstensstocken i rummet som numera är matsaal och bibliotek. Det är en läskig liten dörr därinne som leder till ett litet förråd, så där tänker jag då rakt inte sova. Sängen är utflyttad till vardagsrummet och där får den stanna, mest för att jag inte orkar släpa tillbaka den!
 
Två banankartonger köksateraljer upplockade. Hittade en råttfälla under diskbänken laddad med en hasselnöt. Antingen finns det inte möss här längre eller också tycker de inte om nötter. Hur som helst är jag glad att jag har en katt, även om han mest slöar, men funderar på om man inte borde rekrytera minst femton stallkatter. De borde ju ha koll på det här med råttjakt?
 
Försöker även skriva klart det sista på delen om smitta och smittspridning. Känns som om jag villar iväg åt en massa olika håll, men jag ska försöka samla upp det så det blir till något vettigt. Tror jag får korta ner lite meningar bland annat och snygga till, det ska nog lösa sig.
 
Såg att klockan rusat iväg lite också, och jag börjar bli hungrig! Gick ut i köket och insåg att jaha, jag har ingen takfläkt. Ljuva matos, det kommer sprida sig det! Om det inte vore för att det småregnade skulle jag ju kunna öppna takfönstret lite kanske. Är bara rädd att jag inte lyckas stänga det igen och så smiter katten ut. Ja vi har alla våra små neuroser!
 
Mat var det ja. Sen mer plugg. Ska lyckas få ihop till någon slags sammanfattning och översätta den till engelska. Och så banta ner texten till 12 sidor också ja. Men det får faktiskt vara exklusive källförteckningen, för annars så går det bara inte! Då minimerar jag den till storlek 3. 
Fy.
 
Sitter nu ensam och övergiven sedan Nyman och Fluffigt kört iväg för lite drygt en halvtimma sen. Jag är jättehungrig men har inget att äta - vi kom helt enkelt hit för sent (skrivet strax efter klockan tre i natt)
 
Klockan är nu halv elva. Jag vaknade vid halv nio, en hel halvtimma efter att jag tidigast kunde handlat frukost! Gick ner till Ica Munken som är riktigt nära, vilket är suveränt, och har nu handlat frukost, middag och sånt som man behöver, typ tvål.
 
Det kommer nog bli riktigt mysigt här. Har dock lite tidsbrist så jag ska sätta igång med att packa upp det viktigaste så att jag kan hitta mina kursböcker så jag kan skriva klart den skriftliga uppgiften. Mer uppdateringar och bilder på lägenheten kommer senare.
Kort paus så jag kan skriva om arbetet jag inte vill skriva om. Verkar det vettigt eller?
 
Aldrig arbetar man så bra som när man har en riktigt rejäl tidspress på sig. Inklusive källförteckningen är jag nu uppe i elva sidor. Elva! Jag får skriva mellan 10 och 12 sidor, exklusive försättsblad och ska innehålla minst fyra vetenskapliga källor och fyra av kursmålen. Kursmålen ja, snacka om flum! Ha, jag har ingen aning om ifall jag har tolkat uppgiften rätt, men om inte så har jag försökt på 12 sidor så småningom. 
 
Här kommer de kursmål som jag har valt att skriva om:

1) utföra och planera moment av hygienisk karaktär som förhindrar smitta och smittspridning
4) Förklara lämplig teknik vid anestesi och operationssalsrutiner
5) använda och förklara akutell teknik inom bilddiagnostik
7) utföra för verksamheten vedertagna laboratorieanalyser

Laboratorieanalyserna är jag klara med nu, tror jag, likaså bilddiagnostiktekniken där jag skrev mycket om röntgen och lite granna om ultraljud. Vad har jag kvar? Skriva till det sista om anestesiteknik och operationssalsrutiner samt snygga till det jag skrivit om smittspridning. Tror jag kommer få försöka banta ner det hela för att jag ska få plats på de här tolv sidorna, jag har en tendens till att skriva långa och krångliga meningar, så det blir väl till att rensa upp lite granna.
 
Sen ska man visst få plats med:

Innehållsförteckning
Abstract, sammanfattning
Inledning
Huvuddel, inkl. syntes
Diskussion
Referenslista

 

Okej. Tror jag ska ta och läsa igenom smittspridningsdelen, sen blir det en paus med lite flyttpackning och sen är det bara att ta tag i sig själv och snygga till det sista. *puh*. Heja heja! Inte långt kvar nu. 

Igår tog jag äntligen farväl av praktiken på smådjurssjukhuset.
Äntligen skriver jag, varför då undrar ni? Jo, för att de där 2½-3 timmarnas restid varje dag började ta ut sin rätt. Jag var trött när jag steg upp på morgonen och redan på vägen hem från praktiken. Det går bra under en begränsad period, men nu är det skönt att den är över. Som jag tidigare sagt, jag ska bo närmare mitt framtida jobb, för jag måste få ha lite fritid.
 
Det som är kvar innan flytten på lördag är i princip två saker. Packa och plugga. Jag har den skriftliga uppgiften som skall bli klar. Ska lyckas skriva 12 sidor och jag är inne på sjunde sidan så det borde inte bli alltför svårt. Handlar mest om disciplin här tror jag. Har nån idé om att skriva detta inlägg och därefter skriva klart om röntgenteknik innan jag ska ta en paus som består av att packa mera.
 
Som ni vet har jag ju varit ganska förtegen om vad som hänt på praktiken, helt enkelt på grund av tystnadspliken. Däremot så kan jag få avslöja att jag under förrgårdagen satte alla mina permanentkanyler den dagen. Helt klart värt att fira.
 
Nämen, vi ses i Skara folket.
Adressändrat - check!
Ringt Comhem angående bredband - check!
Ringt TryggHansa angående försäkringar - check!
 
På lördag gäller det, då ska flyttlasset gå tillbaka till Skara igen för inflytt i min 52kvadratmeter stora lägenhet med snedtak. Ska försöka börja packa ihop allt som skall med härifrån där vi bor nu, sen ska vi svänga förbi både i Fluffigts studentlägenhet där lite av mina saker hamnade samt till min mor där merparten av alla prylar är.
 
Två dagar kvar på praktiken.
Skrifltig uppgift som måste bli klar samt läsa på inför seminarieuppgiften som vi ska arbeta med när vi kommer tillbaka till skolan. Något jag har glömt? Äh, det märker vi!