Teoretisk hund- och katthantering

0kommentarer

Den här lektionen hade vi igår, men det var hitills lätt den roligaste! De två timmarna bara flög förbi och det kändes som om alla i klassen bara längtade efter att lära sig mer och få testa i praktiken.

På hundsidan tycktes det viktigaste vara att tänka på att ta hjälp och lita på sin kollega. Man ska vara lugn, trygg och endast hantera situationer man känner sig bekväm i. En stressad personal kan lätt få en onödig situation att uppstå. Inte heller är det fel att använda olika hjälpmedel som ökar tryggheten för alla inblandade, främst nämndes olika former av munkorgar. Inte att glömma att merparten av alla hundar som kommer in på klinik är lätta att ha att göra med, det är bara inte lika spännande eller nödvändigt att prata så myckte om dem!

På kattsidan fanns det tre tydliga regler.
1) stäng alla fönster!
2) stäng alla dörrar!
3) transportera katten i en bur, aldrig i famnen.

Våra morrhårsburna vänner har en förmåga att åla sig ur det mesta och sedan rymma genom närmsta öppning. Ett klockrent citat är för övrigt: "Katter är i regel vädigt lätta att ha att göra med. Så länge katten själv vill". Detta är anledningen till att vi inte ska öva på katter i vår praktiska hantering vi ska ha på fredag.

Vår roll som djursjukskötare är i huvudsak att vårda djuren. Vi ska inte döma, uppfostra eller mästra. Vi kan däremot ge råd och tips, men tänka på att vi är där för djurens vårds skull. Mera detaljer kring detta kommer när jag har lärt mig mer.

Kommentera

Publiceras ej