Vi fick riktigt bra uppslutning på efterlanetmötet och TheOnlyTosh hade bakat supergoda cupcakes som vi mumsade på. Summan av kardemumman var att vi hade lyckats med ett riktigt bra lan, och att vi nu så smått ska börja planera inför höstens lan samt sommarens staffaktiviteter. Tror det kommer bli mycket roligt. Picknickar, grillningar, utelekar och mycket annat kommer ske i sommar för staff och de staff vill bjuda med.

Själv ska jag och Fluffigt äntligen få åka på ett lan som vi inte arrangerar, nämligen Oalan! Lycka! Och appropå mig själv har jag nu ett winning streak på 5 dotagames i rad. Niiiice!
Tjoho! 
Vad glad jag blev när jag såg att jag fått en femma på hemtentan i kommunikation. I vanliga fall brukar jag glömma bort min kod strax efter tentafikat... Tänkte få dela med mig av slutkommentaren.

"Du skriver strukturerat och tydligt. Du fokuserar på kärnan i dina svar, utan att förlora flytet. Det är lätt att läsa och att förstå. Jag hoppas att du fortsätter skriva "populärvetenskapligt" för du har talang! Dina referenser fungerar perfekt - kul att du använder fler referenser! Detta är en excellent hemtenta! Du har verkligen visat prov både på att ha förstått, kunna tillämpa och problematisera och syntetisera. Jag håller med dig i allt. Jag hoppas att du fortsätter dra nytta av din kompetens inom detta område! Tack för trevlig läsning!"
Visst blir man glad? Sådant här gör att åtminstone jag blir alldeles glad och varm och får ett ton inspiration till att göra ännu bättre ifrån mig, för här får jag en återkoppling som inte bara är en siffra på ett papper som glöms bort strax därefter... Här har ju en lärare verkligen engagerat sig i mina svar, sådant betyder något för mig!

Extra roligt på praktiken, en av mina handledare började äntligen prata om lite lämplig röntgenträning. De har en del preparat som man kan övningsröntga i lugn och ro. Tror jag kan lära mig att ta riktigt bra benbilder. Haha ^^
Dag fyra avklarad på praktiken och just idag fick jag sluta tidigare, underbart, för idag var en sådan där fantastisk varm vårddag där jag kunde gå i munkjacka istället för min vanliga jacka utan att frysa. Som vanligt kan man aldrig berätta för detaljerat när man arbetar eller praktiserar på någon form av vårdinrättning - även för djur!

Mycket av min tid har gått åt till att titta på olika patienter och följa dem genom olika undersökningar och behandlingar. Jag hade turen att få vara med under en operationsdag. Det var roligt att se att kunskaperna satt. Nu fick jag, under övervakning givetvis, sätta EKG, pulsoximeter, kapnograf och noninvasivt blodtryck. Jag fick även möjlighet att se deras anestesijournal och då försöka ha koll på alla de värden som skall monitoreras med jämna intervall och samtidigt bibehålla den övergripande kollen på patienten. Jag blir verkligen imponerad av narkossköterskorna. De har så väldigt god koll på hur djupt hästen ligger, när den behöver mer isofluran och när den ska ha mindre. En dag hoppas jag att jag också får känslan för det.

Veterinärerna och assistenterna är oerhört bra att ställa frågor till, de svarar så gärna så! Riktigt intressant att höra vad de har att berätta. Bland annat har vi ju lärt oss att man, när man räknar ut sederingsdos till en patient inte enbart kan gå på vikt utan även efter hull, muskelmassa, ålder, temperament och i viss mån ras. Att omsätta det till praktiken är jättesvårt! Lite fingervisningar fick jag i alla fall. Fullblod till exempel tål väldigt mycket mer än kallblod, speciellt om de är i träning. Det var även bättre att ge lite för lite sedering för att sedan fylla på ifall det krävdes.

Jag hoppas på en rolig fredag!
Kommer försöka berätta om sådana tips och trix jag lärt mig utav personalen här eftersom jag ju inte kan delge er om vilka typ av patientfall jag har sett.
Är lite drygt en till en och en halv timma kvar tills Fluffigt och hans kompis Staffan kommer hit och ska hjälpa mig flytta. Trots att jag hade världens chans till sovmorgon så envisades min hjärna med att vakna till liv klockan sju på morgonen. Suck, hur tänker de där hjärnorna, egentligen?

Passade på att göra det sista utav min del av städningen idag. Hade en egen miss wet T-shirt contest i badrummet, för jag tror jag lyckades få lika mycket vatten på mig själv som på resten av badrummet. Nu är det rent i alla fall, och det var ju huvudsaken! Allt utom det allra sista är packat, typ min dator och min nessesär, och står i vardagsrummet i väntan på att få bäras ner. Ska passa på att dammsuga hallen och våttorka också så det underlättar så mycket som möjligt när fäsk ska flytta ut.
Skojja inte att det varit mycket jobb! Jag har tvättat vartenda fönster utom i fäsk rum, dammsugit golv och lister, våttorkat, packat, gjort rent spisen, köksfläkten, kylskåpet och badrummet! Har även gått ner med en del återvinning men resten fick faktiskt vara. Just nu har jag inte tillgång till en bil. 

Får inte glömma att skruva ner lampan i mitt sovrum lasta de saker som jag har kvar i källaren, samt lämna nycklarna i lägenheten. Efter det så ska det bara vara att köra iväg. Ja just ja, ska frosta av frysen!
Underbara Urban med den stora skruvmejseln kom förbi idag och hjälpa mig öppna upp de eländiga vardagsrumsfönstren. Tydligen ska man vända upp och ned på det stora mittenfönstret, för det var ju uppenbart! >.< Nej vet ni vad... Nu är det gjort i alla fall och jag är precis klar med att ha putsat även insidan på dessa fönster. Köpte mig även en dammvippa idag för att tackla dammproblemen bakom elementen, och tänka sig det fungerade om inte utmärkt så i alla fall bra. Mycket nöjd gav jag mig även på elementet i köket.

Fick även fint sällskap hem från bibilioteket idag sen jag överraskat Linnea med en födelsedagspresent. Vi passade på att handla mumsigt påskgodis och åt pannkakor och senare chokladägg ute på balkongen medan solen lyste. Just då var det helt underbart att ha balkong! Precis sådär ska en balkong användas, och det är lite tråkigt att det är så liten tid på året då vi är i Skara som en balkong verkligen kommer till nytta. Skickade även med Linnea min uppblåsbara luftmadrass sedan det uppdagats att hennes gått sönder och att hon försökt överleva i värsta uteliggarstil på något slags hemmabygge bestående av flyttkartonger överdraget med de trasiga luftmadrassdelarna! Nej, det kunde jag inte gå med på, så min lan-madrass är ute på äventyr och återkommer på fredag.
Jag och CB förtjänar varsin lite applåd. Vi satt i drygt fem timmar och skrev på hemtentan idag. Tre frågor relativt klara, två kvar. Min gissning är att jag har ungefär 2 sidor kvar att skriva, och då ingår de två kvarvarande frågorna plus sådant jag vill lägga till på de övriga.

Idag fortsatte flyttstädningen. Det blev en vända till återvinningen med karton och plast, en promenad till Ica för att få fler papperspåsar, fönstertvätt i köket och utbärande av bord och stolar till det skinande rena vardagsrummet. Ska samla mig lite och fortsätta att diska och städa i köket. Morgondagen bjuder inte på några lektioner alls, så det blir till att fortsätta på hemtentan och att tokstäda inför lördagen.

Ringde även till Täby idag. Det visade sig att min handledare hade slutat, men jag fick i alla fall en mailadress så jag kunde maila lite info om mig själv. Tur att jag hittade en väldigt trevlig själ att prata med, så det löser sig nog till sist det där också.
Mitt tentapluggande skedde på tåget tillbaka till Skara igår samt till frukosten imorse. In i aulan klev jag och insåg till min stora förtjusning att tentan bestod av 25 multiple choice-frågor där bara ett alternativ kunde vara rätt per fråga samt tre frågor med kortkorta svar. Kort sagt, jag blev klar på 15 min. Jag stannade för syns skull i ytterligare 20. 

Nu är det hemtentan kvar samt omprov på de praktiska momenten. Det jag har kvar är operationstvätten där jag fick totalt hjärnsläpp och fastän jag tänkte att det var fel använde ytdesinfektion istället för klorhexidinlösningen. Ibland alltså... Kanske var det mitt undermedvetna som ville att jag skulle få lära mig utav omproven? Lärarna brukar vara förtjusta i att ge en bättre kommentarer och råd då än vad de får och har tid med på första provet. Allt annat var godkänt i alla fall, inte illa med tanke på att jag gick in med inställningen att jag är positivt förvånad om jag klarar ett moment. Hazardlanet gjorde att jag inte hann öva så mycket som jag hade velat.

Nu har jag adressändrat. Ska skriva ett brev till ATG Täby där jag ska spendera min praktik samt orka scanna in Agriapapprena sen Illidan var sjuk samt börja på hemtentan. Imorgon planerar jag och CB att sitta i bibblan och hårdköra, tror det kommer gå betydligt bättre när man aktivt kan bolla ideér med varandra. Vad har jag mer gjort? Hade Linnéa på fint besök idag och ringde Urban vår fastighetsskötare så han får ta en titt på lägenheten samt hjälpa mig att öppna upp fönster som jag har försökt putsa men utan framgång. Vardagsrumsfönstrena är så gott det går putsade nu, Illidans låda tömd och diskad, två flyttlådor till packade, tvätten nere i tvättstugan, köket har börjat tömmas och rengöras... Det går framåt helt enkelt. Försöker just nu tömma och städa i vardagsrummet så att jag kan ställa in allt som är klart där.

Mycket jobb kvar, men som sagt, det går fort framåt och det är ganska roligt. Underbart väder i Skara för övrigt, så jag hoppas att det kommer vara lika fint när jag kommer till Stockholm nu på lördag.
Alltså.
När man har sovmorgon satt till halv nio för att i extremt god tid hinna äta, packa och plugga lite så blir man minst sagt irriterad när man vaknar kvart över sju och inte kan somna om. Suck! Till råga på allt detta elände så snöar det ute. Vi har några centimeter snö på vägarna, och det känns ju jätteroligt, eller?!

Jag hade nån slags intention att jag skulle vara positiv idag, jag tror den grusades... Idag ska jag nämligen köra hem till Stockholm själv med katten som enda sällskap, och min oro är förstås att jag ska bli för trött och inte klara av att köra. När jag sist körde hela sträckan och hade Preacher med mig, då flöt det hur smidigt som helst! Himlen var klarblå och allt var underbart. Jag klarade till och med av tunnelkaoset, så jag hoppas att jag gör det igen och att det så att säga löser sig på plats. För er som inte vet det, när man åker genom tunnlarna och ska följa väg 73, då kan de där filbytena komma relativt plötsligt, och det kan också vara väldigt mycket trafik fast där, speciellt nu när jag kommer glida in i stan sådär lagom tills att alla andra har slutat jobbet...

Okej, ska ta tag i min morgon nu och förhoppningsvis så har jag så pass roligt på KTC idag att jag blir tokigt positiv. Eller om snön bara magiskt försvinner och en klarblå himmel visar sig, det duger också...


Tänk jag har ju alldeles glömt bort min marsbild! Tänker skylla på att det blev mitt i lanet och att jag bara öppnade min dator två gånger. Är det inte ledsamt, på ett lan liksom? Tydligen verkar det vara så att är man den som engagerar ett lan, då är det enda som är garanterat är att man inte får spela. Suck.

Massa plugg kvar innan det är dags för flytt. Har nästan nästan gjort klart caseuppgiften och sen ska jag skicka in den. Försöker få till lite intelligent diskussion också, och inte bara rabbla upp saker jag ser i videoklippen. Tror det blir lite disk nu efter det här inlägget, sen ska jag se om inte Fluffigt orkar läsa igenom det jag skrivit och därefter blir det lite övning inför praktiska provet. Ska gå igenom det mesta i huvudet och öva på att ta på mig handskar sterilt. Skadar aldrig att vara något sånär förberedd, speciellt när man har missat fem dagars övningstid. Ah well, jag har faktiskt inte ens någon förhoppning om att klara alla momenten ens om jag pluggat stenhårt i flera veckor och bott på KTC. Varför? För att det nu skall göras i en provsituation, under tidspress och därtill i en viss ordning som är gjord för att examinatorerna inte skall få det för svårt att bedömma oss. 

Nej, diska var det ja.
Vi hörs imorgon, då blir det färd mot Stockholm!
När man arbetar i föreningar är det ofta så att ens arbete inte alltid syns, åtminstone inte om det aldrig uppstår problem. Under det senaste Hazard #34 som tog slut nu i söndags var det otroligt många människor som samarbetade för att lanet skulle bli av och bli så bra som det blev. Vi, den nya styrelsen, var på många sätt oerfarna. Jag själv som varit med väldigt länge, var denna gång för första gången ordförande. Fluffigt som också varit med länge var för första gången kassör och åkte dessutom iväg mitt i lanet för att åka Vasaloppet (det tog 10 timmar, gratz älskling) och till sist, Baltazor som kan sin el, tidigare varit kassör och som hjälpte mig på slutet när jag satt fast med kassörsuppgifterna på plats. Bobbis, CaptainCiwiel, Lemonsqueeze, Mawh, ni är nyast och ni klarade av arbetet strålande.

Efter lanet, efter städningen hade vi en avslutningsmiddag med staff, de som hjälpt till med städningen i Ludio samt två gäster, Preacher och Lornelin. Jag började med ett kort tal där jag tackade alla, mycket såsom jag gör i det här inlägget, och förklarade sedan att det kändes så tråkigt att det sista alla såg utav mig, det var att jag skrek på dem. Varför? Det krävs som arbetsledare för städningen. Ja, jag har testat andra metoder, och ja, skrika fungerr utmärkt. Men det är tråkigt, för det gör mig till någon slags skrikande bitch. Kanske hade det varit annorlunda om jag varit man, men det får bli en diskussion och kanske ett inlägg för ett senare tillfälle. Under middagen bad jag alla i tur och ordning att berätta om det var någon som gjort något särskilt, kanske få chansen att tacka någon som gjort något bra, och OJ vad det kom fram fantastiska saker! Förutom att alla tyckte att det varit underbart roligt att vara på Hazard och att alla tyckte så mycket om varandra så framkom det fantastiska bedrifter som annars varit osynliga för många - för att allting ju fungerat.

Manic som kämpat utan mat och raster för att se till så att streamen och aulan fungerade under alla våra finalmatcher och tävlingar i aulan. Nästa år ordnar vi flera assistenter åt dig, du tog på dig arbete nog för tre staff.
Eooy som tagit inte bara ett utav mina entrépass för att han tyckte det var roligt utan alla pass för en staff som inte dök upp och mer! Dessutom fann han sig sittandes själv i entrén under ett nattpass.
Inkan som är min mamma och som tog hand om flera i min staff, många där jag inte visste om det alls. Är det inte fantastiskt? Det känns så skönt att min staff har haft tillgång till en bra kunnig sjuksköterska som inger sådant förtroende att de vågar vända sig till henne själv! 
Drakir som verkligen fick lysa under lanet. Inte nog med att han fick chansen att kommentera tillsammans med en proffskommentator och gjorde det bra, dessutom lyckades han vara aktiv och självständigt rodda om och lösa problem som dök upp på ett helt annat sätt än han någonsin gjort tidigare.
Misses pojkar är alla i nätgruppen. Inte nog med att ni ordnade upp precis allt vi önskade och mer, ni var så otroligt trevliga! Och skäggiga! Jag smet upp dit bara för att prata och där satt alltid trevliga människor som kunde gömma undan mig när det blev lite för mycket. Tack för lanbilder.se, det glömde jag nästan bort!
Masterorc93 som det visade sig att NF hade stora förhoppningar om. Det stämde! Han löste ljudkortsdrivrutinsproblemet (många poäng i alfapet det där ordet) på några av våra lånade datorer, var enormt duktig och driven under städningen trots lite sömn och var dessutom alltid trevlig och glad!
TheOnlyTosh som var lite som Masterorc93 fast hon aldrig löste macproblem. Du kanske inte vet om det, men du blev kallad Ninjan under städningen för att du så snabbt och smidigt lyckades sopa golven utan att någon förstod hur det kunde gå så fort.
Nightflash som försöker att inte vara en del av staff eller Hazard längre, men det går inte. Vi klarar oss inte utan honom även om vi försöker att lära oss. Nightflash är den person som löser allt smått som inte syns om man inte vet om det, typ brickor, rektorskontakt, skrivare, projektorer, larm och allt annat konstigt.
Ludio som är en grupp människor som har varit glada, trevliga, drivna. Jag säger bara wow! Ni hjälpte till med städningen och aldrig har väl Gullis varit så glad över mitt val av städare. Hon tyckte ni var fantastiska och jag får bara hålla med! För övrigt är Gullis den enda jag vet som kan städa toaletterna på Fredrika så att de faktiskt är skinande rena som på film...

Det finns hur många som helst i staff som har varit superduktiga, som jag vill tacka och prata med. Då skulle det här inlägget dock bli alldeles för långt och jag skulle inte hinna till skolan. Tänk på att vi var 31 personer i staff + Nät + Ludio. Det är en hel del det! Jag får avsluta med två glada bilder och med en önskan om att vi alla ska ses vecka 44 igen!