Ardentes tankar en ljum vårkväll

0kommentarer

Vilken härlig årstid våren är!
Jag har öppnat fönstret och utanför hör jag motorvägen där bilarna rusar förbi, och det i sig är ju inte speciellt magiskt, men alla de andra ljuden, de ifrån småfåglarna som kvittrar, och det karakteristiska lätet ifrån fiskmåsarna med löfte om en sommar, det är magiskt det. Jag kan känna hur den svala kvällsluften blåser in genom fönstret. Se ljuset ifrån kvällens sista solstrålar. Det är mysigt.

På dagtid hittar man andra vårtecken, som när de första lökväxterna börjar blomma, när snöhögarna smälter såpass att det bara är en svartgrå massa av grus och damm kvar, när gatorna som är överrösta med allt detta grus blir rena igen, efter att städmaskinerna varit där. Och för att helt skippa den filosofiska något pastellfärgade beskrivningen av vårtecken, kan jag även nämna att ett säkert vårtecken är när alkisarna blommar ut på trapporna.
Bli nu inte arga för att jag nämner det. Jag tycker precis som många av er därute att alkoholism är tråkigt och något som många människor är i behov av hjälp för att bli fria ifrån, men jag anser också att man får lov att tala om, skämta om och diskutera saker som både är bra och dåligt för människor.

Som ni kanske märker känner jag mig lite filosofiskt lagd. Jag bara skriver på, och ser vad som tycks komma ut ifrån mitt knackande på tangenterna. Min bild jag publicerade tidigare idag har över 1000 views. Så mycket har jag aldrig ens kommit i närheten av på Deviantart, där man måste hora runt som det kallas, för att få besökare till sin profil. Nu kom det igen, ett sådant där obekvämt ord. Ett ord man kanske inte bör använda. Deviantart är ett forum för bilder och termen att hora runt betyder ialla fall, rent praktiskt sett, att man måste besöka en massa andra användare och skriva kommentarer på deras bilder och säga att de är bäst, även om man inte är ett dugg intresserad, för att få dessa människor i sin tur att kika in på ens egen profil. Och gör man detta tillräckligt bra, då blir man så populär att man syns under kategorin för de populäraste bilderna, och därmed får man fler besökare. Lite som det fungerar med bloggar också. Faktum är att det är exakt så det fungerar med bloggar.

Nu ska jag ta vara på den här skrivarlusten, och sätta mig att arbeta med en bok jag håller på att skriva. Jag fick ge upp mitt 3D-projekt med Enidno, för så länge som mitt grafikkort inte riktigt tycks vara kompatibelt med programet ifråga så går det bara inte. Jag är inne på mitt elfte A4-blad, och min gissning är att hela boken blir på runt fyrtio stycken, men vi får se. Åter igen, det är ju jag det här. Jag avslutar sällan alla de egna projekt jag påbörjar. Det är så mycket annat, som skola och arbete som kommer ivägen. Men vissa saker fortsätter jag med. Och någon gång måste de ju blir klara.

Kommentera

Publiceras ej