Say whaaat?
 
"Det snöar" ropar Melissa från köket.
Jag lyfter på rullgardinen och tittar ut och inser att jajemensan det gör det. I oktober! Brukar det snöa såhär tidigt? Är det inte november, december och januari som ska vara vintermånader? Inte för att Sverige är så bra på att förhålla sig till det där förstås, men i alla fall. Stora fluffiga flingor är det också, och det har redan börjat lätta sig lite på marken. Jag undrar om det kommer vara kvar till imorgon?
 
Börjar sju imorgon som vanligt här på operationsavdelningen. Det är så tidigt att jag nu måste förklara hur tidigt det är. Fem i halv sex måste jag gå hemifrån för att hinna med bussen som tar mig till Alvik där tunnelbanan går. Kvart i fem går jag upp för att hinna allt som jag måste hinna med på morgonen. Det är så tidigt att solen inte har tittat fram än. 
 
Vi får se imorgon om det blir till att ta skyffeln med sig för att skotta undan snö från porten. Haha, och så får vi se om bussarna och tågen kommer fram!
 
 
Första veckan på operationsavdelningen är avklarad!
 
Ojoj, här är det betydligt svårare än nå'n annanstans, det vill jag lova.
Jag kom ihåg hur man kontrollerade narkosapparaten före användning (I detta läge skall man bland anant sätta ihop de delar som skall användas, koppla in slangar till gasledningar, samt kontrollera att det inte läcker någonstans från apparaten), jag kom ihåg vilken övervakningsutrustning som finns och hur den placeras och sedan så kan jag ju typ, i teorin hur narkos går till.
 
Men det är ju just det som är skillnaden på operation, vilket jag ju i och för sig hade gissat redan innan. Här finns det så mycket oförutsett som kan hända, och det är bara erfarenhet utav sådana händelser och ett mått av kunskap som sitter nära till hands som kan hjälpa en.
 
Svårigheten är inte att förstå exempelvis att koldioxidhalten i utandningsluften är för hög utan hur man stabiliserar det på bästa sätt. Den sköterska jag gick med berättade att om hon skulle ge patienten ett assisterat andetag så gav hon det när patienten tog ett litet ett själv, för att inte störa patientens eget andningsmönster. Kroppen har ju egna mätare som reagerar på om koldioxidhalten är för hög varvid den tar ett andetag. Logiskt sett borde det ju då vara så att om vi ventilerar patienten och får ut koldioxiden, då kommer inte kroppen få en chans att känna av att ett andetag nog är en bra idé. Svårigheten är alltså att veta när man måste göra detta, och sedan lyckas göra det på ett bra sätt!
 
Andra svårigheter jag stött på. Att hitta saker på operationsavdelningen! Jag är helt lost. Fick en pärm av en annan sköterska som sa "slå upp sidan för en XXX-operation, och ta sen fram grejjerna. Ehm. Tro mig, jag försökte, men till sist fick jag säga det att jag hittar helt enkelt inte! Jag tror jag har kläm på lite av sakerna nu, och det är lättare när man har sett ett ingrepp en gång, då vet man ju vad man letar efter. Skarautbildning, ni har svikit mig! Jag har bara lärt mig de enklaste instrumenten och inte de avancerade vid komplicerad ortopedikirurgi! Haha.
Idag lyckades jag publicera mitt första inlägg på Ctrl Alt Elite alldeles själv. Well, nästan själv. Riktigt roligt är det i alla fall, det är kul att få möjlighet att skriva tillsammans med riktigt bra personer.
 
Om ni vill läsa vad jag skrivit så kan jag än så länge bjuda på tre olika artiklar.
Hazardlan: reklam inför höstens lan.
BLC: en recension av Bloodline Champions
Nörd på Pride: en sammanfattning om vad som hände under Prideveckan.
 
Om någon därute som läser min blogg är intresserad av riktigt bra recensioner där inte alla älskar allt utan faktiskt säger vad de tycker, och även tycker om små bra tips, artiklar, och nyheter om allt som försiggår i vår nörd- och spelvärld så rekommenderar jag att ni börjar följa Ctrl Alt Elite.
 
Det var ren tur att jag fick chansen att skriva för dem. Det visade sig att min fästman är barndomskamrat till en av grundarna till sidan, och när han fick reda på att jag tyckte om att skriva och dessutom tyckte om spel så föreslog han att jag skulle testa. Vad kan jag säga, ibland har man riktig tur. 
Jepp, nu är det återigen dags för Hazardlan på Fredrikabremerskolan i Haninge.
Torsdag 12:00 till söndag 12:00 vecka 44 håller lanet igång, och detta blir vårt största lan hitills!
 
Extra mycket turneringar blir det också:

Starcraft 2 - 1v1

SC2 1vs1 1:a 500kr 2:a 300kr

Starcraft 2 - 2v2

SC2 2vs2 1:a 1000kr 2:a 600kr

League of Legends - 5v5

LoL 5vs5 1:a 2500kr 2:a 1500kr

Dota 2 - 5v5

Dota2 5vs5 1:a 2500kr 2:a 1500kr

Bloodline Champions - 3v3

BLC 3vs3 1:a 1500kr 2:a 900kr

Warlock Brawl (Warcraft III) - 2v2

Warlock Brawl 2vs2 1:a 600kr 2:a 300kr

Super Bomberman - 4 player FFA

 

Super Street Fighter IV Arcade Edition 2012 - 1v1

Street Fighter lV 1vs1 1:a 300kr 2:a 150kr

CS:GO 3vs3

CS:GO 3vs3 1:a 900kr 2:a 450kr

 

Här har vi inte ens räknat in alla roliga lekar! 
Min favorit, pumpakarvningstävlingen kommer att bli av i år igen. Mycket kärlek säger jag bara!
För att läsa mer om lanet eller om ni vill ha en länk att tipsa andra med, gå in på www.hazard.nu!