Studiegruppsmöte på café

0kommentarer

Frost omslöt varenda gren idag när jag strax efter lunch gick ner till Nockes café för att möta resten av gruppen och diskutera de två kapitel som vi lyckats få tag på och skulle läsa för att nu idag diskutera. Boken är inte fantastiskt spännande. Lite luddigt och generellt berättar den om vetenskapligt skrivande. Extra roligt blir det att läsa om hur viktigt det är med god kvalité på sin vetenskapliga text med allt vad det innebär och därefter upp täcka att författaren har stavfel, generella beskrivningar och, min favorit, lyckas använda samma ord två gånger när han ska förklara skillnaden mellan de båda orden.
 
Jag måste erkänna att vårt möte till större delen gick ut på att diskutera en hel del annat. Det är så mycket information om allt möjligt just nu och det är svårt att hålla fokus på bara en sak. Bland annat tog vi upp de gröna band vi kommer kunna köpa för 75 kronor till vår avslutning, något som i alla fall gruppen tycker känns roligt med tanke på att vi inte riktigt tar examen vid avslutningen. Veckan därpå har vi nämligen hemtenta, och sedan väntar vi alla på betyg i alla ämnen så vi kan skicka in papper och få ut legitimationen. Avslutningen känns med andra ord lite tam. Och appropå avslutningen så har EoD hela dagen planerad, något vi absolut inte har ännu. Deras lärare anordnar bland annat en lunch för dem, medan vi mest har avslutningen planerad och på kvällen, för de som vill, balen. Jag tror många med mig känner att extra hyra känns mindre roligt och väljer att flytta samma dag. Troligtvis kommer morgonen ägnas åt att packa in saker i en flyttbil och sedan köra så snart avslutningen är klar.
 
Etikdagen var en annan sak som skapat mycket irritation. Tanken är att vi ska ha etikdag i Uppsala, och det var bara ett enda datum som fungerade för veterinärstudenterna. Tyvärr dock ett datum som infaller mitt i vår redovisningsvecka för examensarbetena. Detta skulle innebära att vi åker dit med buss tidig morgon och kommer hem sen kväll och därefter förväntar sig någon att de som drabbas mest ska kunna hålla en bra redovisning dagen därpå. Verkar det rimligt? Om veterinärstudenterna får säga sitt om lämplig dag måste ju vi få säga nej till det här ytterst korkade förslaget. Vad mera är, veterinärerna kan ju åka buss till Skara istället, så förlorar vi inte mer tid än en vanlig skoldag ungefär. Lite respekt åt båda hållen borde förekomma.

Kommentera

Publiceras ej