Realistisk tidsplan

0kommentarer

Gör en realistisk tidsplan står det i uppgiften. Realitisk. En sådan som går att genomföra alltså. Nu har jag försökt, jag har verkligen försökt, men svårigheten ligger inte direkt i att hitta på när man ska hinna allt man ska göra utan i att faktiskt veta när det är rimligt att man ska hinna med någonting. Vi har två kurser som går samtidigt som exjobbet, vårdhygien och anestesiologi. Den sistnämnda har vi inte fått ut schema på vilket gör det minst sagt lite klurigt när det kommer till att planera kring de veckorna. Hur ska jag planera när jag ska utföra min studie när jag inte vet exakt hur jag ska utföra den och när djursjukhusen har tid att ta emot mig? Attans att jag inte var smart eller bekväm nog att enbart göra en litteraturstudie. Men å andra sidan, jag gör en studie som kan vara till nytta för djursjukskötare. Jag tänker mig att det är svårt att banta en katt om man inte kan bedömma hullet på den och kan se när den är så att säga klar. Bara en tanke sådär.
 
Jag har nyss mailat iväg min arbetsplan till min handledare samt försökt boka möte för att bekräfta att min studie inte kräver en etisk prövning. Jag hoppas verkligen jag slipper det, för dete skulle underlätta. Den kommer säkert behöva revideras flera gånger, men än så länge ser min realistiska tidsplan ut såhär:
 

V4 Påbörja arbetsplan. Artikelletande. Val av protokoll. Kontakta djursjukhus för studie.
V5 VÅRDHYGIEN. Artikelletande. Påbörja protokollinstruktioner, patientformulär samt godkännandeformulär.
V6 VÅRDHYGIEN. Påbörja introduktion, material och metod.
V7 VÅRDHYGIEN. Studie.
V8 Arbetsplan färdig. Studie.
V9 ANESTESIOLOGI. Hz.
V10 ANESTESIOLOGI. Påbörja sammanställning data.
V11 ANESTESIOLOGI. Sammanställning data.
V12 ANESTESIOLOGI Introduktion verision 1.0 klar.
V13 PÅSKLOV. Datasammanställning, material och metod verision 1.0 klar.
V14 Inlämning introduktion. Läs och konstruktivt kritisera gruppmedlemmars arbete.
V15 Påbörja renskrivning resultat och diskussion.
V16 Inlämning material och metod. Läs och konstruktivt kritisera gruppmedlemmars arbete.
V17 Renskrivning arbete.
V18 Inlämning till opponent och handledare. Genrep redovisning. Läs och konstruktivt kritisera gruppmedlemmars arbete.
V19 Inlämning till opponent inför redovisning.
V20 Redovisning
V21 Inlämning måndag den 20 maj.

Så för den som faktiskt läser igenom denna är det lätt att inse att en himla massa arbete börjar redan denna vecka. Jag har hunnit leta artiklar, jag har gjort den första verisionen av arbetsplanen, har kontaktat ett djursjukhus men har inte helt och hållet valt protokoll. Kort sagt ska denna vecka ägnas åt protokoll och vidare kontakt med djursjukhus samt bekanta. Det sistnämnda där fick mig att inse att jag borde kunna fråga runt bland mina vänner och bekanta i Stockholm som har katt. Aha!

Kommentera

Publiceras ej