Arbetsplan: Bakgrund, Metod, Syfte

0kommentarer

Idag fick vi en genomgång av hur vår arbetsplan är tänkt att fungera. Det är ett dokument som kommer bollas mellan handledare och student tills vi båda är nöjda med den och innehåller bland annat en beskrivning av vårt arbete, men viktigast av allt, en tidsplan. Tidsplanen känns som det svåraste just nu. Givetvis vill man vara ute i god tid, samtidigt är det svårt att pressa in hur mycket som helst med tanke på att vi kommer ha två kurser insprängda i examensarbetet, vårdhygien 3 och anestesiologi 2. 
 
Mitt första utkast som min handledare säkert kommer vilja tweaka lite för bakgrund, metod och syfte är i alla fall klara redan. Vår förmiddagslektion tog nämligen bara en halv timma, vilket gjorde att vi totalt hade tre och en halv timmar på oss att äta lunch och utöva valfri aktivitet. Vi som var duktiga använde oss av tiden för att leta artiklar och fylla i arbetsplaneringen.
 
 
Så, här kommer de delarna som jag är relativt klara med. Jag tror det kan gå bra, måste bara höra av mig till djursjukhus samt bekanta för att få tag på katter och djurägare.
 
BakgrundMånga katter som besöker kliniken är inte i optimalt hull vilket medför ökad risk för sjukdomar och vid olika behandlingar. Det kan vara svårt att veta om en katts hull är optimalt genom att enbart titta på vikten eftersom katter kommer i många olika storlekar. 

Metod
Arbetet är i två delar, en litteraturstudie och en praktisk studie. Den praktiska studien är tänkt att ske genom kontakt med djurägare via djursjukhus samt bekanta. Två metoder att bedöma katters hull väljs och genomförandet av dem beskrivs. Därefter får djurägare samt djursjukskötarstudenten bedöma kattens vikt enligt dessa protokoll. Kattens vikt, ålder, kön samt identifikationssignalement noteras. Godkännande av djurägare för datainsamling samt fotografering och fritt användande av bilder skall samlas in.
 
SyfteSyftet med denna studie är att se om det finns en bra objektiv metod för att mäta katters hull samt att se hur djurägaren själv uppfattar sin katts vikt. Studien syftar även till att få en bild av fördelningen i hull hos de undersökta katterna.

Kommentera

Publiceras ej