Intubering och anestesiapparater

0kommentarer

Idag var en riktigt lång men ytterst lärorik dag.
För mig och min grupp började den på ATG där vi gick igenom deras två narkosmaskiner, där vi fick sätta ihop dem, peta på allt möjligt kul och ställa ett ton frågor. Sedan var det dags för smådjur och det var väl lite tråkigare - vi hade ju redan gått igenom det mest grundläggande. En rolig sak att notera var att ATGs lilla system var det stora på smådjur. Hihi.

Eftermiddagen bjöd på en grundlig genomgång av KTCs apparat samt all den övervakningsutrustning som vi ska lära oss sätta på. Nu ska vi se vad det var... Kapnograf att se koldioxidutsläppen och andningskvalité med, Pulsoximeter för syresättning och puls, EKG för att se hjärtats aktivitet, Blodtrycksmanschett för blodtrycket, termometer gärna i esofagus (matstrupen) för att se djurets innertemperatur. Tror det var alla, kan ha glömt något, för det var rätt mycket ärligt talat!

Vi fick även intubera rävar som denna gång var i helkroppsformat så att säga. Det gick faktiskt riktigt bra! Det kändes mycket enklare att förstå alla strukturer nu när vi kunde se och känna på dem. Så om vi nu bara blir rävdjursjukskötare så ska nog detta gå riktigt strålande! Haha, nej, jag skojjar givetvis bara, men jag inser ju direkt att hur enkelt det är kommer skilja sig oerhört mycket från individ till individ. Bara att träna alltså, men så mycket roligare, och utmanande!

Kommentera

Publiceras ej