Pluggschema

0kommentarer

Dagens föreläsning var fyra timmar lång och jättespännande! Haha, det märks så tydligt vad jag egentligen tycker är mest roligt. Sjukdomar! Det finns så mycket konstigt därute som man inte hade en aning om. Föreläsningen var inriktad på hästens infektionssjukdomar samt profylax. Främst är det då vaccinering vi pratat om. Hästinfluensa ska hästar vara vaccinerade mot, stelkram måste de inte vara vaccinerade mot, men dels så kan vissa försäkringsbolag vägra betala ut ersättning för den typen av sjukdom om de inte är det, samt att det verkar så oerhört värt för en häst att vara skyddad mot det. Det är mer eller mindre inget att göra om de väl får stelkramp, och en vaccination är ju relativt enkelt att se till att det blir gjort.

Eftersom tentan är nån gång om två veckor börjar det även bli dags att skriva ihop en lista på sådant som jag ska repetera eller gå igenom på annat sätt. Satt igår och sammanställde listan efter schemalagda föreläsningar och PBL som nu ser ut såhär: 
  1. PBL – nervsystemet, diskbråck,, epilepsi

  2. Bilddiagnostik, radiologi, CT, MR

  3. Omvårdnad kanin och gnagare

  4. Omvårdnad fåglar och reptiler

  5. Kateterisering

  6. Injektion häst i.m. i.v. Blodprov häst

  7. Försöksdjur

  8. Infektionssjukdomar katt och hund

  9. Immunologi och vaccination katt och hund

  10. Parasiter

  11. Endokrinologiska sjukdomar

  12. Infektionssjukdomar och vaccination häst

  13. Reproduktionsorganens sjukdomar

  14. Tandvård

  15. Vård av skadat vilt

Det var väl inte så mycket, eller hur? Tjenixen, jag kommer få plugga halvt ihjäl mig, och därför tänkte jag få börja i god tid. Det vill säga typ nu.

Kommentera

Publiceras ej