Artwork - Pegasus Zebra

0kommentarer

Om jag är väldigt känslosam, antingen för att jag känner glädje, sorg, ilska eller kärlek så har jag större sannolikhet för att bli inspirerad och skapa något kreativt. Igår kväll mot natt var en sådan gång. En sådan där härlig gång när jag börjar rita och inte slutar. Tröttheten finns där, det värker lite i ryggen och axeln men jag vet hur jag ska göra för att rita klart bilden, något som annars kan var mycket svårt, och till sist, när klockan närmar sig midnatt, är jag klar. 
 
Mycket dålig tajmning då jag skulle upp klockan fem morgonen därpå, men som ett vykort min mor skickade mig en gång manade "skynda dig medan du har lust!". Så det gjorde jag.
 
 
Det är bara basfärger. Kanske kommer det en gång då jag lägger till fler detaljer i den, men samtidigt så är den ju faktiskt ganska ball just såhär. Så enkel, och ändå så mycket att titta på.
 
Jag använde totalt tre referensbilder. En var för att få till huvudets form, dock är samtliga linjer, inklusive alla på huvudet, ritat fritt. Jag behövde helt enkelt ett zebrahuvud framifrån för att få till proportionerna rätt då jag inte riktigt känner att jag vet hur de ser ut. Hästar är lättare, för de har jag sett så många gånger. En annan bild använde jag på två zebrahingstar som strider mot varandra. Härifrån lånade jag frambenens position även om de är modifierade för att passa resten av hästkroppen. Jag tittade även på denna bild för att förstå hur ränderna fungerade. Samtliga ränder är dock gjorde fritt och ur mitt huvud även de. Slutligen använde jag en referensbild på en separerad fågelvinge för att förstå hur fjädrar ligger över vingen. Dock är vingarna helt ritade på egen hand och jag har inte använt en förlaga som ligger bakom.
 
Sammanlagt tror jag att hela bilden tog strax över tre timmar att göra klart.
Lite sugen på att göra en zebraenhörning, zebracentaur och en zebrahippocampus.

Kommentera

Publiceras ej