Vad tusan är ett larp?

0kommentarer

Nu när jag har kommit hem till Skara igen har jag haft lite mer tid att ägna åt mitt skrivande för CtrlAltElite. Inte mindre än två artiklar blev det idag. Det är särskilt en jag vill få berätta om, för jag tyckte att det var riktigt häftigt.
 
Min originalartikel kan ni hitta här. Givetvis hoppas jag att ni läser artikeln. Blir det jag skriver mer läst så hjälper det sidan massor. I alla fall, igår insåg jag att jag blivit tilldelad den här nyheten, och först var jag helt övertygad om att det rörde sig om ett datorspel. Det kändes ändå som om något inte riktigt stämde, jag fick liksom inte ihop texten alls när jag läste igenom sidan jag blivit hänvisad till. Till sist dök ordet larp upp. Larp, tänkte jag, vad är det? En wikipediasökning avslöjade att larp stod för Live Action Role-Playing, alltså det vi svenskar kallar för levande rollspel eller lajv! Helt plötsligt klarnade bilden betydligt.
 
I Göteborg ska de ombord på den gamla jagaren Småland lajva i tre hela dagar med ett tema som baserats på Battlestar Galactica. Vad som är riktigt coolt med det hela är att de kommer styra upp inredningen så att skeppets interiör blir tillfälligtvis förvandlat till rymdskeppet The Celestia. Inget fel på engagemanget där inte!
 
Förutom att jag fick nys om ett riktigt coolt event vars like jag inte ens visste existerade, har jag lärt mig ett nytt ord. Larp. Kanske man ska larpa någon gång i framtiden?

Kommentera

Publiceras ej