KTC-kaos

0kommentarer

Minns ni vad KTC är? Det är vår lokal där vi kan öva praktiskt på många moment som vi stöter på ute på klinik, exempelvis blodprovstagning, tandröntgen, anestesimaskinen och kateterisering. Vi har även våra dissektionsövningar här och intressanta hästskallar, djurskelett, böcker, röntgenbilder och övrig utrustning att titta på. Tyvärr så är denna källa till kunskap inte öppen lika ofta som vi vill. Trots att man måste passera två dörrar med kortläsare så vågar inte skolan ha innerdörrarna upplåsta så att vi kan komma in i de olika rummen och därmed övningsmaterialet. Jättetråkigt.

Nu på onsdag är det i alla fall schemalagd övningsdag och fyrtiotre (vi har fått tillskott!) glada Dss:are ska få plats på KTC. I samma rum. Men eller hur? Istället så kan vi säga, tack och lov för Facebook, för någon smart människa i klassen kom på att man kan skapa två event, och på så sätt dela upp klassen så att hälften går på förmiddagen och den andra hälften på eftermiddagen.

Nu blir det mer plugg tror jag. Fortsätter att renskriva och kanske läsa lite mer i boken. Känns ärligt talat som att det enda jag har problem med för tillfället, det är anestesimaskinen (eftersom vi inte sett den på riktigt ännu) och alla läkemedel. Jag bli så förvirrad när vi i ena stunden hör om själva substansens namn och i nästa stund läkemedelsnamnet. Eller varför inte generikan. Det ska nog gå in det också, så småningom! Gärna innan tentan.

Kommentera

Publiceras ej