Tänk vad lite dygnsvridning kan göra...

0kommentarer

Jag blev lite besviken igår när jag fick ett sms:et som talade om att jag blir besökslös idag. De skulle inte hinna förbi Skara. Detta gjorde i alla fall att jag bestämde mig för att om jag nu inte måste upp i vettig tid, då måste jag inte heller gå och lägga mig i vettig tid. Appropå det i sin tur, jag har för mycket fri tid och det är inte bra. Det slutar med att jag vrider på dygnet. Eller, dåligt och dåligt, bara lite annorlunda skulle jag vilja säga.
 
I vilket fall, eftersom jag hade så mycket mer extra tid att vara uppe på igår så satte jag igång med ett sådant där mastodontprojekt igen. Bakgrunden till det är att jag verkligen måste plugga och repetera alla muskler, men det är oerhört tråkigt att bara renskriva och titta på bilder tills ögonen går i kors. Speciellt när jag vill rita, och skriva, och en massa annat kreativt och konstnärligt. Så jag slog ihop dem båda och har gjort ett nytt försök på att rita en häst med alla muskler som vi ska lära oss!
 
Vissa går inte riktigt, exempelvis subscapularis. Det ligger liksom en massa annat över den! Då får jag i sådana fall rita flera djur där vissa har avskalad muskulatur. Vissa muskler är inte exakt så som de ska vara för att jag ändå försökt få med delar av andra för att få ett hum om var de sitter någonstans. Svårast har givetvis varit att anpassa formen på musklerna efter rörelsen på hästen. Till min hjälp har jag powerpointpresentationen från föreläsningen som vi fick ut, boken Hästmassage samt en bok som heter Anatomisk Tecknarskola där bland annat häst ingår. Och eftersom jag inte kan rita bara en häst så blev det en en enhörning istället.
 
Work-In-Progress-bild kommer här, denna är inklusive flowskiss och en mer detaljerad skiss.

Kommentera

Publiceras ej