Tack Ann för önskningar om ett gott nytt år, Illidan och jag önskar dig och Illidans släktingar ett gott nytt år med hopp om nya fanTASStiska möjligheter. Jag sitter här nu, drygt en tjugo minuter före tolvslaget och ska strax ta på mig varma kläder och tillsammans med Fluffigt bege mig ut på gärdet för att titta på fyrverkerierna. I år känner jag mig riktigt förväntansfull inför det nya året. Det finns mycket att se fram emot. Allt det nya spännande vi kommer att få göra i skolan med fler praktiska moment, möjlighet att träffa framtida arbetsgivare, praktik och kanske sommarjobb på klinik. Privat hoppas jag på att bli bättre på att rita. Jag vill engagera mig mer i Hazard LAN-förening och bli bättre på att uppdatera bloggen med spännande händelser ifrån min skoltid. Givetvis finns det andra privata löften jag ger mig själv och mina närmaste - men de håller jag för mig själv. En sak kan jag berätta. Jag ska köpa mig en liten fin anteckningsbok, och varje gång jag får en bra idé ska jag skriva eller rita ner den. Gott Nytt År önskar Ardente och Illidan!
Detta blir sista dagen på ett tag nu som jag och Illidan behöver spendera i Fluffigts lilla lägenhet här i stan. Den är väldigt liten och charmig, men till slut blir den lite för liten - och då bor ändå jag i en etta i Skara! Den har flera intressanta brister som kan vara värda att nämna, och då kommer vi in på temat Julgåvor. Jag tänker bara nämna en. Det är väldigt lyhört här. Grannarna till höger har kommit över och klagat när Fluffigt har spelat spel och pratat för högt, eller sett på film för högt. Inte för att han har en egentligt för hög ljudnivå utan för att det hörs så bra till resten av huset också. När man nu vet om detta, varför måste grannarna till höger utdela en gemensam tidig julgåva som låter? Och varför noterade både jag och Fluffigt att det lät som om mannen fejkade? Okej, det kanske kan bli något man kan hålla emot dem om de ringer på någon gång. "Du låter för mycket" "Vi hör att du fejkar, vet din flickvän det?" Nej fy, det var hemskt av mig. Det känns lite fel att fortsätta lyssna om ni förstår, men jag kan ju inte gå till ett annat rum. Jag får försöka att tänka på något annat. Tack och lov var det väldigt kortvarigt... Illidan har redan överröst mig med två tidiga julklappar, en igårkväll och en imorse. Han har lyckats med att hoppa från golvet upp till sängen som är på en höjd av minst en meter, här måste jag alltså kravla mig upp eller hoppa väldigt spänstigt för att komma upp, med min en och en halv meter långa, tunga stickade halsduk samt i morse hans leksaksfiskespö! Han kanske är delvis jaguar, de är kända för att ha väldigt starka käkar? Slutligen är det dags att inhandla de sista julklapparna idag så att vi allesammans kan åka till mammas lägenhet som jag ska pynta tills allt pynt är pyntat med. Till och med den trebenta grisen skall fram! Nu när jag tänker på det, hur länge kommer alla tomtar att få vara kvar? Jag tänker satsa mina pepparkakor på att Illidan kommer ha ner minst hälften första natten!
När vi skriver tentor på SLU skriver man sitt namn på en lista som är numrerad. För tentan inom sjukdomslära och farmakologi var listan numrerad från 200 till 300 ungefär. När alla skrivit på listan så läggs den i ett kuvert som förseglas. Detta nummer vi valt skall vi sedan skriva på vår tenta istället för vårt namn. På så sätt kan ingen av lärarna veta vilken elev som har skrivit vilken tenta, och kan på så sätt inte vara partiska. Nu kommer dilemmat. Jag minns inte vilket nummer jag har! Jag tror att jag kanske har 287, men är absolut inte säker. Om jag har det nummret, då är jag i alla fall godkänd på tentadelen och läkemedelsräkningsdelen, men helt säker kan man ju aldrig vara! Tala om nervöst, och inte blir det bättre av att jag hade en mardröm inatt som gick ut på att jag inte klarade av att göra två av mina tentor! Sandra, min kompis som är kvar i Skara - jag lider med dig vännen- ska försöka se om hon inte känner igen min handstil på tentan som har nummer 287 för att se vilket betyg jag fick. Ja egentligen spelar ju inte siffran någon roll mer än att det är en trea eller över, men visst blir man nyfiken! Visst vill man veta?
Wow. Precis så känns det. Som att allt är underbart och som om jag börjar inse att allting faktiskt händer på riktigt. Jag har klarat av den första terminen på min utbildning med goda resultat så vitt jag vet, jag är nu äntligen hemma i Stockholm och ska få fira jul med alla de jag tycker om. Jag ska få julpynta hela min mors lägenhet tills den ser ut som Tomtens by, men det vet hon inte om ännu så skvallra inte!. Illidan stormtrivs i Fluffigts lilla lägenhet här mitt i stan. Han har fått en ny fräsch kattlåda, den kattsand som luktar gott och klumpar perfekt, ny mat som uppenbarligen smakar underbart och en varm soffa och en exakt likadan stol som den jag fått i julklapp att ligga i. Jag återkommer imorgon för mera roliga saker att berätta om. Eller, saker i alla fall. Jag har lite funderingar jag grunnat på att skriva om en tid, det kanske kan vara roligt att läsa om. God Natt och God Jul!
Ni kanske minns att jag skrivt att Fluffigt har en överraskning till mig innan julafton? Faktum är att det är helt okej om ni inte kommer ihåg det, för jag kommer inte ens ihåg om jag skrivit om det.

I alla fall... Igår sen kväll när jag sitter och gamar och är lite seg och väntar på att Fluff ska komm hem ifrån återvinningen med sin syster börjar han skicka lite sms och skriver att han strax är hemma och att han saknar mig. Sen ringer han och säger: Du vet den där överraskningen jag har till dig? Kika ut genom nyckelhålet!
Jag tänker: jag har fått ett blomogram!
Jag tittar ut igenom nyckelhålet och där står någon som ser ut som Fluffigt med ett gigantiskt paket! Och det ÄR Fluffigt med ett gigantiskt paket och syster med sambo!!1
Jag sprang runt och viftade med händerna som ett annat våp och skrek i flera timmar av ren lycka. Fluffigt frågade mig om jag någonsin fått ett så stort paket någon gång (innehållet var en ytterst bekväm kontorsstol) och jag kunde skrattande svara: Inte sen jag fick en gunghäst av morbror Anders!

Så nu sitter jag här i bilen på väg hem två dagar tidigare. Hemma i Skara står en spillans ny kontorsstol som jag och Illidan tycker är mycket bekväm. Så snart jag inte sitter i den hoppar katten upp. Som om det inte var nog tog de med min låda med julpynt och en chokladkalender!

Detta är helt klart den bästa decembern någonsin.
Lycka.
Tack allesammans som varit med på detta tilltag!
De julklappar jag har hunnit inhandla är nu snyggt och prydligt inslagna och försedda med etiketter med *trumvirvel* julrim!
Jajemensan! Ardente har för första gången någonsin bestämt sig för (och hitills lyckats med) att komma på julrim till att julklappar hon ger bort iår. Illidan hjälpte till med mycket inspiration kan jag tillägga. Han har anfallit och haft ihjäl julklappspapperet (om det är ett bitmärke i just din julklapp så vet du varför), snöret, tejpförpackningen saaamt påsen där alla julklapparna ligger i.

Allra klurigast var att komma på Illidans julrim, eftersom han inte kan läsa, och även om jag läste upp det skulle han ju inte höra vad jag sa. (Eller hur, detta är en katts största problem med julrim! Jag hoppas att någon trots ett leende över det roliga i det jag just skrev åtminstone tänkte att katten inte förstår oavsett). Nåväl, jag har ritat mycket tydliga bilder av vad mitt julrim gick ut på, så Illian kanske förstå i alla fall!

Bild 1) katt
Bild2) boll
Bild3) katt får boll och ser glad ut
Bild4) katt jagar boll

Någon som kan gissa vad Illidan får i julklapp?

Min resväska är upphämtad ifrån den kalla fukiga källaren med de många stora spindlarna. Jag överlevde mamma! Jag tog med mig en fackla och en högaffel samt en drake som heter Jerry och tillsammans så kämpade vi oss igenom horderna av åttabeningar ner till mitt förråd - och tillbaka.
Väl uppe igen hade jag tänkt börja packa lite, men det fick vänta, för katten är som katter är i allmänhet och passade på att placera sig i resväskan så snart jag öppnat den.
Är det inte typiskt alltså?
När man väl ska till att få sig en rejäl sovmorgon, då går det inte.

Svårt att sova, vaknar efter vad jag tror är flera timmar men som visar sig vara en tjugo minuter av att min katt får spunk och leker vilt runt hela lägenheten i minst en timma. Sedan stal jag hans leksaksboll ifrån honom.
Sedan någonstans i tidig gryning hoppar tidigare nämnda katt upp i min säng och kurrar högljutt och trampar över hela mig med sin leksaksråtta i munnen. (Tack Ann, han älskar sin råtta, men kan han inte älska sin råtta på kvällen istället?)
Slutligen började plogbilen sladda runt utanför mitt fönster något senare.

Så... Jag har alltså hunnit vara uppe ett tag, hunnit äta en god frukost, hunnit göra en massa skolsaker jag brukar glömma bort och har dessutom letat fram räkningarna jag ska betala innan det bär av mot Stockholm på tisdag. Det visade sig att de morgontidiga störningarna kanske var riktigt bra?

Jag har slagit på lite julmusik och försöker julstäda lite här nu innan jag snart ska få åka hem. Det är för övrigt på tisdag i nästa vecka vilket innebär att jag bara behöver vänta i 5 dagar till... I vilket fall som helst, då kom jag att tänka på att killen som gjort youtubevideosarna med de talande katterna som jag lagt upp tidigare (ni kan hitta dem långt ner under Illidankategorin ) även har gjort en jullåt med klipp som en massa människor skickat in på sina talande djur. Det kanske inte låter jättevackert - men det är väldigt gulligt och väldigt juligt!

 

Haha, Lollo hittade den här som tydligen ska vara rätt gammal. Vad kan man säga, såhär är det! Eller som någon som kommenterat klippet på youtube skrev: det är inte en tecknad film, det är en dokumentär!

Nu har Hector åkt hem för att imorgon bege sig mot varmare klimat i Egypten. Och jag saknar henne redan. Trots att hon för tillfället har halsfluss och luktar sjukdom lång väg.

Sista tentan är avklarad.
Våra underbart varma och mysiga turkosa SLU-tröjor har kommit.
Luciasång i skolan och i kyrkan var vackert och juligt, även om det inte är lika roligt som morbrors årliga julshow...
Jag har köpt julklapp till Illidan, men jag tänker inte skriva vad det är för då skvallrar säkert någon!

Trots några dagar av lektioner i näringslära börjar det verkligen kännas att det drar ihop sig. Snart är hela första terminen avklarad och jag och Illidan ska få åka hem. Jo, jag kan berätta vad Illidans julklapp är. Två färgglada bollar med fjädrar på. Jag vet ju att ni inte kan berätta för honom om dem i förväg, men inte försöka berätta för honom med teckenspråk eller bilder nu! Alltså, jag tror jag håller på att bli lite smått galen. Crazy Catlady rent utav.

Nu när jag har haft hela fem dagar på mig att testa den senaste WoW-expansionen så känner jag för att dela med mig lite av upplevelserna. Den ena av zonerna ligger långt nere i havet sedan ens skepp sugits ner i djupet av en särkilt arg bläckfisk, troligen en kusin till Kraken. Jag måste erkänna att jag tröttnade lite på att simma runt bland allt sjögräs och samla sjöstjärnor, så då bytte jag zon. Oavsett - det är riktigt färgglatt och härligt.

Så, bilderna uppifrån och ner.
1) Wíllow i staden Sjögräs lockar tillbaka en förskrämd sköldpadda till säkrare vatten. Här gäller det att akta sig för glupska hajar. Jag vet inte riktigt vad det är jag har som bete där för att locka sköldpaddan, men det är säkert något mumsigt.
2) Min Worgen Skuggtass som står och posar vid en brunn. Det är riktigt svårt att hitta på ett unikt namn, alla mina förslag på engelska var upptagna, så till slut gav jag upp och döpte henne till den svenska motsvarigheten.
3) I undervattensvärlden fick man sig en sjöhäst att rida omkring på så att det ska gå snabbt och smidigt - efter att vi ridit in den givetvis.
4) Någonstans i mitten av worgens startzons questkedja gäller det att köra vidare till nästa by, varna dem för den annalkande faran och förbereda för motstånd.
5) Ah, världen slits sönder, lava sprutar upp ur bergen, och vem återvänder då, om inte Ragnaros. Igen? Ja tydligen kan inte sådana här mäktiga väsen riktigt dödas, de bara försvinner för stunden för att existera någon annanstans. Bakom honom ser man de enorma vingarna av Deathwing, och framför honom på den gröna draken är Wíllow. Hon är så liten!
Dagens eftermiddagslektion var riktigt rolig!
Vi började med att få testa hur väl vi egentligen får bort smuts när vi tvättar händerna samt sedan testa på en teknik för hur man bör göra när man tvättar sina händer. Först gned vi in händerna med en kräm som lyser upp i UV-ljus. När den hade torkat in tog vi och tvättade händerna som vanligt för att sedan gå bort och sticka in händerna under UV-lampan. Det av krämen som inte var borttvättat kom att lysa blått. Fantastiskt nog hade jag inte kvar något mellan fingrarna vilket jag direkt trodde att jag skulle falla på, utan istället var mina svaga punkter runt och under naglarna samt tummens ovansida och området mellan tummen och pekfingret.

Detta är en plansch jag hittat via googles bildsökfunktion och sedan modifierat. Den visar en bra teknik som bygger vidare på den vi lärde oss. Tvätta händerna, men bara vid synlig smuts! I annat fall torkar man ut dem, och torra spruckna händer är en perfekt miljö för mikroorganismer att fästa vid.

Efter handtvätten fick vi öva på riktigt svåra och mycket roliga saker. Att få upp vatten samt olja i en spruta, få dessa luftbubblefria och i rätt mängd. Det låter enkelt, men det är det inte. Man ska öppna alla förpackningar så att sprutan och kanylen eller kanylerna behålls så sterila som möjligt, och när man väl ska dra upp vätska eller mäta upp mängden gäller det att få bort alla luftbubblor som oundvikligen kommer att dyka upp. Vi testade också att med en hand som håller i sprutan sticka in den i en låtsasvävnad, dra tillbaka kolven för att kontrollera att vi inte stuckit i ett blodkärl, och sedan trycka in vätskan. Det låter enkelt, men det är det absolut inte. Det vinglar och går långsamt nu i början när man inte är van vid att arbeta med ett enhandsgrepp, och lägg sedan till faktorn att vi ska sticka djur som inte alltid kommer sitta stilla!

Baserat på en skiss ifrån i somras som jag nu har haft tid att snygga till i omgångar. I går blev den nästan klar och idag lade jag till lite ytterligare skugga. Vill ni se den i större format eller se fler bilder jag gjort kan ni gå in på www.ardente.weebly.com.

Inspirationen kommer, om jag får chansa lite, ursprungligen ifrån en drös med Magickort som har bilder på kattkrigare. Fluffigt har en lek som jag brukar få spela ibland med mestadels lejonfolk.
Båda långsidorna var trasiga och takdelarna lyckades jag ta sönder när jag skulle lyfta ur dem ur förpackningen. Kan man inte vara finast får man vara fräckast!

Ardente och Hector presenterar med stolthet Sveriges mest hemsökta pepparkakshus! Komplett med pumpa, skelett, hängsnara, katt, spöke, gravsten, nonstop och infallet tak. Jajemensan!

Spöke, mus och pumpa samt infallet tak.


Skelett som vinkar, hängsnara, gravsten, skorsten med katt på.


Lägg märke till den igenspikade dörren och katten på skorstenen!

God Jul!
Som hemläxa till fredagens lapptillfälle har vi fått med oss varsin agaplatta hem. Det är en slags rund platta med lock på som i botten har en näringsrik gele som bakterier tycker om. På denna platta ska vi hitta något roligt att ta prov ifrån som vi sedan ska låta växa tills på labben.

Eftersom jag inte vill bli påmind om vad som finns på dörrhandtag och fingrar (jag har gjort en sådan här labb fast betydligt mer omfattande när jag läste på SU) så beväpnade jag mig med en tops och har nu tagit prov från Illidans mun vid hans tandkött samt vid hans näsborre. Nu ska vi se hur mysig han egentligen är när han kryper upp och ska tvätta en...
Tvätt och Choklad. Det är mina två glädjeämnen idag. Jag är nere på mitt sista par underkläder och lyckades tajma in en tvättid idag vid fyra - helt sanslöst vilken tur man har, jag trodde allt skulle vara upptaget. Choklad har jag inhandlat. Det var extrapris på Ica här i Skara. Om man har Icakort får man köpa aladdin- eller paradisaskar för endast 29:90 kronor styck. Max två köp per hushåll. Perfekt, en av varje!

Jag hade inte tänkt öppna dem förrän till jul. En då jag, Hector och Sandra ska fira, samt en ikring julfirandet och min födelsedag hemma. Oavsett, 1kg fett och socker att avnjutas blir det!
Vår föreläsare idag måste ha varit den mest långsamma vi någonsin haft. Han gick tjugo minuter över tiden och malde på med entonig stämma likt professor Binns i Harry Potter. Flera personer gick vid första bästa chans. Själv satt jag och räknade minuterna tills klockan skulle bli fyra så jag fick springa iväg och handla. Nu räknar jag minuterna tills Fluffigt kommer hem ifrån Webhallen med sitt exemplar av WoW-expansionen så att vi äntligen kan få köra igång.Redan igår såg jag en löpsedel där det stod att den Sibiriska Vintern var på väg. Likt något eget väsen som med förödande kyla slog ner på intet ont anande samhällen. Som Skara. För det första vi som såg rubriken frågade oss var nämligen - Men är den inte redan här?

Nu i morse när jag kikade ut genom fönstret fick jag se att bilarna återigen var täcka av närmare en decimeter nyfallen snö. Att parkeringen varit plogad är nu ett minne blott.

Kallt har jag inte tyckt att det varit på ett tag nu. Åtminstone inte utomhus. På kvällarna, och speciellt nätterna däremot, då fryser jag. Innan jag ska sova slänger jag in min vetekudde i mikron för att när den är varm sen lägga den på mina fötter så att jag ska kunna sova. I den tidiga gryningen när vetekuddens värme med all säkerhet avtagit, då passade Illidan på att tassa upp och lägga sig på mina vader. Duktig kisse, det är inte alla katter som praktiskt kan förvandla sig själva till en värmedyna!
Jag och Hector hade längtat jättemycket efter varsin (nåväl, två i hennes fall) tidig julklapp ifrån Sweden Rock. Idag på kvällen knackade Hector på min dörr med ett stort paket under armen och ett ännu större leende, det var dags för tidig julklappöppning!

Hectors ena linne med texten "Monsters made me do it" och ett annat asfränt linne med knäppning bak bestående av knappar samt snörning i mitten på ryggen och med motiv av en slingrande drake var helt perfekta.

Min tröja som skulle ha sett ut så här:

Var istället i formen av ett linne. Den hade en full volang längst ner och rosen i mitten samt korset var helt svarta. Ärmarna som en T-shirtliknande tröja bör ha var ingenstans att finna. Nej, imorgon ska Hector ringa och skälla på Sweden Rock ^^. Vi hoppas få reda på om jag har fått helt fel tröja (även fast jag inte hittat någon liknande alls på deras hemsida) eller om det är så att de har fel bild uppe på hemsidan. Så skulle ju kunna vara fallet, även fast det tycks mig underligt. Den här har varit med i två kataloger nu, de borde ha märkt missen vid det här laget.

Ytterligare en god nyhet - om jag har väldig tur nu så kommer jag ha lyckats uppgradera mitt WoW-konto till ett Cataclysmkonto runt fem imorgon kväll. Det blir bara bättre och bättre.
Senaste uppdateringen om mitt paket med Cataclysm, Collector's Edition. Ja, vill man ha så tar det tid. Det ligger just nu på posten i Göteborg (vilket ju inte är så lång ifrån där jag bor NU, men det spelar ingen roll, för Fluffigt tänkte inte på att skicka paketet hit till Skara) och enligt Fluffigts beräkningar så bör paketet vara framme i morgon. Då måste jag bara vänta på att min kära fästman hämtar ut det - och vad gör jag om han inte hinner det för att han pluggar och sen jobbar? Får man lura sin pojkvän att skolka så att han kan hämta ut ett tidskrävande spel åt sin fästmö?

Oavsett så är det många timmar kvar tills jag får börja med Cataclysms utmaningar. Blev riktigt taggad när jag läste mera om de olika guildachivementsen man kan få. Så... jag behöver hitta på saker att göra tills dess. Som att vänta på att pastan ska bli klar, och kanske sätta tänderna i lite PBL?
Jajemensan, där satt den!
Det kändes väldigt bra och med lite tur kan jag ha fått en femma på den här tentan. Om jag har missat för många poäng här och där så finns risk för en fyra, oavsett, helt klart godkänt! Ja, såvida jag inte vimsade till det med läkemedelsräkningen förstås, men det hoppas jag verkligen inte.

Riktigt härligt var det när känslan av att den näst sista tentan för terminen är avklarad fick sjunka in. Som vanligt stack vi iväg och tog en tentafika. Just idag blev jag bjuden på varm choklad och pepparkaka av Hector. Om nom nom!

Nu ska jag ta itu med det där jag har försummat under tiden för tentaplugg. WoW, disk, matlådematlagning och kanske bokning av tvättid står på schemat.

Morgonmys vid frukosten när jag tände det andra ljuset i ljusstaken. Tanken drogs iväg mot jullåtar när jag satt och skalade min mandarin, så jag letade upp Tänd ett ljus på youtube. Detta är en lång verision, faktum är att jag inte brukar höra folk kunna all den text de här killarna sjunger. Ha det juligt idag!

Ja, de börjar sjunga runt sekund 24!

 

Lite kort sådär tänkte jag slå ett slag för farorna med julen för våra djur nu när vi kommit in i december. Delar av faktan jag presenterar är ifrån en föreläsning på SLU när vår lärare i förbigående berättade om saker som djur inte bör äta och andra delar är ifrån Kronobäcks Veterinärpraktik som givit ut en folder. Det jag skriver är ingen lång faktatext, jag vill mest framhålla det man inte bör ge. Det går att läsa sig till om vad som händer i kroppen vid kontakt med dessa gifter på andra ställen.

Choklad
Kakon med dess ämne teobromin är det som är giftigt för våra fyrfota vänner vilket också innebär att ljus choklad är mindre giftigt än mörk. Låt dom inte smaka på choklad överhuvudtaget så riskerar du inget.

Lök/Vitlök
Påverkar de röda blodkropparna och gör att djuret kan få blodbrist. Är giftig i både rå och tillagad form.

Bittermandel
Många vet att bittermandel är giftigt även för människor. Undvik att ha bittermandel framme, men å andra sidan, det är ju inget som man direkt sitter och småknaprar på framför julgranen?

Alvedon
Hör visserligen inte till det ordinarie julbordet men är likväl oerhört giftigt. Alvedon konkurrerar med syret om plats på de röda blodkropparna hos djur. Hund och häst far illa, medan katter som alvedonförgiftats ofta dukar under. Preparat för människor fungerar inte likadant på djur!

Julstjärna och hyacint
Kräkning och diarré är vanliga symptom om djuret fått i sig en giftig växt. Undvik att ha dem där djuren kommer åt - eller strunta i dem helt och hållet.

Glitter och presentsnöre
Är inte så bra om djuret får i sig. Se även upp med skärvor ifrån krossade julkulor och annat pynt.

Trots att våra djur tycker om att äta väldigt mycket konstiga saker och leka med underliga prylar så är det nog säkrast att hålla sig till mat gjord för djur och leka under uppsikt.
Nu fortsätter tentapluggandet med... narkotika på djurkliniker!
I och med allt mitt prat om Cataclysm tänkte jag passa på att visa en bild jag gjorde på en female worgen warrior. Den finns att beskåda i större format på min hemsida dedikerad till mina bilder. Adressen står på bilden.

Det är den tredje december idag, vilket innebär att jag bara behöver vänta i tre, eller möjligtivs fyra om posten är seg, dagar till innan jag äntligen får sätta tänderna i den senaste WoW-expansionen.

Nu har ett jag tillsammans med ett par vänner skapat ett guild som vi kan levla i och så småningom även raida i. Det ska bli roligt att få uppleva expansionen från början med lite bra folk. Det skapar betydligt bättre förutsättningar.
Jag har hoppat tillbaka till min female dwarf hunter Wíllow och Fluffigt kommer antagligen att spela på Mirwande, en female nightelf druid nu när vi snabbt ska upp i lvl 85.

Det andra roliga blir våra planer på våra nya worgens. Bara det att de har ett mänskligt utseende och en varulvsform är riktigt tufft, men även de andra små detaljerna gör mig mer sugen. Som att de inte har mounts, de springer på alla fyra istället.

Wíllow och hennes räv Cadugan (döpt efter en av mina absoluta favoriter i Yet Another Fantasy Gamers Comic) med den nya guildtabarden. Snart får vi säga farväl till Northrend.
Ja man får önska! Dessutom kräver min mamma en önskelista så hon får lite uppslag.

Önskelista

*kontorsstol (nej, jag kan inte släpa med mig en till Skara, men jag önskar mig en och kommer köpa en ifrån Jysk om jag inte magiskt får en innan jul)
*hålslag
*pastaslev
*iglesias humordvd (fluffigt, du vet vad jag menar!)
*yafgc album (fluffigt, du vet vad jag menar!)
*Shetland sheepdog, Blue Merle! (fast nej. Jag har inte tid, och dessutom har jag Illidan)
*dricksfontän till Illidan
*nemialbum
*asterixalbum (det finns en massa som har flera album i varje.)
*ljudisolerande chassi (det är ett under att Illidan inte hör min dator, så högt låter den!)
*wow:cataclysm - collector's edition (den får jag ändå ;))
*hatthylla, ljust trä med stång
*grey's anatomy dvd-box
*true blood dvd-box
*hårddisk
*ny processor?
*nytt grafikkort
*körkortsbok
*kläder ifrån Swedenrock!
*tofflor 39
*full metal alchemist Manga
*cs5
*windowskopia
*en stickad häst som passar med mina jultomtar (denna är till mormor som undrade vad jag ville ha som hon kunde göra)

Jepp, det var det hela än så länge.
Så, vad önskar ni er?
Jag glömde visst att tala om att jag har flera sidor glosor att träna på. Nu har jag lagt till det på bilden och passat på att stryka läkemedelsräkningen. Jag gjorde om alla uppgifter vi fick att träna på och hade inte ett enda fel. Förhoppningsvis innebär det att jag kommer tycka att provets räkneuppgifter är lika enkla att förstå sig på.

Nu ska jag ta mig en promenad ner till Citygross som har öppnat här. Jag är i behov av morötter och mjölk. En vis människa har upprepade gånger talat om för mig att det är bra att ta promenader, speciellt när det är ljust ute under de mörka årstiderna. Kondition, fokus och humör skall alla bli bättre enligt uppgift. Så det gör jag. Tack mamma.
Nu har jag fyra dagar på mig att plugga inför den stundande tentan i grundläggande sjukdomslära som är på måndag. Jag brukar försöka rita upp någon slags grundläggande modell av det jag måste plugga på, och denna gång slängde jag ihop en bild för att lägga upp här på bloggen. Till mitt försvar brukar de se betydligt snyggare ut, men jag har inte tiden att lägga på det just nu.

Jag tänkte börja med läkemedelsräkning, för det är den delen av tentan som vi absolut inte får ha fel på. Jag vill minnas att min mor som är sjuksköterska hade det precis likadant när hon pluggade och gjorde sin tenta i motsvarande kurs. Jo, idag blir nog en typisk dag dedikerad till läkemedelsteori.
Den kallaste dagen hitills, det är jag övertygad om. Åtminstone i Skara och för i år. Faktum är att det är så kallt att näshåren förfryser. Det känns som om jag har små istappar inuti min näsa när jag är ute och går.

Många känner troligtvis till att det är den första december idag. Jag räknar med att alla som är lyckliga nog att ha en adventskalender har full koll på dagarna. Jag har, för första gången på 22 år (snart 23) inte en chokladkalender. Inte ens en papperskalender har jag. Till mamma vill jag bara skriva, det hade varit mysigt med en chokladkalender även fast man är vuxen! Och ja, chokladen är inte jättegod, men det är en mysig morgonstund.

I och med att det är den första december har jag nu två stora nedräkningar på gång, och det är inte till nästa tenta (som är på måndag för övrigt) och inte heller är det till julafton. Istället finns det två viktiga datum att lägga på minnet:

7:e december: Cataclysm släpps. Vet ni inte vad det är... skäms! Eller googla.
21:a december: Jag och Illidan får åka hem till betongen!

Nu blir det lite GA och därefter lunch samt tentaplugg. Immunologi låter roligt.