Till Ann och Malin om Illidan

1kommentarer

Hej Ann och Malin!

Till alla ni andra som läser detta inlägg, Ann är Illidans uppfödare och andra mamma (Illidans riktiga mamma ville inte dia honom, så Ann fick handmata honom), och Malin utbildar sig också till djursjukskötare men går andra året. Jag länkade till din blogg nu Malin, så alla ni som är nyfikna kan titta in där. Sist jag kollade stod det en hel massa om statistik!

Illidan fick i juni förra året diangosen gingivit och paradontit. Fem tänder drogs ut vid det tillfället, och det var de som var värst däran.
Denna gång på kliniken har resterande kindtänder på vänster sida (5 stycken) samt en i höger överkäke opererats ut. Det var tydligen lite svårt att få ut dem och rötterna i ett stycke, men veterinären som är tandspecialist tyckte att det var en rolig utmaning, så det var ju bra. Illidan har nu kvar två kindtänder kvar i underkäken på höger sida, sina huggtänder samt det som är kvar av hans framtänder. Statusen på dem har inte förändrats sen jag fick honom. Nu har jag fått Hexarinse att använda dagligen för att minska inflammationen runt de tänder som är kvar. Detta kan ge missfärgning på tänderna, men det känns som ett sekundärt problem ärligt talat. Faktum är att det inte är ett problem. Jag önskar bara jag kunde fått det rekomenderat tidigare.

I övrigt så får han Metacam oralt mot smärtan, och detta surplar han glatt i sig när jag kommer med sprutan. Jag antar att det måste smaka gott eller något, för han verkar nästan ivrig. Eller så har min kisse blivit drogberoende, nej jag skojjar bara. Vad jag kan utröna så uppvisar han inte tecken på obehag, han sover något mer än han brukar, och äter gör han med stor aptit. Redan dagen efter operationen fick han bra grepp på sin nya ätteknik och han tigger mat med större intensitet än tidigare.

Det var det hela. Om infektion skulle uppstå kunde jag ringa till kliniken så han får antibiotika, men både veterinären och jag föredrar att vänta tills ett behov finns. Man får försöka minska resistensutvecklingen där man kan. Oroa dig inte Ann, Illidan är min bästa kompis någonsin just nu, och han får kosta pengar. Så länge han mår bra av sin behandling och trivs med livet kommer djursjukvård vara en självklarhet.

1 kommentarer

Malin

29 Jan 2011 15:18

Aha, stackars kissen, inte många tänder kvar på han då men det verkar ju gå bra iaf :)

Statistik ja, men nu är den kursen över tack o lov!

Kommentera

Publiceras ej