Igår var en sådan där dag som blev riktigt proppfull av aktiviteter. Den började med frukost, dota 2 och tunnelbaneåkande för att kunna komma vidare till försök av blodgivning.

Vi, jag och Fluffigt alltså, älskar blodgivningscentralen på Hötorget. Det är så härligt där att man liksom längtar tillbaka. Till och med Fluffigt, som är rädd för nålar. De spelar lugnande musik som från en djungel. Allt går i vitt och rött och sköterskorna är trevliga och pratar lugnt och tyst... Det finns soffor och bekväma stolar. Bra tidningar att läsa och en fantastisk fikabufé med frallor, knäckebröd, riskakor och pålägg och olika sorters juice... 
 
Med det sagt så tycker jag ändå att de borde lyssnat på mig när jag sa att de som känt på mitt kärl tidigare sa att jag skulle ha någon erfaren som stack och var bra på att hitta svåra kärl och att jag borde ha en varmkudde över handen för att få fram kärlet lite tydligare. Nej, nej, mitt kärl kändes ju så bra så. De fick in kanylen och fick blod tll provpåsen som de tar först, men sen tog det stopp. Kanylen hade antagligen gått igenom kärlväggen. Lite tråkigt. Jag ska få komma tillbaka dit om två veckor igen, (men det blir tre troligtvis) och då ska jag försöka släpa med mig lite vänner som kan testas för blodgivning.
 
I en broschyr läste vi att det gick åt 100 liter blod i Stockholmsområdet. Eftersom man ger ungefär 4,5 deciliter innebär detta att det behövs runt 250 människor som ger blod varje dag... Och så undrar man varför det blir blodbrist? 

Jag fick i alla fall världens coolaste mobilsmycke i form av en blodpåse med tillhörande slang som det står B+ på. Be Positive! ;) Tydligen har 10% av befolkningen den blodgruppen. Är det inte dags att ni därute testar vad ni har? Åk till hötorget, där det är så mysigt...
Nu känns det som om eventet verkligen börjar ta form. Vi har planerat vad våra panelsamtal ska handla om, och ska arbeta med att bjuda in bra representanter från olika nördgrenar, vi har en lokal för samtalen, en för festen och utrustning till paraden. Nyfiken på vad panelsamtalen skall handla om och var? Läs vidare!

Lajv är kärlek, datorspel hat 17:00-17:45
Det finns ett antal myter och föreställningar om hur hbt-vänliga eller ovänliga de olika nördgrenarna är. Representanter för olika hobbykulturer berättar om hur stämningen är på deras arrangemang. Stämmer det att lajvare bara kramas och allt är fint medan dataspelare hatar bögar, och hur ser det egentligen ut i de andra hobbygrenarna?
Medverkande: mer info kommer

Lan, konvent och spelträffar 18:00-18:45
Samtal mellan Queer Nerds, Hazard och andra arrangörer av nördiga sammankomster om hur vi kan göra våra träffar mer tillgängliga och välkomnande för alla. Vad har arrangörer för ansvar?
Medverkande: mer info kommer

Queera förebilder 19:00-19:45
Vad finns det för Queera förebilder inom nördvärldens spel, seriertidningar och tv-serier? Behövs det fler? Är det viktigt att olika minoriteter representeras och varför?
Medverkande: Malin Söderberg, mfl

Finns det platser för Homo-, Bi-, Trans- eller Queernördar? 20:00-20:30
Ett samtal mellan Rebecka Prentell från Sverok och Ronja Sanden från RFSL Ungdom om hur det ser ut i respektive ungdomsförbund och vad de gör för att föra Homo-, Bi-, Trans- eller Queernördar ska känna sig välkomna.
Medverkande: Rebecka Prentell, Sverok och  Ronja Sanden, RFSL Ungdom
 
Vi kommer hålla hus på Bryggarsalen Vasastan.
För att komma till Panelsamtalssidan på FB, klicka här.
Jag måste ha några av de mest spexiga arbetstider man kan ha. I fråga om variation alltså. Missförstå mig inte, jag tycker det är roligt med varierande tider och arbete, men ibland undrar jag om det inte är svårt att lägga schemat!
 
Var ledig igår, fredag, och då passade jag och Fluffigt på att åka ända bort till Heron Ciry för att få se MIB3 utan 3D. Lätt värt.
 
Idag då, börjar jag jobba först vid 15:00. Slutar 23:00, och eftersom mina arbetskamrater har skrämt mig lite lagom genom att säga att Bagarmossens tunnelbanestation inte är så trevlig sent på kvällen får Fluffigt komma och möta mig xD. Jag vet inte riktigt vad som ska hända egentligen, jag har då aldrig stött på några läskiga typer, bara lite vingligt folk med en öl i handen som jag skulle kunna springa ifrån och småkids som leker högljutt på tåget.
 
Imorgon börjar jag vid 11:00 och slutar 19:00, för att sedan på måndag ha ett lagom tidigt 07:00-16:00-pass. Därefter ledig. Nice. Det känns lite som att jag inte har helger längre, bara vardagar med blandat ledigt. Nåväl, nu blir det lunch så jag får lite energi till att jobba.
Ibland är det dags att definitivt ta ställning. Här nedan kommer jag publicera det manifest som Hazard Lanförening i samarbete med Queer Nerds och Sverok tagit fram. Vi kommer medverka i Prideevenemanget i augusti med både panelsamtal och deltagande i paraden. För att hjälpa till att sprida vårt budskap kan ni alla klicka gilla på facebooksidan, sprida nyheten och allra helst gå med i paraden.
 
Jag vill passa på att säga att det är en myt att bara hbt-folk platsar i paraden. Tvärtom. De flesta utav dessa vet redan vad det handlar om. Det behövs fler som INTE är hbt som går i paraden. Den gemensamma nämnaren för oss som kommer gå under Nörd på Prides banderoll är att vi alla är nördar, vare sig det är rollspels-, datorspels-, magic- eller cosplaynördar. Vi kanske tittar på Big Bang Theory, FMA eller har en förkärlek för MLP FIM. Kanske har vi läst Harry Potter och Sagan om Ringen. Kanske känner vi bara att nörd är hemma. Oavsett, så är ni alla varmt välkomna! 
 
Länk till Nörd på Pride
 

Nörd på Pride Manifestet:
Delar av dagens nördkultur hålls på många plan tillbaka av gamla skadliga värderingar som fortfarande anses vara normen inom nördpopulationen. Spelkaraktärer och gameplay är riktade till den heterosexuella vita unga mannen. Huvudpersonen liknar oftast den tidigare nämnda konsumenten och kvinnliga karaktärer figurerar som sexobjekt för denna (ex. Need For Speed).

Val av spelkaraktärers utrop och uttryck porträtterar bland annat manlig homosexualitet som det värst tänkbara som någon kan utsättas för (Exempelvis används frasen I'm getting fucked up the ass over here (ex. i BF3).

 

Vidare marknadsförs och säljs spel med hjälp av att objektifiera främst kvinnor. Lättklädda bröst och rumpor visas upp på spelförpackningar, postrar och i speltrailers (ex. League of Legends). Kläder som på manliga karaktärer blir hellånga byxor kan på kvinnor bli ett par små trosor (ex. World of Warcraft). Lättklädda kvinnor används för att sälja produkter (ex. Razer) och underklädestävlingar har till och med förekommit i jobbanställningsprocesser (ex. MSI)

 

Ännu är det inte tryggt för alla att vara sig själv eller älska vem man vill. Spelkulturen är i många fall heteronormativ och ofta homofobisk. Värderingar, uttryck och skällsord i dagligt tal och i onlinemiljöer bidrar till att hålla detta destruktiva synsätt levande, vilket skapar en miljö där spelare inte kan vara sig själva.

 

Vi vill visa att gruppen gamers är en heterogen grupp.
Gamers finns i alla möjliga former. Med detta manifest tar vi ställning och lägger därmed en grund. Vi vill visa mångfalden bland nördar både för oss själva, arrangörer och speltillverkare. När mångfalden blir synlig blir det svårare att blunda för att normen inte är sann.

 

Vi vill att alla ska känna sig välkomna på LAN och spelträffar.
Arrangörer har ett ansvar och bör arbeta utifrån en tydlig värdegrund som både ledning och personal är väl införstådda med. Diskriminerande eller kränkande behandling är aldrig okej oavsett om den kommer från arrangörer, personal eller volontärer.

 

Vi vill ha en onlinemiljö såväl som en fysisk miljö där alla kan vara sig själva.
Arrangörer och föreningar skall välkomna alla och arbeta inkluderande. Generellt behövs ett välkomnande klimat där glädjen över det gemensamma intresset är huvudsaken. Diskriminering, påhopp och sexism skall ej godtas vare sig det är i en fysisk miljö eller i en onlinemiljö.

 

Vi vill se en ökad mångfald bland karaktärerna vi spelar.
Fler karaktärer med olika ursprung och livssituation är något vi tror kan utveckla spelkulturen. Det ger möjligheter till större karaktärsdjup och gör det möjligt även för spelare utanför normen att känna igen sig i karaktärerna de spelar.

 

Vi vill att spel och tillbehör skall marknadsföras på ett relevant sätt.
Det finns nördar i alla olika former och sexistisk reklam osynliggör samt utesluter kvinnliga och homosexuella spelare.

manifest queer nerds hazard, pride nörd paraden gay rainbow regnbåge,
Idag fick Illidan följa med in till kliniken i sin nya tygbur och sitta inne på vårdavdelningen medan jag jobbade. Han såg ut att ha det ganska okej, när jag smög mig in vid ett tillfällle hade han till och med somnat utanför tygburen. Varför var nu knaskatt på kliniken kan man ju undra. Oroa er inte, det var inget farligt, han var där för lite profylax, det vill säga, förebyggande åtgärder. Idag fick han en vaccination mot kattsnuva och märkte inte ett dugg när han blev stucken. Duktig kisse, gick mycket bättre än sist, då blev han arg. En kollega lyssnade igenom hans hjärta också och hon tyckte att det lät bra, så det var skönt också. Med tanke på allt han varit med om är det skönt att några saker håller!
 
Det finns några saker alla kan och bör göra för sina djur, för att undvika sjukdom, lidande och, om vi nu ska vara helt ärliga och rakt på sak, för att undvika stora ekonomiska kostnader.
 
1. Vaccinera ditt djur. Katt och hund ska vaccineras vartenda år med ett års mellanrum enligt nuvarande rekommendationer. Vissa spexigare vaccin har andra tidsgränser, det får man kolla upp separat. Minns att ditt djur ska in för vaccination en gång per år bara, det är det viktiga!
 
2. Försäkra ditt djur. Veterinärvården får inga skattepengar för att sänka kostnaderna för djurägare. Kort sagt kan det snabbt bli fråga om ganska mycket pengar. Då är det bättre att försäkra sitt djur och betala in en liten summa pengar varje månad än väldigt mycket på en gång.
 
3. Borsta tänderna på ditt djur. Att ta tandsten på klinik kan man göra, men det är också dyrt, och dessutom mår en mun bättre av att alltid vara fräsch och fri från skador.
 
Jag insåg nu att detta inlägg skulle kunna fortsätta i all oändlighet. Vi säger som som såhär, jag får helt enkelt skriva separata inlägg om allt detta vid senare tillfälle. Läser ni detta och kommer på att aj tusan, min katt är inte försäkrad, när var det jag vaccinerade nu igen och usch vad det luktar illa ur min hunds mun, ja då är det hög tid att göra något åt det. Men ja, separata inlägg för dessa ämnen är helt klart värt att ta upp. 
 
Nu blir det dock sova för mig, var så trött tidigare idag att jag somnade strax efter att jag kom hem och vaknade först tre timmar senare.
vaccin, katt, försäkringar, djur,
Vad är strax under 10 centimeter i diameter och kliar fruktansvärt mycket? Jo, ett av mina många myggbett.
 
En vacker skogsstig, en härlig äng, långt vajjande gräs och här och var smultron att plocka. Det var en fin tanke, det var det verkligen mamma. Förutom den lilla detaljen att vi hade en ovanligt hög luftfuktighet igår vilket måste ha gjort att alla myggägg tyckte att nu, NU var det minsann läge att kläckas. Det var så mycket mygg att jag inte kunde tänka på något annat! I ren panik stannade jag up för att få klia mig riktigt ordentligt på vaderna bara för att inse att fem mygg omedelbart landade på mig. Jösses, jag framförde nån slags lustig dans som var ett mellanting mellan kliande och stampande hela vägen hem tills jag äntligen kom in i lägenheten och kunde klia mig ordentlig. Ljuva kliande.
 
Idag då, kom straffet. Lätt myggbettsöverkänslig som jag är var det ingen överraskning att finna mina vader svullna och röda imorse. Jag har upptäckt fler myggbett som har visat sig och har väl räknat ihop dem till strax över 20 stycken. Flera har smält samman till en större oformlig massa. Det har till och med varit så illa på jobbet att jag fick order om att smörja på lite xylocainsalva. Väl hemma nu har jag tagit en Clarityn, för de här enorma blafforna går inte att jobba med. Jag har till och med lyckats klia sönder ett, och det kliar fortfarande, det gör inte ens ont!
 
Utmattad är jag av allt kliande, nu blir det sängen!
Igår var jag ute och slarvade må ni tro. Inte förrän strax efter ett anlände jag till Gärdet tillsammans med en hel drös överförfriskade personer. Mysigt värre.
 
Äntligen har jag, Jeanette, Tove och Jonny fått tid att ses igen. Jeanette bjöd på en mumsig middag och en riktigt mäktig efterrätt i form av en chokladkaka och grädde. Vi tog alla om, men det tog några timmar mellan bitarna! Puh!
 
Det som är roligast är ändå, förutom att vi skrattar väldigt mycket varje gång vi ses, att vi får se hur livet ter sig för varandra. Det verkar som om vi alla har satsat på en karriär inom vården på något sätt. Jonny ska börja arbeta med att undervisa handikappade barn, Jeanette är läkarsekreterare om jag inte helt missuppfattat alltsammans, jag kommer snart vara legitimerad djursjukskötare och Tove pluggar till läkare i Umeå. 
 
Vi börjar bli vuxna med andra ord. Och ändå är vi så lika våra yngre jag. Kanske är det sant så som många har sagt till mig. Man blir egentligen inte mycket äldre än 17. Bara ens erfarenheter gör att man klarar av vissa situationer bättre och ändrar sina värderingar. Det finns ingen magisk knapp som gör att man blir tråkig och har svar på allting bara för att man uppnått det magiska stadiet vuxen. Istället är det en process där man blir vuxen i vissa delar utav sitt liv i taget. Jag tror att betala egna räkningar var ett stort steg för mig, tjäna egna pengar, flytta hemifrån. Nu har även Jeanette fått en lägenhet och flyttat, många vuxenpoäng där vill jag bara säga! Dessutom är lägenheten ruskigt fin. Köket är helt underbart och planlösningen spännande på ett bra sätt. Roligt! Det inspirerar mig, och jag längtar mer nu efter en egen lägenhet i Stockholm efter examen. (Ja, med Fluffigt givetvis. Och katten.)