And I'm back in the game

0kommentarer

Tänk er en actionfilm, hjälten har varit lite ur slag sista tiden men lyckas efter en tids träning återfå sin gamla styrka och lite till. Hjälten vänder upp blicken mot kameran och säger "And I'm back in the game". I mitt fall är det inte ett spel jag fallit tillbaka in i, om man nu skulle välja att översätta meningen på så sätt, istället känns det som om jag har mera koll på läget just nu, och som att mycket flyter på enklare än tidigare.

I fysiken vet jag vad jag sysslar med. I matematiken har vi repetition inför provet som jag vet att jag kommer klara av. Jag har börjat cykla till skolan, till gamla lägenheten och till gymmet. Gymmet! Jag har kunnat börja gymma igen efter en veckas aggresiv förkylning och nu går det bättre än någonsin. 10 kg är jag uppe i på axelpressen efter att sedan start varit fast på 7.5 kg. Jag lyckas gå igenom hela mitt program inklusive uppvärming på en timma nu. Underbara framsteg. Jag jämförde det lite med achivmentsystemet som finns i WoW när min mor och jag stretchade av idag. Det systemet i WoW finns för att spelare ska få lite pushar framåt när det är segt, för att man ska ta sig an ovanliga utmaningar och samarbeta för att klara av vissa specifika saker. Som belöning kan man ibland få titlar eller små pets eller mounts. På gymmet sker liknande saker, fastän jag inte får någon hundvalp eller en liten ruta som talar om vilken achivment jag klarat av. Idag t.ex gick jag ju fram till axelpressen och klarade av att lyfta med 10kg. Ding! New Achivment: Axelpress 10kg!

Man får väldigt snabbt nya resultat och man utvecklas ju konstant. Hela tiden ser jag förbättringar. Jag kanske orkar ett lyft mer, kan se musklerna byggas upp, märker att konditionen förbättras, tar mig an en ny maskin. För mig är gym en bra träningsform, då den ofta uppmuntrar mig.

Kommentera

Publiceras ej