Plugga med Illidan

0kommentarer

först av allt vill jag säga att jag tror att det är betydligt lättare att ha en katt som husdjur än en hund när det kommer till att behöva plugga väldigt mycket om dagarna.

När jag kom hem nu under en långlunchrast satt Illidan i köksfönstret och tittade ut. Han märkte inte när jag klev inte genom dörren, han tycktes inte känna av vindraget heller. Jag tog av mig skor och jacka och gick lite tyngre än vanligt fram emot bordet för att han kanske skulle känna av vibrationerna, men han var helt upptagen med att stirra ut på något villebråd. Jag kunde inte låta bli att undra hur världen ter sig för honom. Tycker han att jag teleportar runt i lägenheten och helt plötsligt kan materaliseras någonstans helt slumpvis, eller förstår han att han helt enkelt har missat när jag kom in genom ytterdörren igen baserat på att han, när han har haft ögonen på mig, sett hur jag beter mig i vanliga fall.

Att plugga med Illidan då... Efter att jag satt mig vid bordet och blåst lite försiktigt på honom så han ska märka mig, hört hans förvånade jamning och strykande hälsning satte jag mig för att renskriva biokemianteckningarna. Min katt lägger sig duktigt bredvid mina båda block och relaxar tills han helt plötsligt får för sig att leka med mitt block och anfaller det! Med klor och tänder neutraliserade han mitt renskrivningsblock tills jag plockade bort hans tassar från det, klo för klo, och skuffade honom åt sidan. Efter det var det kört. Då skulle han ligga på blocket. Min taktik i detta läge är att flytta honom några centimeter i taget där jag ska komma åt att skriva eller se att läsa.

Visst, jag kan bara lyfta ner honom, men jag vill ju ha sällskap när jag pluggar. Alltså måste jag lära honom att ligga nära men inte ivägen, något som jag inte direkt kan förklara för honom. Istället lär jag honom att respektera mina förflyttningar. Jag kan t.ex ta fram en filt som jag lägger på bordet och sedan placera Illidan på den, då stannar han där istället för att lägga sig på mina block.

Nu är det tid att renskriva mera innan jag ska cykla ner till skolan igen för att få återse min rapport som jag inte är helt nöjd med. Jag insåg att jag glömt att skriva en bra sammanfattande mening om vad jag kommit fram till att djuromvårdnad är, men det får gå ändå. Jag har många rapporter på mig att göra bättre ifrån mig.

Kommentera

Publiceras ej