Plast och värme går inte ihop...

0kommentarer

Resultat: Golvet i mitt kök har nu ett rektangulärt brännmärke, i samma storlek som en liten ugnsform.
 
Min spis är av en liten modell. Så liten, att den bara har tre plattor. Det är inte helt intuitivt vilket vred som är kopplat till vilken platta, Man kan säga att olyckan som skedde var ett samarbete mellan mig och Fluffigt. Fluffigt satte nämligen på fel platta. På den platta som blev påslagen men som vi ju trodde var helt avstängd stod den ugnsform i glas som vi senare skulle använda till vår potatisgratäng. 
 
Av någon anledning upptäckte jag att fel platta var på och tänkte ta av formen för att den inte skulle bli varm. Som tur var kände jag försiktigt på den först, kunde konstatera att den var varm och tog därefter i den med grytlapparna. Tråkigt nog för mig är de relativt tunna, och tro mig, formen var varm, riktigt varm! Jag, som inte brukar ha problem att hälla av pastavatten utan grytlappar, och klarar av att lite vattenånga, insåg att antingen måste jag ställa ifrån mig formen, eller också så tappar jag den! Spisen var uteslutet. Ovansidan på frysen är av plast. Diskbänken var full av ingredienser till maten. Så vad ser min hjärna? Jo, golvet, som är gjort för att likna klinkers! Bra, det är kallt och tål värme tänker jag och ställer ner formen på golvet. Det var fler än ett fel i den tankeprocessen.
 
Det tar ett litet tag och så känner vi att det luktar bränt och riktigt fränt. Jag undrar om det är spisen som luktar från den felaktit påslagna plattan som jag nu flyttat över kastrullen till. Fluffigt tror inte att så är fallet. Då först får jag syn på ugnsformen vars undersida antagit en svart nyans. Snabbt lyfter vi bort den och inser att formen har bränt plastgolvet, i ett tjusigt rektangulärt mönster. De illaluktande och säkert giftiga gaserna gör sig påminda och vi öppnar upp takfönstret i köket. Puh. 
 
Jag har visst överbevisat mig själv. Det är ibland actionfyllt även i Skara! Jag ringde vaktmästarna här efter lunch och frågade vad jag skulle göra. Ifall jag hade behövt ringa mitt försäkringsbolag så vill man ju helst veta det i god tid! Men han sa att så länge det var beboligt och jag kände att jag inte behövde fixa till det så gjorde det inget. De kanske åtgärdade det efter att jag flyttat i sådana fall. Jahopp. Skönt för mig. Men med tanke på att en lampa hängde i en tvättlina och att badrumsdörren inte gick att stänga så var väl inte en smärre förfulning av köksgolvet någon stor grej direkt.

Kommentera

Publiceras ej