Knäppkatt

0kommentarer

En smygande känsla av att jag håller på att bli tokig börjar infinna sig. Inte som att jag börjar bli galen, snarare som att jag blir frustrerad över min katts betéende. Han måste ju lida av en extrem separationsångest sedan Stockholmsbesöket, då han fick vara ensam på dagarna när det var lan. Varenda natt nu ska han ligga riktigt riktigt nära, och det är okej, men när han ska lägga sig på min bröstkorg upp emot halsen med tassarna effektivt strypande blod- och luftflöde? Vad sägs om gårdagens bravad när han lade sig på mitt bakhuvud när jag sov på mage? Eller helt enkelt på halva mitt ansikte natten innan det?

Sen när jag då flyttar på honom så får han för sig att han ska göra andra dumma saker såsom att hoppa upp på hyllor där han inte får vara eller mitt skrivbord. Som tur är har jag nu garderat mig med ett effektivt långdistansvapen - en blomspruta! Så istället för att jag får flytta ner honom tio gånger från en hylla samma natt så räckte det med en. Mycket praktiskt.

Om drygt en timma ska jag möta upp Hector och gå iväg till skolan för att plocka på mig ett stycke hemtenta. Jag funderar på att gå förbi djurkliniken och boka tid åt Illidan med tanke på hans tänder. Känns som om det är bättre att göra det nu än senare, så får vi se vad den här andra veterinären säger. Kortfattat för er som inte vet så hade Illidan väldigt dålig tandstatus när jag först fick honom. Han hade rejält med tandsten och inflammerat tandkött. Några framtänder var tappade eller avslagna. På djurkliniken i Kolartorp drog de ut fem tänder och tog bort all tandsten men sa att han kunde komma att behöva dra ut fler, kanske kunde vi bromsa förloppet med tandborstning, men tandköttet hade börjat dra sig tillbaka. Så jag har borstat och borstat, på senare tid går det ganska smidigt och jag får peta på tänderna längst bak och inte bara hörntänderna som i början, tills jag träffade veterinären här i Skara. Jag känner mig kritisk till vad hon sa men samtidigt gav jag upp lite inombords. Nu vill jag ha en second opinion av en veterinär som Sara rekomenderade. Vi får se vad han säger.

Kommentera

Publiceras ej