You Know You Are A Veterinary Nurse When...

0kommentarer

Under många år kom jag på serieidéer till en nördig webcomic som aldrig riktigt blev av. I de tidigaste bilderna i Artwork-kategorin kan ni hitta bilder därifrån. De föreställer olika hjältar från Dota. Det fanns många anledningar till att den inte blev av riktigt, framförallt brist på kunskap i hur jag snabbt skulle kunna producera dem. Åtminstone tillräckligt snabbt.
 
Så gick åren och när jag började arbeta så kom den ena lustiga situationen efter den andra. Ja den kanske inte är lustig för oss utomstående, men den är lustig för oss. Ibland stöter vi på sådana dråpliga situationer att man bara måste skratta åt dem... Och ibland behöver man göra en webcomic om dem. Jag försökte leta lite för att se om det redan fanns en därute som just behandlade vad djursjukskötare eller motsvarande råkade ut för. Hittade inget. Det mesta är centrerat runt veterinärer eller i alla fall en veterinärklinik som helhet.
 
Det som då slog mig var att en webcomic på samma vis kunde vara undervisande på flera sätt. Dels för att visa vad vi djursjukskötare, eller motsvarande, gör i vårt arbete, men kanske också ge en inblick i djursjukvård och vad man kan se upp med som djurägare. För att göra detta delade jag upp min serie i två delar, dels själva bilden, och under den, en förklarande text.
 
Webcomicen blev på engelska, för jag tror det finns en bredare publik därute. Ni kan hitta serien här. Den utkommer varje onsdag, så det kanske kan vara idé att börja prenumerera på den, lägga till i bloglovin' eller något dylikt för att komma ihåg den. Ja om ni tycker den är underhållande förstås.
 
Rent teknikmässigt så arbetar jag genom att göra skissen till en bild i blyerts varpå jag sedan gör linearten digitalt och därefter färgläggningen likaså. Mer om karaktärerna och tanken bakom dessa vid ett annat tillfälle! Nu ska jag göra mig iordning för att åka och jobba!

Kommentera

Publiceras ej