Nu tändas tusen juleljus... och räknas tusen tal

0kommentarer

Som jag har letat efter de härliga julfotona på min guldmantlade rosella Herman som tyvärr dog för snart ett år sedan. Han satt vid adventsljusstaken i köksfönstret och försökte titta ut i mörkret. Tyvärr har jag inte hittat bilden, men kommer den till rätta blir den genast upplagd.
Adventsljusstake och stjärna är uppe, liksom modifierad gardin som nu är förklädd till julgardin. Ett tips att dela med sig av till alla därute som inte vill köpa, eller har råd för den delen, gardiner man enbart kan ha uppsatt en bestämd månad på året. Gör såhär: tag ett stycke vit gardin, eller röd, eller annan enfärgad. Äh, använd vilket som, bara den inte är vårmönstrad eller har små glada påskkycklingar på sig. Om det är långa hängande gardiner, där gardinen är tvådelad, då kan man knyta ett röd band kring dem och dra dem åt sidorna. Om det är gardiner som är korta, eller av medellängd kan man sätta i röda rosetter eller röda plastblommor med knappnålar. Eller varför inte pepparkakor. Julig lukt och utseende.
Förutom tusen juleljus som ska tändas är det även tusen tal som ska räknas. Bara två veckor kvar till provet, så det är dags att börja repetera. Bra för självförtroendet är det också, då man känner igen allt man läser och räknar på. Fungerar givetvis bara om det inte har gått för lång tid, så därför passar jag på att repetera efter någon månad.

Kommentera

Publiceras ej