Tränar inför den stundande opponeringen

0kommentarer

För första gången skall vi imorgon opponera på en klasskamrats arbete, och det innebär ju sin tur att någon annan skall opponera på ens eget arbete. Det kändes ju helt okej. Tills jag igår insåg att det även innebar att skriva ett antal frågor som klasskamraten skall besvara och tvärtom, det vill säga, jag skall besvara frågor ställda av klasskamraten. Eftersom det inte är tillåtet att gömma sig under bordet vid frågestunden efter presentationen så gäller det att ha bra svar på frågorna.
 
Nu skall jag komma på tydliga, bra och genomtänkta svar på följande frågor:
1. Finns det några fler funktionsbortfall än hälta hos patienten?
2. Skulle du använda dig av hydroterapi för katt? Varför/varför inte?
3. Finns det någon skillnad på kravet av stimulering och omvårdnad hos en innekatt respektive utekatt? Eftersom patienten är en utekatt behöver djurägarna tänkta på något speciellt?
4. Vad tycker du själv att du kunde ha gjort bättre?
 
Som svar på fråga ett, patienten hade ett litet skrapsår på höger knä, sover och vilar mer, undviker höga hopp. Hydroterapi på katt kan absolut fungera men kräver helst att man tränar vattenhantering i förväg genom bada katten hemma först och sedan träna i water walkern tillsammans med katten. Spontant gissar jag att detta är bäst att genomföra vid en planerad operation så att man kan träna i förväg. Om Illidan skulle klara det? Lätt! Stimulering och omvårdnad skall alla katter få, men utekatten kommer inte få gå ut på tre månader i alla fall. Mycket beror på temperamentet och om man kan vara ute tillsammans med sin katt och på så sätt kontrollera aktiviteten. Den sista frågan gör att det blir helt tomt i huvudet. Ehm. Jag kunde ha haft en roligare färg på ppp?
 
Mina frågor kommer säkert ge min stackars opponent en del huvudbry också!
1.Vilket hemgångsråd är det viktigaste för DÄ att följa? (Generellt och i patientens fall)
2. vad ska vi lägga märke till för att snabbt skilja ålderstecken från osteoartrit?
3. varför anser du att en våg är bästa sättet att mäta övervikt när det inte säger något om fett- och muskelförhållandet?
4. Om DÄ inte har råd med hydroterapi, vad kan de då göra hemma?
 
Det är ju ganska sällan som jag skriver så här exakt om olika arbeten vi arbetar på, och det är helt enkelt för att det mesta vi arbetar med är kodat! Om jag då lägger ut delar här så skulle ju min identitet potentiellt röjas och så vidare och så vidare. Eftersom detta skall presenteras innan inlämningen av det skriftliga arbetet så anser jag att det är helt okej denna gång. 

Kommentera

Publiceras ej