Vilken väg skall vi vandra nu?

2kommentarer

När detta inlägg publiceras är jag på väg hem igen. Tre år blev till tre dagar som gick till ända. Jag minns såväl dagen när jag gick hem från stationen där Fluffigt stigit på bussen hem till Stockholm sedan han spenderat den första natten i Skara med mig, så att jag fick chans att vänja mig lite. Innan dess avskydde jag att sova ensam. Kanske är det katten som varit min vän och sällskap under alla dessa år eller kanske är det bara det faktum att man tvingas anpassa sig och lära sig som gjort att jag nu är mer självständig än någonsin. Det visade sig att min mamma hade rätt, åtminstone för mig. Man bör bo själv någon gång i sitt liv. Det ger en styrka som är svårt att uppnå om man alltid har stöd och hjälp i en annan person.
 
Jag vågar påstå att jag är en bättre person nu än när jag först kom till Skara. På samma sätt som jag utvecklats som person har jag också vuxit i min yrkesroll. Nu mer än någonsin är jag övertygad om att en förbättring av världen enbart kan ske genom kunskap. Med kunskap menar jag inte enbart information och kunskap som vi genom olika medier tar till oss, utan också hur vi granskar och värderar den information som erbjuds oss. Detta för mig till vad detta inlägg skall fokusera på.
 
Vägen till Skara.
Jag skapade denna blogg året innan jag kom in på Djursjukskötarutbildningen. Jag skrev om mitt liv och mina studier då jag försökte höja mina gymnasiebetyg samtidigt som jag gjorde högskoleprovet. Sen kom jag in på utbildningen, och ni har kunnat följa min väg genom Skara under tre år. Nu är jag på väg från Skara, och då är frågan vad bloggen skall handla om nu. Jag kan inte beskriva vad jag gör på min arbetsplats, det anser jag inte är förenligt med god yrkeskodex, och dessutom är många upplysningar förbjudna att delge öppet på grund av en tystnadsplikt som även vi i djurhälsopersonalen har. Vad jag däremot hoppas på är att kunna informera och argumentera för olika områden inom djurhälsa och djursjukvård. Detta kan vara kopplat till vad jag ser ofta inom mitt yrke, även om det då inte kommer vara knutet till enskilda patientfall exempelvis. Målet är för mig att jag kan finna trovärdiga och relevanta källor för att styrka mina påståenden. När jag skriver något vill jag kunna tala om var jag fått denna information från, och detta är något jag tycker ni alla skall kräva ifråga om olika råd ni får och eller finner själva.
 
Jag vill även få använda bloggen för att sprida nyheter om spel, särskilt eftersom jag ofta skriver debatterande artiklar med koppling till genus och sexuell läggning, något som ligger mig varmt om hjärtat. Att jag får skriva för Ctrl Alt Elite är en ynnest, och jag är mycket glad över den möjligheten. 
 
Debatterande argumenterande inlägg tycker jag är roligt att skriva. Jag anser att man skall ha goda argument och fakta i ryggen innan man går ut och påstår eller tycker saker. Man skall också kontinuerligt utvärdera sina åsikter i olika frågor. Ett kort sidospår, detta är otroligt svårt! Jag var inte i närheten så bra på detta som jag är nu efter tre års akademiska studier! Och stort tack till Christina, min kommunikationslärare. Med hjälp av den sista kursen fick jag en helt annan förståelse för hur jag själv reflekterar, och det har givit mig en helt ny självkännedom.
 
Slutligen vill jag få skriva om sådant som gör mig glad att skriva om.
Om bilder jag ritat, spel jag spelat, vad katten gjort för knas och om böcker jag skriver.
Jag hoppas att just Du vill följa med mig.

2 kommentarer

Anna

23 Jun 2013 11:32

hej!
Så glad att jag trillade över din blogg med så mkt info om utbildningen! Har sökt inför hösten och håller tummarna för fullt! Undrar lite hur det vara att finna boende? Vet inte om jag är sent ute om jag börjar kika nu el tidigt (spec eftersom jag inte ens vet om jag kommer in även om det borde finnas en god chans) Var är det vanligast att ni studenter bor i skara o hur hittar man enklast bra boende? :)

Svar: Hej!
Dels så finns det korridor (djurfritt), 1:or och 1½:or via Centrumbostäder där de flesta bor. Görans Fastigheter samt Winsarp är två andra som hyr ut. Det är inte svårt att finna bostad, däremot vill man nog vara ute i god tid för att få en så bra hyra som möjligt.

Lycka till!
Jag hoppas att du kommer in och att vi i framtiden blir kollegor!
Skriv gärna igen om du har fler frågor.
Ardente

Anna

02 Jul 2013 13:01

Tack för svaret:) fick sådan inspiration o brådis efter att jag kommenterade senast att jag redan varit en vända i skara o skrivit kontrakt på för en etta^^ tänkte också just det att om man vill bo bra o nära och ha möjlighet att välja så kanske det var värt att chansa! Så nu är det 10 dgr spänd väntan till antagningen! tack så mkt o det hoppas jag också:))

Svar: Roligt!Jag hoppas att du får tre fantastiska år i Skara och Uppsala, och sen när du kommer ut att du kan berätta mer om allting nytt som forskningen ännu inte kommit fram till och som jag inte har en aning om =D
Ardente

Kommentera

Publiceras ej