Elektroterapi

0kommentarer

På förmiddagen hade vi en väldigt intressant föreläsning om vad, hur och varför elektroterapi är och används. Otroligt rolig föreläsare som demonstrerade på sig själv hela tiden! Tydligen kan elektroterapi användas som muskelfunktionsförbättrare, dels vid skada, men också, och detta tyckte jag var mest intressant, för att bibehålla muskeltonus. Tänk er att en patient råkar ut för en skada som gör att han/hon inte ska röra på ett ben på lång tid. Detta kommer göra att musklerna förtvinar. Med hjälp av elektroterapi kan man stimulera musklerna utan att röra benet där det inte skall böjas och på så vis bibehålla en större andel av muskulaturen än vad som annars vore möjligt.

Om drygt en och en halv timma ska vi bege oss ner till KTC för en praktiskt lektion där vi ska få testa på oss själva. Roligt! Fast lite läskigt. Jag känner inte att jag är en stor anhängare av de som gillar att mina muskler kontraherar utan att jag bett dem om det! Kanske ändras det idag efter att få ha testat på och känt att det inte är obehagligt.

Nej, nu blir det mer arbete på seminarieuppgiften. Jag sitter och renskriver ihop min grupps arbete och tog en kort paus för att blogga.

Kommentera

Publiceras ej