Bilder till exjobbet

0kommentarer

Det finns en fördel med att rita och fotografera egna bilder till exjobbet, man slipper problemet med copyright. Sen får man det precis som man vill ha det också, vilket är en annan mycket stor fördel. Dessa är egna bilder jag gjort baserat på: Hawthorne, A. J och Butterwick, R. F. (2000) The feline body mass index - a simple measure of body fat content in cats. WALTHAM Focus Vol 10, No 1. 32-33, då de som fanns var i väldigt dålig kvalité och dessutom på engelska. Eftersom jag skriver arbetet på svenska kände jag att det inte finns någon anledning till att försvåra det hela ytterligare för någon som vill sätta sig in i hullbedömningsmetoder. 
 
Den första underbara bilden på en lika underbar formel, *host*. Den ser verkligen fruktansvärt komplex ut i skriven form, ni kan ju tänka er själva med alla parenteser som krävs, som en bild tycker jag man får en annan överblick. Anledningen till att jag har valt att ha kvar Rib Cage och LIM, trots att det är engelska förkortningar, är helt enkelt för att det ändå måste vara förkortningar där. Bröstkorg är förvisso lika långt, men bakbenets längd? Nej, förkortningarna förklaras ju ändå. Det är som alla formler, någonting måste en variabel heta.
 
Denna färgglada skapelse finns även i gråskala, eftersom våra arbeten ska gå att använda om de trycks ut i svartvitt. Denna tabell är översatt till svenska. Bakbenets längd i centimeter syftar på avståndet mellan knäskålen och hasspetsen medan bröstkorgens omkrets skall mätas vid det nionde revbenet.
 
Jag kanske ska tillägga, att vill ni använda mina bilder får ni göra det, bara de inte ingår i någonting som skall gå till försäljning!

Kommentera

Publiceras ej