Gissa vad jag har lärt mig idag? Skarpnäcktåget går inte från slussen utan från gullmarsplan tidigt på lördagar. Suck. Detta upplyste två killar mig om varefter den ena var extremt intresserad utav allt jag hade att säga. Vilken tur att jag lyckades vara smart nog att inte ge honom mitt nummer... Han var riktigt påstridig! Nej vännen, om du hittar hit får du nog jobba på hur du försöker imponera på mig. Att bara tala om var tågen går och inte veta vad ett LAN är håller inte. Är du inte bättre än mig på minst ett multiplayerspel så får det vara. Faktiskt.

Fick ett ruskigt bra tips från en på Bagarmossen. Skaffa en adressbok och använd den att skriva upp nya saker du lär dig eller sådant som är ruskigt bra att snabbt ha tillgång till. Sortera in det under lämplig bokstav. Exempelvis numret till Stockholms katthem, sjukdomarna DHPPi vaccinet tar osv osv.

Fluffigt är nu på väg hem. Han bröt loppen efter att ha närapå förfrusit fingrarna efter det ihållande regnet. Han skickades in i sjukvårdstältet där han fick värmas upp igen. Inga bestående men i alla fall, och han sa att han får göra om det nästa år istället.
Inte så långt kvar nu innan det är dags för Fluffigt och klassikergänget att sätta igång med cykelfärden runt vättern. De har en sen starttid, senare än vad Fluffigt först kom ihåg och om jag läst deras facebookuppdateringar korrekt så torde det vara runt fyra timmar kvar tills deras start går. Fluffigt räknade på runt 14 timmar på cykel. Jag är glad att jag sitter hemma i min sjukt sköna kontorsstol och bara har tvätt att fokusera på just nu. Har bästa tvättpasset för övrigt, ingen är efter mig vilket betyder att stressen är minimal.

Ni kanske är nyfikna över hur det går på jobbet? Var ledig idag och imorgon är sista dagen på min första introduktionsvecka. Tro mig när jag säger att det är mycket att lära sig! Är ett nytt journalsystem att lära sig igen, men de är tack och lov uppbyggda såsom de flesta brukar vara. Få genvägar men ganska intuitivt. Tror ärligt talat jag tyckt bäst om systemet på Skogås VC, men det lär jag väl aldrig få tillbaka tyvärr! Debiteringsbiten är som alltid det svåraste. Man måste ha koll på vad vi tar betalt för och vad det heter så att man kan söka i debiteringsdatabasen. Tror jag får fokusera mycket på att lära mig det framöver, för det sparar så mycket tid om det verkligen sitter. 

Det som verkligen har varit roligast med introveckan nu är att alla är så oerhört trevliga! Varenda kotte faktiskt, från oss nya sommarjobbare till de mest erfarna veterinärerna. Jag känner på mig att den här sommaren kommer bli glad, spännande och otroligt lärorik, men nu i början också förvirrande och alldeles snurrig! Men å andra sidan, vad kan man förvänta sig, ärligt talat?


"There's a suitcase poking me in the ribs
There's an elbow in my ear
There's a smelly old bum standing next to me
Hasn't showered in a year"

Så börjar Another one rides the bus med Weird Al och den är förvånansvärt lik mina upplevelser från djursalongen på Gotlandsfärjan. Striden börjar redan i den stora lokalen där vi alla står framför Dörren. Dörren som snart skall öppnas och låta oss småspringa längs med en lång gång som slutligen leder upp till färjan. Likt en ninja gäller det att omärkligt smyga sig fram så nära denna dörr som möjligt, och därtill hoppas på att inte bli översprungen utav medpassagerare när Dörren väl öppnas. Vad som står på spel? Den bästa platsen!
Det finns en plats i djursalongen som är rakt fram sett från djursalongens ingång, och där finns plats längs med väggen för kattbur och annan packning så man får någon slags rörelsefrihet med benen, och dessutom är man så långt från de större hundarna som möjligt. Mina erfarenheter säger mig nämligen, att de små hundarna håller tyst på gotlandsfärjan, generellt alltså, och de stora är de som ideligen sätter igång och skäller. Och skäller. 

EN svart bjässe, troligen korsning med björn, går förbi mig och Illidan i gången. Genast börjar två andra hundar skälla och morra som tokiga. Även denna. Så lägrar sig lugnet. Tills en utav de tidigare hundarna åter börjar skälla med ungefär 10 sekunders intervall. Och husse säger: "Nu får du vara tyst förstår du, för vi är på en båt". Hunden fortsätter att skälla. "Tyst". Hunden fortsätter att skälla. Husse sträcker nu sin hand mot hundens nos för att stänga igen truten på den och hunden hugger mot husse. Husse tänker nu låta hunden få fortsätta skälla, för det är helt okej att inte vara tyst på en färja.

Slutligen då, den ultimata fasan, är barnen. Om ni inte visste det redan så kan jag tala om att djursalongen för småbarnsföräldrar fritt kan översättas till "Barnens Zoo". Om ni inte visste det, det ligger ett sådant bland annat på Skansen, med mycket säkrare innehåll, gå dit istället! Ja jag har en fin katt och ja han är snäll och ja han går att klappa, men det betyder ju inte att alla djur fungerar så, långt ifrån! Och dessutom, tänk på MIG, jag vill inte bli störd stup i ett.

Så vad önskar jag om jag fick välja och vraka? Föräldrar, lär er umgås med era barn! Spela ett spel, lek lekar, gå och fika, ha egna djur (??!) men håll dem långt borta från djursalongen. Här finns nämligen en hel drös med djur som inte är lika resvana eller resbekväma som Illidan. Klart man som hund sitter och ger skall stup i ett när man tycker att det är en vansinnigt konstig och ny situation. Kanske har en annan rädd hund varit där resan innan och lukten sitter i fortfarande? Kanske är man katt och har ett tiotal lysna ögon på sig från hundsläktets sida. Jag skulle inte ha något emot två djursalonger. En tyst för katter, övriga djur och en för hundar. Drömma kan man ju.
Hade nyss sprungit ut från Bagarmossen efter min första dag på jobbet när telefonens sms-signal ljöd. Jaha tänkte jag och plockade upp telefonen för att läsa. Grattis på födelsedagen Illidan tyckte Agria som minsann hade koll på att knaskatt fyller 6 år idag!
Grattis på födelsedagen Knaskatt!