CSN-problem. Igen.

0kommentarer

Alltid problem med CSN.
Det var så mycket bätte för i tiden när jag inte hade pluggat på högskola/universitet förut. Då bara godkändes ens ansökan utan trubbel.

Idag fick jag svar att det saknas uppgifter i min ansökan. Nu vill de veta om jag studerade på heltid och ha ett intyg ifrån skolan, samt betyg ifrån de kurser som jag inte kan ge dem betyg på i och med att jag inte gjorde de sista delarna på den allra sista terminen som ingick i den stora gemensamma kursen där man får betyg. Hängde ni med? Flera små kurser bildar en stor kurs, och det är den på den stora kursen som betyget sätts. Missar du en av de små får du inget betyg. Kul va? Så trots att jag har studerat på Nackademin som jag ska och gjort alla uppgifter i 1½ år av 2 möjliga anses det inte som om jag klarat tillräckligt många poäng.

Jag försöker tänka tillbaka på mina studier vid lärarhögskolan och vid Nackademin. Vad vore jag utan de lärdomarna? Borde jag ha hoppat på den här utbildningen direkt? Svaret är att jag först och främst inte kunnat hoppa på den här utbildningen direkt. Dels krävdes det praktik då, och därtill hade jag inte klarat av att bo ensam för fyra år sedan. När jag avbröt studierna på Nackademin trodde jag att jag gjort allting rätt. Jag lämnade in alla mina uppgifter på kurserna jag läste, så att jag visste att jag skulle få godkänt. Jag kollade med csn så att allt var som det skulle med utbetalning av studiebidraget så att det var i sin ordning. Det var det. Jag har inte kunnat göra något annorlunda känns det som. Mer än att inte ha pluggat det jag pluggade innan det här.

Förhoppningsvis löser det sig, i värsta fall har jag plan B. Banklån. Det har bättre ränta men ingen bidragsdel.
När allt det har löst sig ska jag ansöka om bostadsbidrag också. Länken går till en informationsbroshyr om vad bostadsbidrag är och när och hur man kan söka det. Jag kommer skriva mera om det hela när det är dags.

Kommentera

Publiceras ej