Hästens exteriör - kan väl jag!

1kommentarer

Idag hade vi praktisk hästhantering som just denna gång innebar att vi fick försöka hitta alla möjliga och omöjliga kroppsdelar på hästen. Jag trodde att jag hade koll på hästens exteriör, men det visade sig ju snart att det hade jag inte alls det.

Nu efteråt känns det som om jag lärde mig en hel del, och förhoppningsvis kommer jag ihåg det mesta också. Jag ska säga att det hjälpte en hel del att verkligen få peta på hästens delar! Jag menar, kindkedjegropen t.ex, den har jag trott varit där någonstans där kindkedjan sitter... Sen viftar man lite svävande runt området vid hästens haka ungefär. Kindkedjegropen är området bakom hästens haka där pälsen övergår till huden vid hakan.

Till råga på allt har jag kämpat med att lära mig de latinska namnet på de 45 ben i hundens skelett som vi måste kunna. Puh säger jag bara! Jag fick använda min gamla glosinlärningsteknik för att pränta in merparten av orden i skallen.

Slutligen då så har vi PBL-möte imorgon att se fram emot. Jag hamnade i gruppen Pelvis. Suck. Av alla skelettdelar fick jag pelvis, maximal otur eller vad?

1 kommentarer

Mamma

15 Sep 2010 10:49

VAD är PBL? Antar att P står för praktisk och L för lära, men B då? Bärs? Ben? Boutolism? Förklara för din vetgiriga mamma...

Och vad är det för fel på bäckenet? Visserligen minns jag bara Iliaca nånting... fasiken också! jag minns ju inte den heller... :( Men jag vet var den sitter för jag måste hitta den varje gång jag ger intramusc i Glutea!

Puss puss!

Kommentera

Publiceras ej