På äventyr i Orminge

0kommentarer

När man går ut utanför sin dörr och dessutom utanför sin port sent på kvällen är det en god idé att ta med sig nyckeln som öppnar upp till porten. Överflödigt att säga kanske, det gjorde inte vi. Bäst som jag, Illidan och Fluffigt skulle gå in upptäckte vi att det kunde vi inte alls det. Där stod vi, utanför porten och tittade in på vår ytterdörr, blott en meter från där vi stod. Inte hade vi telefoner med oss heller. Det finns dock flera fördelar med att bo i Orminge, och en av dem är att Fluffigts pappa bor en fem minuter därifrån. Kort sagt gick vi alla tre raskt bort mot Kajs lägenhet i hopp om att han var hemma.
 
 
Fluffigt och katten på väg till Kaj. Eftersom katten går lite långsamt om man ska i en specifik riktning valde vi att bära honom. Väl utanför hans balkong såg vi att alla persienner var neddragna, och det gör ju att man måste ställa sig den intressanta frågan, är vi verkligen vid rätt lägenhet? Vi kom ju nämligen inte in i hans port heller, och det enda kvarvarande alternativet var att klättra genom buskarna, hoppa in på balkongen och knacka på balkongdörren. Detta hade kunnat vara minst sagt lite pinsamt om det visade sig att det var fel lägenhet. Fluffigt klättrade, hoppade och knackade och förvirrad visade sig Kaj i dörröppningen. Kvällen var räddad!
 
Efter ett telefonsamtal fick vi låna en nyckel av en granne Fluffigt känner sen sin uppväxt här och en stund senare var vi åter inne i lägenheten. Det kommer dröja länge innan vi gör samma misstag en gång till.

Kommentera

Publiceras ej