Dag två av övningskörning:
Lämplig plats att öva på, ett lugnt villaområde. Dilemmat är väl mest att det inte riktigt är lugnt nu under sommartid. Det spriner barn mest överallt nu när inte skolan inte uppehåller dem om dagarna. Detta är dock bara min gissning. Istället körde vi i Jordbro industriområde igen, nu på vägarna där. Ska jag tala om vad som inte finns på vägarna där? Vita streck som markerar körfälten. Vet ni vad som däremot finns där? Tusentals lastbilar!

Jag säger bara det, att fortsätter vi öva som idag, då kommer riktiga vägar vara rena barnleken!
Jajemensan. Här har man semester och ställer frivilligt klockan på tjugo i åtta. Varför då undrar ni? Jo, för att jag idag igen skall iväg och lära mig köra bil!

Denna gång är min tågresa utrustad med vägmarkeringar och om jag hittar den, övningsboken. Jag tänkte fråga morbror Anders om vilka delar som är viktigast att jag läser på för den närmsta framtiden. Jag tror jag kan några av grunderna: Vi har högertrafik i Sverige och det är en dålig sak att köra på någon samt att bli påkörd.

Och så som min gamla gymnasiekompis Tove sa: De är alltid extra taskiga när man har övningskörningsskylten uppsatt!
Jag hoppas att hon har fel!
Gissa vad jag har gjort? Jag har kört bil!
Framåt och en gång bakåt, svängt åt höger, åt vänster och växlat både upp och ned mellan 1:an och 2:an. Ibland, speciellt på slutet, till och med utan att få motorstopp eller världens ryck. Absolut svårast var att gasa utan att gasa för mycket. Jag har aldrig trott att gasen var så känslig! Har haft någon slags idé om att pedalerna var relativt tröga, men det stämde ju absolut inte. En lätt touch och bilen reagerade direkt. Eller så är det så att morbror Anders bil är väldigt bra.

Imorgon blir det mer träning. Jag hoppas på att jag kommer ha kvar känslan för hur man startar och bromsar sådär mjukt och fint så att det blir rätt merparten av gångerna, samt att jag kan få öva på att svänga runt lite mera exakt. Visserligen planerade jag hur jag skulle svänga, körde (för oss som är hästvana) på åttavolter och nästan som vänd snett igenom bitvis, men det vore bra att se att jag kan köra exakt där jag ska köra om det behövs också. Jag såg lite orange koner innan parkeringen, man kanske ska ta och låna dem lite?

Det var i alla fall jätteroligt, och jag blir sugen så fort jag ser en bil åka förbi. Och det är ganska ofta här när man bor inne i stan!
Mitt nya halvhemliga projekt går framåt ska jag säga! Jag har alldeles nyss blivit klar med, och sprayat med fixativ, den första nödvändiga delen till projektet. Ruskigt roligt! Nu ska jag fortsätta med lite mer. Och kanske mer läsning. Vad projektet verkligen innebär? Ja det får ni veta när jag har blivit tillräckligt klar för att bli klar med det.

Lite sol men allra mest moln, snuva och snörvel från Fluffigt här bredvid. Så ser morgonen ut här i Mariannelund. Tillp på köpet har vi det faktum att jag stukade vristen igår! Snubblade på en sten varpå foten vek sig inunder mig. Det gjorde riktigt ont och jag haltar fortfarande. Ändå hoppas jag på ett Visbybesök idag.

Jag måste ju få gå in i den konstiga butiken med härlig doft och musik. Mamma vill titta efter kläder och skor på rea, speciellt sportbutiker, och om det är en antydan till fint väder tror jag Fluffigt vill ha glass! Om han nu känner smaken av den vill säga. Det var ju ytterligare ett dilemma nu när jag tänker på det.
Yay!
Toppen!
Jippi!

Gunnel ifrån Djurkliniken ringde upp mig och frågade om inte jag kunde börja jobba tidigare, och det kunde jag, så nu ska jag få börja jobba redan den 5:e, på tisdagen! Klockan 08:00 skall jag vara på plats och jag säger bara det, detta kommer bli fantastiskt roligt! Jag är så till mig att jag vill hoppa och skutta lite.
Gräsmattan är grön, träden är gröna, buskarna, ogräset och komposten är gröna. Är det inte underbart? Precis över vägen går tio lamm och betar i hagen, och ovanför oss tronar Klinteberget antagligen med mängder av vårblommor. Jag vet inte ännu, för jag har inte varit där uppe och gått. Något småregnigt har det varit, och jag blir så ruskigt blöt om fötterna om jag ska knata omkring däruppe utan att solen först har fått torka markerna. De kalla vindarna och regnet gör dock inte min semester förstörd, tvärtom! På Gotland här i Mariannelund finns det nämligen massor av bra roliga saker att göra vid dåligt väder. Nummer ett är behovet av att elda. Det är störtmysigt. Man hör hur lågorna flammar upp och hur veden knäpper och pyser. Värmen som sprider sig är bättre än från något element.

I förrgår passade jag dessutom på att baka bullar. Inte mindre än 58 stycken mumsiga kanelbullar blev det. Synd bara att det inte kommer hinna bli strandväder medan vi är här. Jag börjar ju jobba om lite drygt två veckor, och sedan jobbar jag hela sommaren nästan fram till terinsstarten. Och då börjar jag mitt andra år! Hur spännande är inte det?! Åh, jag hoppas verkligen att sommarjobbet kommer bli precis så spännande och lärorikt som jag har tänkt mig. varje gång jag har suttit och läst vad mina klasskompisar skriver på fb så blir man ju avundsjuk, så jag tror nog att det kommer bli precis så bra som jag tänkt mig. Och så körkort så klart! Hoppas på att papprena är hemkomna och klara så det bara är att börja köra när jag kommer hem ifrån semestern. Läser du detta morbror Anders så vet med dig, jag läser i körkortsboken! Har börjat med kapitlet om mörkerkörning! (Vilket inte är så svårt. Summan av kardemumman är ju att man inte kan räkna med att se det som finns, så var extra försiktig och använd bilens lysen klokt).
"Titta jag har skaffat en fin hatt!"
"Älskling, det är en äggkartong du har på huvudet"

Jag känner igen detta från ett tillfälle tidigare idag när jag hade en lustig lampskärm på huvudet när vi var på myrornas...
Ikea, kära varuhus, så konstruerat att vi ska bli inspirerade och vilja handla mer och ner. Den kostar ju så lite, vi tar en sådan också, nu när vi kan passa på. Ändå känner jag mig inte lurad när vi är där.

Det blev tre nya kuddar, en sopkorg, påslakan + örngott, en sänglampa, batterier, glödlampa och choklad. Relativt snart ska Fluffigts syster köra dit igen så vi får inhandla det vi verkligen ville ha, en ny hylla och lådor att ställa i den för allehanda saker som får lägenheten att likna ett bombnedslag.

När vi var klara med shopingrundan passade vi på att äta på Ikea. En korv, två pizzabitar, bulle, dryck samt en glass för tamdamdam, 35 kronor! Jag gillar Ikea.
För fem år sedan föddes en liten vit kattunge, och det är jag glad för!
Ann, hans andra mamma, hälsar grattis via bloggen:

"Hipp hipp hurra, hurra, hurra, hurraaaa för Illidan idag på 5-årsdagen! Massor av grattiskramar och nospussar från gammelmatte och resten av gänget hos S*Månlyckans."

Illidan ska få fira dagen med lek med sina två favoritleksaker (en blå och en rosa boll med rep och fjädrar) samt få en kvällspromenad och extra gos. Om jag hittar laxpaté som kattmat i någon butik kanske han får det till middag, det vet jag att hans mage klarar av bra.

Just nu ligger födelsedagskatten i sängen och putsar sig. Han är inte helt utslagen av värmen ännu, men det kommer väl. Speciellt eftersom vi ska åka över till Gotland nästa vecka.

Här är en bild på en alldeles nöjd Illidan som ligger på en varm solfläck i lägenheten i Skara.

Jag och Fluffigt hade tänkt se Bryan Adams igår på Grönan, men vi fick tji, för när vi anlände hade parken fått stängda då den var helt full. Då vet man det nästa gång man ska se någon populär person. Jag hade tänkt mig att det skulle bli trångt, men inte en överfylld park!
Vi hade i alla fall turen att få en labbrock överlämnad av Kajsabeth som nu är i förvar hos Jickel som ska använda den till en svensexa. Av vad jag förstod av en demonstration igår ingick måltavla, Light Cola och menthos.
Synundersökningen är avklarad ju, och blanketten inskickad. Nu håller jag tummarna för att posten inte slarvar bort mitt brev. Då blir jag ledsen på riktigt. Dessutom har jag beställt eftersändning, så att de faktiskt kan maila körkortstillståndet också.

Oh just ja, jag hittade en novelltävling. 5 A4, dubbelt radavstånd, ett bidrag per person, deadline 31 augusti och temat är vampyrer. Jag blev igår klar med det första, men välarbetade, utkastet till mitt bidrag. Nu ska jag låta den ligga ett tag och mogna, så att jag ser de fel som finns när jag inte stirrat mig blind på texten.
Detta innebär också att jag borde fortsätta jobba med ett av mina bildproject, nämligen färgläggningen av Obsidian Destroyer. Fluffigt vill att den ska bli riktigt bra, vilket är lite lustigt. Jag försöker ju alltid göra det så bra jag kan, men han tycker den ska bli ännu bättre. Det kan bli så att jag får testa lite nya tekniker vid finputsningen för att få ett bättre resultat.
Nu har jag fyllt i utvärderingen för praktisk djurhantering.
Den var enkel och allt gick snabbt.

Värre blev det nu när jag skulle sammanställa etologikursen. Jag kommer inte ihåg vart man ska logga in! Suck. Hoppas de inte stängt mig ute, för det är bara jobbigt.
Oh sommar!
Oh värme och fläktande ljumna bris, dig tycker jag om.
Men kanske inte doften av fotsvett ifrån mina solvarma fötter.

Dagen var underbar. Fluffigt och jag åkte ut till slussen för att se på ballonger som släpptes, men det var tydligen flera år i rad sedan, och inte nu. Vi fick en fin promenad i alla fall och fick se två polishästar och hela beridna högvakten skritta förbi. Vad små hästarna var! Inga kraftiga halvblod här inte, utan de såg väldigt nätta ut. Sedan lade vi märke till en rolig sak. De som främst hade sverigeflaggor i händerna var turister! Vi svenskar tycks vara dåliga på att fira.

Fluffigt och jag passade även på att hitta en tröja som jag tyckt varit så himla söt på Gina Tricot. Det är en tröja med glassar på, och inte nog med det, det är GLADA glassar på! Vi var inne i en butik varpå vi helt plötsligt upptäckte att vi gått in i en annan butik. Visst låter det skumt? De delade visst samma våningsplan.. Vi fann oss snart inne på Cubus där vi hittade två linnen och en T-shirt till Fluffigt, så nu kan han gå omkring sommarstilig.

Dessutom har jag varit tokduktig och bokat biljett till Gotland, skickat mitt praktikintyg till Skara samt ansökt om körkortstillstånd. Imorgon blir det ögonundersökning om allt går rätt.
Stor dramatik igår. Eller lite i alla fall.
Jag noterade en fågelunge av modell duva som stod precis precis vid kanten på perrongen vid Gamla stan. Den var bokstavligen några centimeter ifrån tåget varje gång det dundrade in ett nytt. Den kunde inte flyga, men hade vingpennor och mamma Duva kom ner och matade den. Jag blev ju ändå lite undrande. Vad gör man, är detta någon fara?

Så jag ringde Hector först, hon visste inte vad man skulle göra, men gav förslag på viltjouren. Dit ringde jag för att fråga, och mycket otrevligt talade de om att dessa duvor kunde trafiken väldigt väl och att det bästa var att inte göra något alls, för den kommer bli flygfärdig så småningom. Personen i fråga hade sett duvor hoppa på tåget för att åka tre stationer där det fanns gott om mat och sedan åka tillbaka hem.

Det är ju jättebra att duvan kommer klara sig och att det inte var frågan om något utdraget lidande.
Jättebra att jag fick lära mig hur man ska göra med duvor i Stockholm eller andra storstäder.
Men varför måste ni vara så otrevliga? varför kan ni inte vara glada över att folk bryr sig och inte bara struntar i djur som kanske lider? Tänk om och tänk rätt är det jag vill säga. Att undervisa någon intresserad kan aldrig bli fel!
Jag är bitvis röd som en tomat, fast inte för att något varit pinsamt förstås. Två timmar i solen igår, och det syns var jag har haft solskyddskräm på mig! Små konturer av mina fingrar, där jag försökt smörja in mig kan skönjas på framsidan, och baksidan av mina lår stoltserar med två illröda fyrkanter. Slutligen kan man se att jag hade en bikini som var knuten bak på ryggen.

Det gör faktiskt inte ont alls, och dessutom fick jag bevisat att min solskyddskräm fungerar perfekt, och den ska ändå ha gått ut i datum.
Man ska inte ta ut vare sig segrar eller förluster i förskott, men det tycks som om morbror Anders kommer att ha problem att hinna till handledarkursen ikväll. Och jag som sett fram emot detta. I värsta fall får jag gå min del nu och Anders någon annan gång. Sedan september 2010 måste inte elev och handledare gå den tillsammans. Tur det i alla fall, men det hade varit roligare att gå tillsammans och sen kunna prata om den.

Jag hoppas på att det löser sig helt enkelt.
Haha, jag vet inte ens var jag ska börja. Inatt fick jag en utskällning av en sovande Fluffigt, för att han tyckte att jag väckte honom! Eller hur, han sov ju! Knasboll. Det är i alla fall bättre än den gången han drömde att han skulle kasta iväg någon och tog tag i mig och höll på att kasta ner mig ur sängen (ingen fara, jag vaknade och frågade vad han höll på med och då vaknade han också till) eller när han drömde något som fick honom att ge väggen en rak höger, ovanför mig! Det är farligt att sova bredvid någon, det är allt jag har att säga.

Katten var inte bättre han. Imorse runt halv sju fick han för sig att han hade massa spring i benen och for runt i lägenheten, fram och tillbaka, fram och tillbaka. Upp på skrivbordet, hoppa till sängen, nerför trappstegen, till dörren och så tillbaka över lägenheten till skrivbordet igen. Hjälp.

Och nu har jag ingen ursäkt längre. Jag måste renskriva arbetet. Läste upp det för Fluffigt igår, och vi hittade lite tempusfel och konstigt uppbyggda meningar, nu ska det filas på ytterligare. Och hoppas jag har gjort allt rätt.