Un hibou

1kommentarer

Minns ni alla den gamla tecknade disneyfilmen Svärdet i stenen? Där figurerar den tossige gamle trollkarlen Merlin som försöker utbilda och uppfostra springpojken Pysen. Pysen heter ju egentligen Arthur, och i slutet av filmen drar han som filmtiteln antyder svärdet ur stenen och blir Englands konung. Dock finns det en bevingad butter liten filur som lätt glömms bort, nämligen Archimedes.
Ett par goda studiekamrater till mig har påbörjat ett projekt som kommer innebära stora svårigheter att någonsin igen glömma den lilla ugglan. Insikten att detta behövde göras kom tydligen till dem en kväll då de gemensamt skulle plugga fysik, men efter att en av Idisarna stuckit huvudet ut genom fönstret och likt Merlin för fullaste hals ropat "Archimedes, Archimedes!" insett att  ugglan var på tok för viktig, och alldeles för rolig för att glömmas bort.
Nog har de roligt alltid. På stora lappar och små lappar har ugglan Archimedes ritats. På rutat papper och linjerat papper. Han har lagts på bord, på stolar, i elläraskåpet och i microvågsugnar.
När lärarna på skolan förvirrat börjar klia sig i huvudet och undra var alla dessa ugglor egentligen kommer ifrån är det svårt att dölja sitt skratt.
Det vi kan lära oss av detta är att det är viktigt att ha roligt när man studerar. Och att inspirationskällor är mycket viktiga för oss alla.


1 kommentarer

H

11 Nov 2009 00:02

Ahh, jag borde se svärdet i stenen igen det var eoner sen :D

Kommentera

Publiceras ej