Ojoj vad veckorna hinner gå! Men så är det när livet händer.
Vecka 44 var det som vanligt Hazardlan, och vi hade det awesomeligt roligt. Nästan roligare än vanligt, för det var så mycket bra som hände!
 
  • Jag hade Ginger med mig som denna gång var där mycket i egenskap som konsult. Jag behöver nämligen lära mig att delegera, av flera anledningar. Dels för att sprida kunskaper om hur man gör olika saker, men också för att jag inte ska bränna ut mig. Han har så mycket bra input och lyckades komma på både en och två riktigt nice saker som vi kunde förbättra på plats.

  • Jag höll ett tal där jag bad om förändring, om att staff ska ta på sig mer ansvar för att utveckla föreningen. Talet var tungt, som en av mina vänner uttryckte sig. Och detta fick resultat. Många i staff har hört av sig och vill göra saker, jag tror mycket hängde på att de inte visste att detta fanns att göra. Klassiskt för idella föreningar tror jag...

  • Vi spelade in klipp till den musikvideo jag ska göra till Hazardlåten vi spelade in. Jag tänker mig att den kanske kan komma ut som en decemberpresent till våra lanare. Vi hade hysteriskt roligt i alla fall. Så många sexskämt har väl aldrig förekommit på våra lan tidigare... Inte för att detta betyder kvalitet nödvändigtvis, men vi hade väldigt roligt, och det var väldigt sent och vi var väldigt trötta. Och tänker inte en Ardente sig för när hon beskriver hur hennes skådisar ska göra när de ska göra en lanhög utan börjar med att beskriva det som att "staff ska komma över lanarna" ja då kan det inte bli annat än fnittrigt...

  • Staff var så ruskigt duktiga under uppbyggnaden och under rivningen. Wow!

  • Lan-Jeopardy! blev en hit.
Men vad är ett inlägg om Hazard utan Hazardbilder? Ingenting förstås! Har ni Facebook kan ni se resten som tagits av mig här.
 
 
Lan-jeopardy!
 
 
Hela Lan-området.
 
 
Nyman is bringing sexy back.
 
 
Jag och Drakir, vi castade Dota 2 tillsammans detta år också.
 
 
Orbin, så himla bra! Är nu el- och kioskansvarig. Och ser sjukt förvånad ut när vi pratar med honom.
 
 
Jag och Todes som denna gång fick vinna SC2! Good job, brother!
 
 
Reglerna för colahävarkinderätarleksaksbyggartävlingen förklaras av Spacy.
 
 
Formation lanhög under inspelningen.
 
 
Vi testade massor av olika hisscener. Till sist nöjde vi oss med en Gangnam Style-scen. Så småningom får ni se den!
 
 
Ultimate lankärlek. Ginger sjunger kärlekslåtar för fullt och resten körar. Detta var bland det bästa vi gjorde på hela lanet, och efteråt var det flera som sa att detta, detta var det bästa lanet och just denna inspelning var anledningen.
 
 
Slutligen en sista bild på mig och min Ginger. För att den är jättefin och för att jag tror den speglar vår kärlek till varandra. Lite som att jag hoppas att resten speglar den kärlek som finns inom föreningen Hazard.
Om jag är väldigt känslosam, antingen för att jag känner glädje, sorg, ilska eller kärlek så har jag större sannolikhet för att bli inspirerad och skapa något kreativt. Igår kväll mot natt var en sådan gång. En sådan där härlig gång när jag börjar rita och inte slutar. Tröttheten finns där, det värker lite i ryggen och axeln men jag vet hur jag ska göra för att rita klart bilden, något som annars kan var mycket svårt, och till sist, när klockan närmar sig midnatt, är jag klar. 
 
Mycket dålig tajmning då jag skulle upp klockan fem morgonen därpå, men som ett vykort min mor skickade mig en gång manade "skynda dig medan du har lust!". Så det gjorde jag.
 
 
Det är bara basfärger. Kanske kommer det en gång då jag lägger till fler detaljer i den, men samtidigt så är den ju faktiskt ganska ball just såhär. Så enkel, och ändå så mycket att titta på.
 
Jag använde totalt tre referensbilder. En var för att få till huvudets form, dock är samtliga linjer, inklusive alla på huvudet, ritat fritt. Jag behövde helt enkelt ett zebrahuvud framifrån för att få till proportionerna rätt då jag inte riktigt känner att jag vet hur de ser ut. Hästar är lättare, för de har jag sett så många gånger. En annan bild använde jag på två zebrahingstar som strider mot varandra. Härifrån lånade jag frambenens position även om de är modifierade för att passa resten av hästkroppen. Jag tittade även på denna bild för att förstå hur ränderna fungerade. Samtliga ränder är dock gjorde fritt och ur mitt huvud även de. Slutligen använde jag en referensbild på en separerad fågelvinge för att förstå hur fjädrar ligger över vingen. Dock är vingarna helt ritade på egen hand och jag har inte använt en förlaga som ligger bakom.
 
Sammanlagt tror jag att hela bilden tog strax över tre timmar att göra klart.
Lite sugen på att göra en zebraenhörning, zebracentaur och en zebrahippocampus.